Deze zondag, de 10e juni, was de start van de nacompetitie voor Maliskamp 1. Tegenstander is DVG uit Liempde. Vandaag werd het qua voetbal niet echt aantrekkelijk om te kijken, maar spanning was er voldoende. De thuisploeg speelde met redelijk wat zenuwen want de kansen die gecreëerd werden gingen er allemaal niet in! Het was ook dat Maliskampdoelman Jim Thewessen in uitstekende vorm verkeerde want hij heeft een aantal prachtige reddingen verricht. Helaas was dat na 120 minuten voetbal en de daaropvolgende penalty-serie niet voldoende voor Maliskamp. DVG benutte één strafschop meer en gaat dus de finaleronde spelen. Voor Maliskamp zit het seizoen erop. Een seizoen waar met trots op teruggekeken mag en kan worden!

 Maliskamp begint de wedstrijd zoals de laatste tijd: direct druk zetten op de tegenstander. Na 5 minuten is het Jasper van Schijndel die zijn voorzet bovenop de lat ziet landen. Deze had er zomaar in kunnen vallen! Even later is het Stijn Schulte die op doel schiet, maar zijn schot is een afzwaaier. In de 20e minuut is het de eerste keer dat Jim zijn kunsten moet laten zien: tot twee keer toe heeft hij een prachtige redding in huis op inzetten van DVG. Het eerste smetje op de wedstrijd is rond het half uur, een smerige harde tackle op Dennis Schulte wordt 'slechts' met een gele kaart bestraft. Daar had een rode kaart voor gegeven kunnen en mogen worden! Er zouden toch veel gele kaarten gegeven worden deze middag zou later blijken. Even later schiet Kevin Paxton van dichtbij op het Liempdse doel, zijn schot gaat echter naast. Direct hierop breekt DVG uit en wordt de aanvaller onderuit gehaald in de 'zestien' van Maliskamp. Een strafschop is het gevolg. Gelukkig voor de thuisploeg gaat deze inzet naast. Vlak voor rust moet Dennis dan geblesseerd het veld verlaten (als gevolg van de eerdere tackle?), hij wordt vervangen door Jordi Konings. Na deze eerste helft gaan beide teams dan rusten met een 0-0 stand. 

Als de tweede helft gestart is is het direct weer Kevin met een schot. Nu wordt de bal door de doelman gestopt. Even later is het Gunther van Meurs die probeert te scoren, maar zijn mooie omhaal mist helaas de kracht en kan simpel opgepakt worden. In de 62e minuut is het weer Gunther: nu met een prachtige lob van redelijke afstand, maar ook nu geen geluk voor hem. De bal gaat rakelings naast. Twee minuten later moet Maliskamp weer wisselen. Nu wordt Stijn Schulte gewisseld. Zijn vervanger is Daut Selmani. Met nog ruim twintig minuten op de klok is er een tweede gele kaart voor een DVG-speler. Hij moet dus met rood het veld verlaten. Maliskamp probeert hiervan te profiteren, maar de kansjes die er komen gaan er allemaal nét niet in. Een schot van Kevin gaat voorlangs en een kopbal van Gunther gaat rakelings over. In de 87e minuut komt Maliskamp dan ook met 10 man te staan als Steven Koningstein eveneens zijn tweede gele kaart van deze middag krijgt. Er was eigenlijk niet veel aan de hand, maar zoals gezegd strooide de arbiter van deze middag kwistig met gele kaarten....In de 89e minuut is het dan weer Maliskampkeeper Jim die een prachtige redding in huis heeft: nu pakt hij de bal uit de verre hoek op een inzet van DVG. In de slotminuut had het dan toch nog kunnen lukken binnen de reguliere speeltijd voor Maliskamp, maar nu wordt de kopbal van Gunther door een verdediger van de lijn gekopt. Als er dan gefloten wordt voor het einde van de wedstrijd weten we dat we gaan verlengen.

In de eerste helft van de verlenging is het Maliskamp dat de eerste kansen krijgt. Een schot van Gunther kan nog net gepakt worden en een inzet van de uitstekend spelende Jeffrey Giebels gaat maar net naast het doel. In de 101 minuut breekt DVG dan door. De aanvaller gaat alleen op Jim af, maar deze is niet te passeren vandaag: hij plukt de inzet van de voet van de zwart-witte aanvaller en houdt Maliskamp zo in leven. Als de eerste helft er dan opzit lijkt het alsof Maliskamp conditioneel sterker is als de tegenstander. In de laatste vijftien minuten moet het dan gebeuren, maar ook nu moet Jim nog even redding brengen op een aanval van DVG in de 107 minuut. Even later wordt Ravi van Schijndel dan vervangen, hij is helemaal leeggespeeld. Zijn vervanger is Sonny Cayaux. Als Gunther aan mag leggen voor een vrije trap nét buiten het strafschopgebied hoopt iedereen natuurlijk dat de bal binnenvliegt, maar de inzet gaat, zoals de hele middag al, over het doel. In de slotminuut krijgt Maliskamp dan de kans om alsnog de winst over de streep te trekken. Het is Jasper die alleen op de DVG-doelman af kan gaan, helaas speelt hij de bal te ver vooruit waardoor deze kans ook niet verzilverd kan worden. We eindigen deze verlenging dan ook met, nog steeds, een 0-0 stand. Penalty's moeten dan de beslissing gaan brengen. Volgens het nieuwe systeem worden deze genomen. DVG doet dat dan één keer beter als Maliskamp zodat er een 4-5 stand op het bord komt te staan. Hierdoor speelt DVG de finaleronde van de nacompetitie en is het voor Maliskamp klaar. We kunnen met trots terugkijken op dit seizoen en ons op gaan maken voor het volgende. Maar nu eerst vakantie.......tot volgend seizoen dus!

foto's van vandaag: klik hier

Stand 4E

1. RKTVC 17 35
2. ALEM 13 28
3. SCR 16 28
4. GVV 16 27
5. MALISKAMP
16 26
6. VESTA SSA
15 24
7. HERPINIA
14 22
8. MEC ' 07
16 22
9. JAN VAN ARCKEL
17 20
10. CITO
14 19
11 TEISTERBANDERS
14
15
12. NLC ' 03
16 15
13. ULYSSES
15 11
14. BUREN 15 7

Inloggen

Adresgegevens

Ga naar boven