Een nipte maar zwaarbevochten overwinning Maliskamp jo10-1 . Op deze woensdag staan de boyz op het thuisveld om de competitie wedstrijd tegen OJC jo10-3 in te halen. Alex en Joep spreken de boyz in de kleedkamer eerst toe.

Lees meer...

Vandaag treden onze boyz aan in Waalwijk WSC. Vanaf het terrein WSC, ut opkomend zonnetje over de velden en zicht op het RKC stadion heeft Maliskamp er weer zin in. Het is wel erg vroeg maar ze hebben er zin in en nog veel belangrijker, we zijn compleet! Joep en Alex nemen de strategie door en instrueren de telgen in de kleedkamer.

Lees meer...

Na 2 overwinningen in de nieuwe competitie staan onze kleine helden op een gedeeld 1e plaats in de 1e klasse. Een mooie prestatie tot nu toe. Vandaag, 31 maart, een belangrijke wedstrijd tegen een van de concurrenten uit Meteren. 4 ploegen die nog ongeslagen aan kop staan en de kans is dus groot dat deze ploegen gaan uitmaken wie er kampioen gaat worden. Reden genoeg om deze wedstrijd uiterst serieus te benaderen.
Helaas voor Maliskamp zijn er door ziekte en blessures 2 afwezigen. Kane en Tijn, maar gelukkig komt Tijn zijn ploeggenoten ook nog aanmoedigen. Ook net hersteld van een griepje/verkoudheid komt gelukkig nog Tije de gelederen versterken waardoor wij toch nog 1 wissel hebben. En dat Tije er was, was maar goed. Maar daarover later meer in dit verslag.
Zaterdagochtend afgereisd naar Meteren naar het lokale sportcomplex van MVV. Het veld ligt er heerlijk bij. Leek wel alsof er gesproeid was en zeg nou zelf, er is toch niets fijner dan voetballen op nat echt gras. Daar kan geen kunstgrasveld tegen op. De spelers van MVV staan al op het veld als wij aankomen en uiterst professioneel voeren zij de warming up uit. Ze zien er wat groter uit wat ook wat ontzag heeft bij onze spelers. De opstelling is als volgt: Samuel in de goal, achterin het legendarische trio Mees, Don en Maxim. Zij mogen zelf bepalen wie inschuift en je ziet dat de communicatie steeds beter gaat. Op het middenveld Thijs en voorin Finn en Bryan.
Vanaf het eerste moment is duidelijk te zien dat deze teams aan elkaar gewaagd zijn. Het spel golft op en neer. De druk ligt in eerste instantie op het doel van Maliskamp. Een oud kwaaltje wat er maar moeilijk uit gaat is het gemak waar Maliskamp mee start. Daardoor is het druk voor het doel van Samuel. Maar Samuel staat zijn mannetje wel. Hij posteert zijn spelers op de juiste manier en zet iedereen goed neer tijdens corners. Gelukkig zijn de jongens snel wakker en krijgen we wat meer lucht. Daar we maar 1 wissel hebben, kunnen we lekker doorwisselen en Tije komt erin voor Maxim. En net hersteld van zijn griep ontpopt Tije zich als de absolute man van de wedstrijd. MVV moet gek zijn geworden van hem. Altijd op de juiste plek, goed de aansluiting vinden tussen verdediging en aanval, strooien met steekballetjes en helpen waar nodig. In 1 van de aanvallen krijgt Finn de bal post voor zijn voeten en waarschijnlijk "geschrokken" door deze plotselinge kans, schiet hij de bal recht in de handen van de keeper. Maar dit blijkt achteraf allemaal tactisch te zijn geweest.
Ondertussen zijn onze mannen echt wakker en is het herenigde trio heer en meester achterin. Maxim, Mees en Don houden de deur volledig dicht en het spel is inmiddels verlegd naar de helft van de tegenstander. Bryan en Tijs werken als leeuwen en aangevuld door Finn en Tije ontstaan er steeds meer kansen. Weliswaar geen uitgespeelde, maar toch een aantal prachtige schoten vanuit de 2e lijn. En dan de 20e minuut. De bal wordt door Tije links in de hoek gedirigeerd. En Finn gaat daar met al zijn energie en wilskracht op af. Hij speelt een speler van MVV uit en uiteindelijk knalt hij de bal snoeihard onderkant lat in de linkerbovenhoek. Op dat moment een dik verdiende voorsprong voor het rood-witte dynamiet uit Maliskamp.
Het technisch hart heeft inmiddels overlegd en zij proberen in de rust in de kleedkamer de boys nog wat tactische zetten mee te geven. Er is, begrijpelijk, maar weinig aansluiting tussen de achterhoede en de aanval. Eigenlijk is er geen middenveld. Wij posteren toch 2 spelers (Finn en Tije) wat meer op het middenveld waardoor er een betere balans moet gaan ontstaan. En dat pakken de mannen goed op want je ziet vanaf de 1e minuut in de 2e helft een beter samenspel ontstaan. MVV wil natuurlijk als medekoploper ook niet tegen puntverlies op lopen, dus ook daardoor ontstaat er meer ruimte. Ondanks de meer aanvallende intenties van MVV ontstaan er weinig tot geen kansen. Daarnaast blijkt Samuel een absolute sta in de weg voor het "Inter Milan van de Betuwe".
Een scrimmage in het keepersgebied van Maliskamp. Door Finn wordt de bal keurig weggetrapt en het spel gaat door. Dan blijkt een speler van MVV huilend op de grond te liggen. De scheids komt polshoogte nemen en zoals alleen Dennis Higler onbegrijpelijke beslissingen kan nemen, besluit hij tot grote ontsteltenis ineens een strafschop te geven. Het begrijp thuisfluiter krijgt een nieuwe dimensie en na wat commentaar jaagt de spits de bal snoeihard in de hoek. Onhoudbaar, zelfs voor Samuel. Waar menig team tijd nodig heeft om te herstellen van dit onrecht, blijken onze mannen te beschikken over doorzettingsvermogen en wilskracht. Want ze houden er koppies erbij en in dezelfde minuut stormt Maliskamp naar voren. Thijs heeft de bal op links, hij passeert zijn directe man en vanaf links knalt hij de bal hard in de touwen. Karma, hoppa de dik en dikverdiende 1-2.
Nog zo'n 10 minuten te spelen. De scheids was de controle volledig kwijt over de wedstrijd en hij probeerde steeds meer het voordeel aan MVV te geven om weer op gelijke hoogte te komen. Het spel werd wat harder en er werd wat meer geduwd. Hoort er bij, maar dan behoor je ook tegen beide teams te fluiten. Nadat een speler van ons in zijn rug werd geduwd en vervolgens dit weer terug deed, floot hij wel en kwam er weer een vrije trap vlak voor het doel van Maliskamp. Gelukkig schoten ze mis en bleef de score overeind. Met man en macht probeerde MVV aan te vallen. Hierdoor ontstond meer ruimte en uiteindelijk waren de grootste kansen eerder voor Maliskamp dan MVV.
Nadat de toeschouwers van Maliskamp de scheidsrechter moesten laten inzien dat de tijd toch echt voorbij was, floot hij pas af en waren de 3 punten veilig. Tot grote frustratie van de tegenstander. Dat de penalties uiteindelijk verloren gingen, deerde niemand uit Hintham. De 3 punten, zwaarbevochten gaan mee terug de tas in. 9 uit 3, waar gaat eindigen? Wij hebben er in ieder geval erg van genoten.

Subcategorieën

Ga naar boven