Wat is het Coach-de-Coach programma?

Om de wedstrijd als leermiddel te kunnen benutten is een Coach-de-Coach programma ideaal. Optimaliseren van de coaching bij wedstrijden is essentieel. Dit Coach de Coach programma zal plaatsvinden op zaterdag 18 mei en zaterdag 25 mei op ons eigen sportpark o.l.v www.jeugdvoetbalopleiding.nl

Al jaren lang organiseert Jeugdvoetbalopleiding Coach-de-Coach programma's bij een toenemend aantal verenigingen. Het accent zal dus specifiek liggen op coaches, en het adviseren van de coaches tijdens wedstrijden om de jeugd van de vereniging meer ontwikkelingsmogelijkheden en spelplezier te bieden gedurende wedstrijden.

Coach de Coaches: Tijdens de wedstrijden van de onder 8 t/m onder 19-jeugdteams zal het “coach-gedrag” van de coaches worden geanalyseerd en ontvangen de coaches een persoonlijke analyse als feedback, met als doelstelling:

Coaches stimuleren om rekening te houden met:

- Leeftijdskenmerken

- Leeftijdsmogelijkheden

- Ontwikkeling spelers

- Lezen van voetbal

- Positief coachen

- Spelers vragen stellen

- Prioriteren

- Gestructureerd coachen

 

Klik hier voor voorbeeldfilmpjes

 

- Wedstrijden van de jeugdspelers gedurende een afgesproken aantal wedstrijddagen

- Er wordt rekening gehouden met niveau van de coach en de leeftijdsgroep.

- Er wordt rekening gehouden of het een selectie- of een breedte team-coach betreft.

- Er wordt rekening gehouden met de wensen en behoeften van de vereniging.

- Er wordt rekening gehouden met de visie en het beleid van de vereniging.

- Club en coach ontvangen analyse en aanbevelingen per coach (uiteraard vanuit een positief/opbouwende vertreksituatie).

Om de samenhang tussen training en wedstrijd te realiseren is het Coach-de-Coach programma van grote invloed in het leerproces voor het totale jeugdkader van de vereniging, dussssss.....ben erbij als je coach bent!!

JVO

Ga naar boven