Carnaval in de kleine dorpjes heeft het steeds lastiger, want alles trekt naar Oeteldonk... toch? Nee!!! Wat vorig jaar begon als voorzichtige last-minute toevoeging aan de Carnavalsmiddag, kreeg dit jaar een mooi vervolg. Door de vrije inloop bleef het natuurlijk afwachten hoeveel ouders het knusse Maliskamp verkiezen boven ski-vakantie of Oeteldonk... Leuk dus dat steeds meer kinderen en ouders beseffen dat de zaterdagmiddag bij Maliskamp de moeite waard is!

Een bont gezelligschap van bijna 40 jongens, meiden en ouders werd rond 14.45uur verdeeld over zes teams en ondertussen vulde het terras en de kantine zich met toeschouwers, bierdrinkers en andere gezelligheidsmensen. Onder leiding van Trudy begon het barpersoneel op stoom te komen, maar ondertussen was het buiten al vol gas! Op 2 velden speelden ninja's, narren, spidermans, reuzebierglazen, Oeteldonkse kieltjes en Pikachous hun wedstrijden alsof hun leven ervan af hing! Een mix van spelers uit JO7, JO8, JO9, JO10, JO11, JO13, MO13, JO15 en JO41!!!! En allemaal streden ze vol overgave om de winst in dit mooie toernooi. Hoogtepunt? Misschien de magistrale acties van ninja-Koen?, de dappere Noa die voor niemand bang was? Ridder Fedde die geweldig met de grote mannen meevoetbalde? Die 4 fanatieke Haanen, Sieb die heerste alsof hij van Dijk en de Ligt samen was? Of toch de chocoladebeen-omhaal-goal van Kay? Of... Geen idee, maar na 3 rondes poulewedstrijden was het een goal in de slotminuut die de beslissing bracht en ervoor zorgde dat de eindwedstrijden bekend waren. Team Sem en team Hugo mochten om de 5e plaats strijden en na een spannende pot wist team Hugo zichzelf tot nummer 5 te kronen. Team Mike en team Roeland (geen toeval dat beide naamgevers uit de JO10-2 kwamen, want die waren met maar liefst 8 spelers weer Hofleverancier) speelden om de 3e plaats. Ook daar spanning tot de slotseconde, maar team Roeland wist strijd om de 3e plaats te winnen. De teams die 'n ronde vrij waren en de kinderen die niet mee voetbalden vermaakten zich ondertussen op het luchtkussen of ergens om het veld, totdat... het tijd was voor de finale! Team Tommy, dat in de poulewedstrijden de beste indruk had achtergelaten, nam het op tegen team Teun, dat zich met een gelijk spel nog nét geplaatst had voor de finale... Een spannend potje. En hééél spannend potje... Totdat plotseling een zondagsschot van één van de 'Team-Teun-papa's' zomaar (tussen de benen van Team Tommy-Tommy door) in het doel belandde... Vol overgave ging de favoriet op zoek naar de gelijkmaker, maar Team Teun wist de voorsprong te behouden en won met deze toernooiwinst een hand vol prijzen! Toch waren er eigenlijk alleen maar winnaars, want in de uren die volgden genoot ieder op zijn eigen manier: een volle kantine, een bladje bier, een gezellig muziekje, nóg een potje voetballen, lekker gratis popcorn en een mega-suikerspin eten, gezellige klets, plezier op het springkussen en op de tribune, geschminkt worden door Elza, een mooi gevouwen ballonnetje, een lekker frietje, of een polonaise! 

Een mooie middag. Voor Carnavallers, voor voetballers en vooral voor iedereen die houdt van gezelligheid. Nu al zin in volgend jaar!

IMG 20190302 WA0001

Screenshot 20190302 195325 Gallery

Screenshot 20190302 195413 Gallery

IMG 20190302 WA0011

Ga naar boven