In het warmste weekend ooit in juni sinds jaren, waar records worden verbroken, zijn de bikkels van Maliskamp hard aan het werk op de Limburgse velden in Landgraaf. De Strijthagencup is een prachtig evenement met teams uit heel het land en tevens veel Duitse en Belgische verenigingen. Met recht een internationaal toernooi op zaterdag en zondag. 25 teams verdeeld over 5 poules.

Op zaterdag spelen de mannen hun eerste wedstrijd tegen Kloetinge een hoofdklasser met stevige Zeeuwse kerels. Een zwaar gevecht tegen een goed voetballende tegenstander. Met veel inzet en passie weet de rode brigade de tegenstander in bedwang te houden. Op het moment dat iedereen wacht op een doelpunt van Kloetinge breekt Maliskamp de ban en een schot verdwijnt onhoudbaar door een polletje in de goal. Dit smaakt naar meer en niet lang daarna valt vanuit een corner via dit zelfde polletje de bal binnen. Sneu voor de keeper maar voetbal kan soms hard zijn! De eerste pot is binnen en dit is de opmaak van een heerlijke dag. De tweede wedstrijd is tegen Schaersberg 3 en op papier een makkelijke prooi. Dit blijkt ook wel en als snel staat het 3-0. Hierna vinden de mannen het genoeg en zakt het even in. De 3-1 hoort er dan ook bij. Eindelijk wacht de eerste Duitse tegenstander met een echte Duitse naam, SC Merzenich. De mannen zijn ondertussen op stoom en als het stof na 15 minuten is opgetrokken staat het 4-1 voor Maliskamp. Met nog 1 wedstrijd te gaan is de finalepoule binnen handbereik! De laatste pot is tegen SG Heideland een team uit Duitsland dat ook al twee wedstrijden heeft gewonnen. Een zeer spannende pot waar het spel heen en weer golft. Uiteindelijk trekt Maliskamp aan het langste eind en in de laatste minuten staat de 1-0 op het scorebord. Een fantastische dag en voor zondag een plek in de finalepoule waar alle vijf winnaars van de poules om de grote cup spelen.

Maar eerst relaxen in het huis waar we met z’n allen verblijven en een verdiende pizza voor de mannen. Uiteraard samen de Championsleague finale kijken en tot ieders vreugde wint Liverpool.

Zondag is het bloedheet en we beginnen om 12.40 uur met de eerste pot. Tegenstander is Schaersberg en als snel blijkt dat deze poule een ander niveau heeft. Er wordt hard gestreden maar in de laatste 5 minuten komen de mannen uit Landgraaf verdiend op 1-0. Daarna is het al snel 2-0 en helaas de eerste verliespartij. De tweede wedstrijd is tegen Concordia uit Doetinchem. Stevige Tukkers uit de hoofdklasse dus weer alle zeilen bij! De Rode bikkels zijn op tijd wakker en in een mooi voetbalgevecht met veel fysieke duels blijft het 0-0. Alles is nog mogelijk in de poule. De derde wedstrijd is tegen een heel fanatieke club uit België, FC Herent. We hebben goede herinneringen aan sterke Belgische tegenstanders en in de peptalk nemen we deze partij uit het verleden nog even door. Het helpt en na 15 minuten staat het 2-0. We hebben door de prestaties van Schaersberg geen kans meer op de eerste plaats dus we gaan nu voor de eervolle 2e plaats. De laatste wedstrijd winnen en hopen dat Concordia niet wint met grote cijfers in hun laatste duel. De laatste tegenstander is Union Rosrath en deze mannen hebben qua professionaliteit alles mee. 3 coaches in onberispelijke pakken en een oorverdovende yel aan het begin van de wedstrijd. Dat onze mannen niet snel meer van slag zijn laten ze zeker zien! Een mooie pot waarin het tot de 13e minuut 1-1 staat. In de laatste minuut slaat Maliskamp keihard toe en de 2-1 verdwijnt achter de keeper. Grote vreugde als ook nog blijkt dat Concordia gelijk speelt en de mannen dus zeer verdiend 2e worden. Een super prestatie van het team en zeker gezien strijdlust in de felle zon met ongeveer 33 graden.     

Volgend jaar zeker weer van de partij in het mooie Landgraaf met een fantastische organisatie!

JO10 SHcup

JO10SHcup1

JO10SHcup2

Ga naar boven