Zaterdag stond de topper tegen BLC JO10-1 op het programma. Deze ploeg is nog ongeslagen in de competitie en in de beker hebben onze kleine helden reeds kennis gemaakt met de technisch vaardige en snelle voetballers. De wedstrijd om de beker werd kansloos met 11-3 verloren, dus revanche was op zijn plaats.

Voor het eerst dit seizoen het hele elftal compleet dus ook tijd om de groepsfoto te maken. Met dank aan de nieuwe sponsor Ushiwawa een prachtig rood tenue en ook dankzij de inspanningen van Piet Hein allemaal een mooi trainingspak met Warchild als goed doel. Ushiwawa staat bekend om zijn cocktails en dance, laat dit nu prima passen bij onze mannen. Mix
een ijzersterke en meevoetballende keeper samen met drie verdedigers van beton. Voeg daarbij twee middenvelders met overzicht en als laatste drie dartelende voorhoedespelers en schud dit goed door elkaar. Je krijgt dan een heerlijke cocktail met tikkie-takka voetbal die elke tegenstander misselijk danst. Maar goed, dan de wedstrijd.. Een heerlijk waterig zonnetje en weer veel ouders langs de kant. Onze mannen hebben de week ervoor serieus en hard getraind en het strijdplan is duidelijk. Gebruik Sem de keeper in het spel en veel opkomen via de zijkanten.

Na 1 minuut spelen vallen de puzzelstukjes meteen in elkaar en met een prachtige combinatie zet Sjoerd onze Jack vrij voor de goal. 1-0. Dat dit geen toeval is laten de mannen meteen daarna zien want op exact dezelfde wijze komt Sjoerd voor de goal en ook hij kent geen genade. Het blijft smullen voor de toeschouwers want binnen 6 minuten maakt Jack de 3-0, Loek de 4-0 en dan wordt BLC wakker. 4-1 en een onhoudbare bal voor Sem. Dat we hier niet van schrikken merken de verbouwereerde spelers en trainers va BLC meteen. Wederom prima aanvallen met prachtige steekballen van Siem en Raf en de bikkels achterin lopen alle gaten dicht. Dimitri maakt af en toe een rush naar voren, Sieb staat soeverein voor de keeper en Job zorgt ervoor dat de aanvallers van BLC keer op keer zonder goal terug moeten lopen. De show voorin gaat door en binnen een mum van tijd maken Sjoerd en Jack er 5-1, 6-1 en 7-1 van. De tegenstander ligt op zijn rug maar weet nog twee goals te maken en het staat 7-3 in de rust. Een heerlijke pot en voor de trainers zijn er alleen maar complimenten voor de boys.

Na de rust gaan ze vrolijk verder en Raf wordt beloond voor zijn hardere werk 8-3. Na de 8-4 Is Siem aan de beurt en hij knalt de bal onhoudbaar in de touwen. 9-4. Sjoerd is helemaal op dreef en wordt alleen voor de keeper gezet door Loek 10-4. BLC bijna is knock out maar verlaat de ring nog niet. Wordt het nog spannend nadat ze de tot 10-6 komen? Nee want met een ijzersterke Sem op de goal en de drie toppers achterin blijft het verder rustig. Sieb krijgt ook weer zijn moment of fame en schiet vanaf de middellijn de bal achter de arme doelman. 11-6. Na weer een heerlijk aanval over de zijkant scoort Jack de 12-7 en na de 12-8 mag Loek als laatste de bal achter de keeper prikken. 13-8 en een super wedstrijd van onze helden. Volgende week verwachten we zeker dat Job en Dimitri ook hun goaltje meepakken want dat verdienen ze met hun sterke spel achterin. Na 5 wedstrijden 4 x een overtuigende overwinning en 1 x net verloren. Niet slecht voor een kleine club in de 1e klasse.

IMG 5659

IMG 5662

IMG 5668

IMG 5674

Ga naar boven