Twee weken niet trainen en geen wedstrijden. En ook op school geen potje ballen in de pauze... En dan ook nog 2 dagen stilzitten bij familie met de kerst! Allemaal leuk en aardig, maar er moet toch gevoetbald worden!?! Gelukkig telt bij ons niet alleen het 1e elftal en mag ook de jeugd de zaal in voor een toernooi. En wat voor toernooi! Voor het eerst hadden we beide zalen en kon er op 5 velden gespeeld worden! De jongsten mochten in de grootste stadions: de Kuip en de Johan Cruijf Arena! Ondertussen speelden de jo8 en 9 in het Philipsstadion en op de Vijverberg hun wedstrijden. En teams die een ronde vrij waren vermaakten zich in de Gelredome, of natuurlijk lekker even uitrusten op de tribune!

JO7-toernooi bol van spanning!
5 teams streden om de eer in dit talententoernooi en de JO10-13 spelers die een team coachten keken hun ogen uit! Wat konden deze kinderen al goed voetballen! Er liepen er zelfs een paar tussen die er voor het eerst bij waren, maar ze speelden als de Ligt en de Jong in hun eerste Championsleague-seizoen! En over talent gesproken: de opvolgers van Koeman en van Bommel waren vandaag ook in de Hazelaar te vinden! Het was zo leuk, dat BarSEPlona en JEREveen zelfs tijdens de prijsuitreiking doorgingen en ook dat leverde alleen maar winnaars op: allebei 3e! ChelSIEM haalde zelfs de finale, waar het net met 1-0 verloor van het sterke AC MILAN. Voor de toeschouwers dus lastig kiezen aan welke kant ze moesten kijken, want ook bij de JO89 gingen de scores alle kanten op! Een eervolle vermelding nog voor JULVentus, dat het elk team moeilijk wist te maken!

JO89- toernooi wordt op conditie beslist...
Ook hier met 6 teams een sterk bezet toernooi, waar AZ in de laatste wedstrijd weer tegen hetzelfde probleem aanliep: goed voetballen, best vaak winnen, maar tegen een topclub, in de laatste wedstrijd, bezwijken onder de druk... Volkomen terecht veegde RYANoord hun familieleden van AZ van het veld af. Waar AZ te vroeg gepiekt had, was RYANoord de laatste wedstrijd in topvorm en daardoor behaalden ze toch de 5e plaats! ADO Den DAAN maakte er tegen KAYern Munchen een mooie strijd van om de derde plaats, maar een finaleplaats was dit keer te hoog gegrepen... In de poulewedstrijd bleek al dat de Stijnen (coaches vd Wiel en Schevers) hun team perfect neergezet hadden en naast winstpartijen alleen tegen elkaar gelijk speelden... Een mooie finale dus? Zeker. En op hoog niveau. Het verschil zat hem dit keer in de conditie en het spelverloop (Of was het toch: wie de meeste Stijnen heeft wint, want met Timmermans en v Abele had Everteun natuurlijk 3 top-Stijnen!). Waar AjMAX (zoals veel Ajaxieden natuurlijk niet gewend aan een achterstand) in zichzelf en zijn vermoeidheid een extra tegenstander kreeg, groeide het vertrouwen bij EverTeun door de voorsprong en zo troefden de broers Schevers vandaag de gebroeders vd Wiel af. Dat vraagt om revanche bij het mixtoernooi op carnavals-zaterdag...?!!! J(en dus ookM)O10-13 stond ondertussen al te trappelen en dus snel naar het volgende toernooi...

Schotse power overwint bij JO10-13!
Tien teams. 10! Dan moet je wel echt goed zijn om te winnen... Gelukkig hadden we een handvol JO89spelers (En met Noa zelf één JO7!) die nog wel een toernooitje 'tussen de groten' mee wilden doen en kwamen er nog een paar laatkomers binnengewandeld,  zodat er bij dit zware toernooi ook even gewisseld kon worden als het nodig was!  Want wat werd er fel gestreden... Hoe ouder, hoe fanatieker! (Dat zag je vorige week bij de trainerswedstrijd al en ook later op de middag bleek deze uitspraak zeker geen onzin!) Al ruim op tijd hadden de teams op hun schema gezien waar ze de volgende wedstrijd moesten spelen en wie ze goed in de gaten moesten houden bij de tegenstander! En wat de uitslag was na 2 uur topvoetbal? JOBventus en AS DONaco, ChelsieB en BeauCa Juniors (zonder Beau, die nog snel een bliksemtransfer had gemaakt!), LiverROEL en RAFcelona streden na mooie poulewedstrijden hun laatste pot om plek 5, 7 en 9. De top 4 moest nog een rondje wachten, maar dat hadden ze wel over voor een finale om plek 3 of plek 1! MEESchester UTD versloeg SEMfica. Dit lukte onder anderen dankzij een paar geweldige reddingen van hun naammakende keeper, die vandaag samen met de andere (vaste) keepers liet zien dat keepen toch wel een vak apart is! En de finale? Daarin liep CASPERlecht (?, van Anderlecht? Wie zijn dat...?) aan tegen de Schotse Braveheart-mentaliteit van de Glasgow JAYDENS! Beide teams hadden laten zien dat ze geweldig konden ballen, maar tegen de schoten van deze schotten hield zelfs CASPERLecht het niet vol. En nu snel naar de afsluiter...


"Wij staan bovenaan", zongen ze bij Den Bosch!
Jazeker, ook in de Hazelaar eindigden we het jaar met Bosschenaren bovenaan...of toch niet...? In het toernooi voor de 13-1 en ouder speelden we natuurlijk op een groot veld en waren de drie clubs die dit najaar het best presteerden in 1 poule gezet. Misschien toch een beetje leunend op de behaalde titels viel PSV een beetje tegen. Niet dat ze slecht speelden, zeker niet: Het trainersteam zou dik klop gekregen hebben van deze baltovenaars! Alleen de resultaten bleven uit... Zowel Ajax als 'Keuken-kampioen-winterkampioen-FCDB' versloegen de Eindhovenaren twee maal en FCDB-keeper vd Ven liet zich zelfs vervangen door een JO10- keeper/speler! Arrogantie? Of op het goede moment sparen en talenten een kans geven...? Het zorgde in ieder geval bij Jayden voor een topdag: In 3 toernooien bepalend zijn: Als coach van je broer winnen, daarna met je eigen team toernooiwinst, en als afsluiter debuteren tussen de grote mannen (En meiden, want de grootste talenten die vandaag rondliepen in de Hazelaar waren misschien wel dames...)! En de Finale? Die gaf het slot dat deze dag verdiende: Ajax versloeg pas na een paar rake penaltys FCDB, dat in de strafschoppenserie niet voorbij Jeffrey kwam. Toch niet bovenaan dus, FCDB. En met straks in juni de schaal weer in de hand, kunnen we PSV nu al wel 'de lachende derde' noemen.

Een leuk dagje. Tot na de vakantie!

20181227 104825

20181227 104834

IMG 20181227 WA0000

IMG 20181227 WA0002

IMG 20181228 WA0014

IMG 20181228 WA0015

IMG 20181228 WA0017

Ga naar boven