Maliskamp JO10-1 - NIVO Sparta JO10-1:

Aangekomen op het zonovergoten voetbalcomplex van Maliskamp worden de doeltjes klaargezet als de jongens zich klaarmaken in de kleedkamer.  Joep neemt op het veld de tuigjes direct in handen en maakt afspraken met de tegenpartij ten aanzien van de hesjes. Alex laat de jongens lekker warm draaien.  De scheidsrechter van Maliskamp is er klaar voor en staat er keurig in officiële outfit bij. 

 Aftrap is voor Nivo Sparta, maar voordat ze goed en wel de bal rondgespeeld hebben zitten de voeten van Maliskamp er al tussen. Thijs krijgt de bal op rechts aangespeeld en gaat er direct voor. Hij stevent recht op het doel af en zet direct de teller op 1-0. Ook bij de tweede aftrapt zet Maliskamp direct druk op Nivo. Ook nu weer is Nivo verrast en Maliskamp steelt behendig de bal. Brain gaat snel op rechts ervandoor, geeft de bal voor op Tije. Tije neemt de bal aan, ziet zijn kans en schiet op de paal. In de rebound is Thijs er als de pinken bij en maakt de bal alsnog af. 2-0. De boys van Maliskamp blijven drukken en de kansen volgen elkaar op. Nivo kan maar moeilijk in hun eigen spel komen en als ze al enige dreiging hadden waren daar de verdedigers die de aanval onderschepten. Don grijpt diverse keren achter elkaar kundig in en weet met zijn harde schot de bal ver naar voren te passen. Ondanks de verrassende snelle start en het goede verdedigwerk van Maliskamp weet ook Nivo diverse kansen te creëren. Maliskamp laat zich niet uit het veld slaan en keren het tij weer door goed samenspel te laten zien. Mees verdedigt uit, hij speelt snel op Samuel, Samuel gaat op rechts en geeft de bal voor op doel. Nivo Sparta wil uitverdedigen maar helpt Maliskamp een handje door wat ongelukkig in eigen doel te tikken 3-0. Een volgende combinatie van passes volgt al snel, Tije en Maxim zetten op, een voorzet op Fin, Fin met een snelle dribbel en een schot op doel! Redding van de keeper houdt de stand onveranderd. Don grijpt in. Hij schiet ver naar voren op Tijs. Snelle bewegingen volgen en hij geeft een steekpass op Tije. Tije komt vrij voor doel en geeft de 2 verdedigers van Nivo het nakijken als hij uithaalt en de 4-0 verzilvert. Alsof Maliskamp al in gedachte gewonnen heeft verzwakt het samenspel en de verdediging. Nivo ziet de kans schoon als ze counteren en maken hun eerste doelpunt. 4-1. Kane staat zijn mannetje in doel en weet diverse pogingen op doel te weren.Zoals eerder vernoemt zwakt de verdediging af en Nivo profiteert wederom. 4-2. Er wordt hard gewerkt door Maliskamp maar ze zijn door de snelle tegenscores wat van slag. Zo weet Nivo uit een corner knap te scoren en staat de teller ineens op 4-3.Deze laatst score lijkt een wake-up call als Maliskamp weer het spel hervat en in de laatste seconden van de eerste helft 2 potentiele aanvallen weet op te zetten. Thijs krijgt met hard werken een corner, maar helaas zonder resultaat. Vervolgens krijgt Don een kans om uit te halen op doel maar schiet net naast.Dan is er het fluitje voor rust.

De jongens wordt door Joep en Alex positief toegesproken en aangemoedigd voor de 2e helft.Maxim staat op doel als Maliskamp aftrapt en direct in de aanval gaat.Mees en Don pakken samen spelers achterin aan. Maxim bewijst zijn kwaliteiten in het doel na een eerste redding.In de volgende aanval van Maliskamp verdient Finn op links een corner. Thijs neemt de corner maar de bal gaat rakelings voor het doel langs. De bal blijft op de helft van Nivo. De bal wordt onderschept en Thijs wordt aangepast. Hij gaat door het midden en maakt knap de 5-3. Nivo geeft tegengas en de snelle nummer 9 maakt het onze boys moeilijk. Don vecht voor de bal maar weet niet te voorkomen dat er geschoten wordt. Maxim kan er niet meer bij en het wordt 5-4. Tije krijgt bal van Brain en weet de verdediging knap uit te kappen maar afmaken lukt net niet.Nivo voert ook de druk op en komen vaker voor het doel van Maliskamp, de spanning is om te snijden.Kane onderschept de bal, gaat solo op links in de aanval en haalt ineens uit. Het is van ver maar hij schiet hard en daar is verrassend de 6-4. Maliskamp heeft dan de smaak te pakken en daar is dan Tije die ingrijpt en een knappe pass op Kane geeft. Kane gaat als een speer op de keeper af en scoort 7-4, de keeper is kansloos. Nog even veert Nivo op en komen onze boys goed weg, 2 schoten op doel. Hierbij is de paal redder en vervolgens het zijnet.Dat Nivo niet zomaar een tegenstander is bewijst de 7-5 na weer een tegendoelpunt. Nog even is het spannend als Nivo blijft aandringen en kansen van Maliskamp er niet in willen.Dan is er het verlossende fluitje. Het was een mooie pot waar beide teams hun kwaliteiten hebben laten zien met een mooi resultaat voor Maliskamp 7-5

 

 

Ga naar boven