Bij het opbouwen was het snel duidelijk: helaas geen luchtkussens dit jaar... Windkracht 'heel veel' met windstoten van 'enorm hard' zouden de kussens zo over de snelweg Rosmalen in blazen! En hoewel veel kinderen best een keer willen vliegen, vond de organisatie dit toch niet zo'n goed idee... Gelukkig leek niemand er echt last van te hebben:  er waren nog genoeg andere spellen en natuurlijk was ook de strijd om de penaltybokaal voor het eerst onderdeel van deze dag!

Bij de opening natuurlijk eerst een bedankje voor Jeroen, die er jarenlang voor gezorgd heeft dat iedereen z'n wedstrijdjes kon spelen! En daarna... Lekker nog 1 keer met je teampje voetballend het veld over: voetvolley, voetbalgolf, allerlei wedstrijdjes, voetbalslagbal, panna, enz, enz. En natuurlijk... de strijd om de penaltybokaal! Midden op het hoofdveld deden 3 topkeepers hun best om zo veel mogelijk ballen tegen te houden, maar toch vlogen ze er goed in. Uiteindelijk leidde het tot een geweldig slot van de dag: Een finale zoals je hem wilt zien, waarbij de kampioenen van elk team in een penalty-afvalrace streden om de eindwinst. En de volgepakte, sfeervolle tribune genoot. Bijvoorbeeld van de juichende Levi, die na een half jaar voetbal als JO7speler scorend en juichend het publiek al voor zich wist te winnen! Spanning was er bij de start, spanning bleef er terwijl het groepje heel langzaam kleiner werd, tot... Een ontknoping die paste in het seizoen vol geweldige, verrassende eindfases met onverwachte wendingen:

Teun JO8-1, Maud MO13-1, Kane JO11-2 en Kelvin JO15 waren met z'n vieren over... Vier keer op rij raak geschoten, maar nu... mis...mis...mis...En toen Kelvin...Raak...nee, mis, nee, ja, nee...: Via beide palen, achter de keeper langs, kwam de bal terug... Hij had 'm verdiend, maar ja: prijzen zijn geen kadootjes, dus weer stonden ze met z'n vieren klaar en nu was er 1 die raak schoot: Winnaar van de Penaltybokaal 2019 is Kane uit de JO11-2! En traditioneel volgde daarna natuurlijk de bekendmaking van de spelers van het jaar: wie was dit jaar een voorbeeld voor de rest, ging voorop in de strijd, was bijna altijd aanwezig, hielp z'n teamgenoten, of zorgde voor sfeer? Bij elk team werd dit anders bekeken en vaak was het lastig kiezen tussen zo veel spelers die het geweldig gedaan hadden, maar 1 ding was zeker: Alle spelers die naar voren mochten komen hadden hun prijs dik verdiend! En dit jaar de beste van allemaal? Een vrolijke sfeermaker, die dit jaar van aanvaller naar verdediger was getransformeerd en meteen liet zien dat hij qua spelinzicht naadloos past in het rijtje Blind, Frenkie de Jong, Matthijs de Ligt en... Tije Kregting! Als we PSV op afstand kunnen houden is dit misschien wel de aanvoerder en uitblinker van Maliskamp 1, als de club straks 100 jaar bestaat! Begeleidt door het eerste regenbuitje van de dag verlieten de jeugdspelers, met nog een leuk Ajax- of Feyenoordkado,  fris en vrolijk het veld. Op naar misschien nog een toernooitje, vakantie en daarna weer een nieuw seizoen, met ongetwijfeld weer veel nieuwe voetbalhoogtepunten!  

Foto's van deze geweldig leuke dag door Chantal van Overdijk: klik hier

Stand 4E

1. RKTVC 17 35
2. ALEM 13 28
3. SCR 16 28
4. GVV 16 27
5. MALISKAMP
16 26
6. VESTA SSA
15 24
7. HERPINIA
14 22
8. MEC ' 07
16 22
9. JAN VAN ARCKEL
17 20
10. CITO
14 19
11 TEISTERBANDERS
14
15
12. NLC ' 03
16 15
13. ULYSSES
15 11
14. BUREN 15 7

Inloggen

Adresgegevens

Ga naar boven