Voetbalclub Maliskamp is als MSV (Maliskampse Sport Vereniging) opgericht. MSV is in de volksmond lange tijd de naam gebleven van de voetbalclub. De alleroudsten in Rosmalen gebruiken ‘m nog steeds. Maar al vanaf 1963 is R.K. Voetbalvereniging Maliskamp de officiële naam.
In het najaar van 1962 ontstond onenigheid met de KNVB over de naam. De voetbalbond maande de club in een brief de statuten te wijzigen. Daarin werd namelijk M.S.V. als clubnaam vermeld, ‘terwijl de bond toch over andere gegevens beschikte’. De club reageerde met het verzoek de naam M.S.V. te mogen handhaven, dit gezien het feit ‘dat onze vereniging van oudsher deze naam heeft gedragen. Deze naam hebben wij derhalve in de statuten vastgelegd.’ De KNVB stelde een tussenoplossing voor ‘Voetbalvereniging Maliskamp, afgekort M.S.V’. En voegde eraan toe: “Het enkele M.S.V. – dus niet voluit – zal door het Ministerie niet worden geaccepteerd.” Op 5 juni 1963 gaf Koningin Juliana haar goedkeuring aan de statuten van R.K. Voetbalvereniging Maliskamp.
 
Voorlopers
In het begin van de 20e eeuw heeft Rosmalen verscheidene – soms heel kleine -voetbalclubs gekend. Zo was er ODI (Ontspanning Door Inspanning), RVV (Rosmalense Voetbal Vereniging), Excelsior, Juliana, Olympia en Be Quick. Daarvan fuseerden ODI en Juliana in 1947 tot OJC, in 1993 omgedoopt tot OJC Rosmalen. De andere vier gingen ter ziele. Namen van spelers van Olympia (Harrie Verhagen, Toontje en Pietje Burgt) en RVV (Gradus ‘de Moor’ van der Burgt, Has ’t Heike’ van der Heijden, Jan ‘de Post’ van der Heijden en Marinus ‘d’n Duim’ van Hoof) zien we in de beginjaren van MSV opnieuw opduiken.
MSV
Eén van de voorlopers van Maliskamp en MSV
 
MSV1  Twee versies
  Dat de club exact op 23 juni 1934 is opgericht maken we op uit een krabbel met daarop ook de namen van de     
  oprichters H. van der Donk (Hermske Jorissen), Dorus Heijmans, H. van Rosmalen (Harrie), H. van Hagen
  (Harrie) – bedoeld werd Verhagen – en M. Giebels (Tinus). De mondelinge overlevering kent echter ook een
  tweede versie van de totstandkoming van de voetbalclub, met net iets andere namen. Uit teleurstelling over een ‘in
  de masten’ kapot gegane bal zouden Toontje Burgt, Harrie Verhagen, Harrie van Rosmalen, Dodje Verhagen en
  Marinus van Osch de club begonnen zijn.
 
 
  ‘Van den Ekkers’
  Veertien leden telde de club, waarvan Pauwke van Vught, volgens diezelfde mondelinge overlevering, de eerste  
  voorzitter was. Secretaris was Marinus van Osch en Tinus Giebels de penningmeester. Pastoor
  Schoenmakers (Bernadetteparochie), pastoor Van der Meijden (Lambertusparochie) en Jan van den Akker  
  schonken de eerste wedstrijdballen. De club speelde op een veld aan de Graafsebaan (nu staat daar een 
  appartementencomplex 76 C tot en met F), tegenover café ‘Van den Ekkers’ dat tevens als clubhuis fungeerde. De
  terreinhuur moest betaald worden aan kastelein Has van den Akker. Harrie van der Leest haalde elke week de
  contributie, een dubbeltje, op bij de leden. De eerste vriendschappelijke wedstrijd tegen OVC uit Oss eindigde in
  3-3. De eerste match in de competitie tegen Heusden kende dezelfde uitslag.
 
 
 
Laantje van Stokvis
In 1936 ging de voorzittershamer over naar Mr. Piet Stokvis. Die woonde vlakbij het voetbalveld aan het kastanjelaantje tussen de Graafsebaan en de Coehoornstraat (nu Haydnlaan). Dat laantje wordt nu nog aangeduid als het ‘laantje van Stokvis’. Onder zijn bewind haalde MSV – wederom volgens de overlevering – het eerste kampioenschap binnen. Over de sportieve resultaten in de eerste jaren van de club moeten we ons verder volledig baseren op verslagen in ‘Het Huisgezin’, de voorloper van het Brabants Dagblad. De club zelfde geen archief en ook bij de voetbalbond is niets terug te vinden over de beginjaren.
 
Abrupt einde
Het Huisgezin meldt een kampioenschap in het seizoen 1937-1938 na een overwinning van 0-3 bij SVD 2. Een seizoen later speelt MSV door die promotie in de Eerste Klasse A van de R.K.
Voetbalbond Den Bosch tegen Nieuwkuyk, ODC, Jan van Arckel, VFC, Avanti, ODI 2, Sint
Michielsgestel, Concordia en Zwaluw 2. Dat seizoen had de club ook een tweede team dat uitkwam in de Derde Klasse. Eindklasseringen zijn niet bekend. De competitie 1939-1940 eindigde abrupt door de in val van de Duitsers. In de oorlogsjaren is er slechts sporadisch competitievoetbal gespeeld.
Ga naar boven