Maliskamp JO10-1 - Unitas JO10-1: 4-9

Ondanks het vroege tijdstip en de lage temperatuur begonnen onze jongens vol goede moed aan de wedstrijd tegen Unitas JO10-1. Al snel bleek dat onze tegenstander scherper was opgestaan. Na het eerste kwart stonden we namelijk al met 0-3 achter.

Met nieuwe energie probeerden onze jongens in het tweede kwart een inhaalrace te beginnen. Dit resulteerde al snel in een goal van Dimitri die scoorde met een prachtige lob van grote afstand, 1-3. Hierna was de wedstrijd een tijdje goed in evenwicht met kansen aan beide kanten. Helaas wist alleen Unitas nog eenmaal te scoren waardoor de ruststand uitkwam op 1-4.

In de tweede helft nam Unitas het heft weer duidelijk in handen en liep snel uit naar 1-6. Daarna konden we pas via een prima goal van Sjoerd weer iets terug doen.

In het laatste deel van de wedstrijd scoorde Unitas nog drie keer en wisten bij ons Raf en Sjoerd het net nog te vinden. De eindstand werd daarmee 4-9.  

Tijdens de hele wedstrijd hadden we vooral veel moeite met het fysiek harde spel van Unitas. Dat was vaak op het randje en soms net iets erover. Hierop konden onze jongens geen goed antwoord vinden.

Het was vooral aan het geweldige keeperswerk van Sem te danken dat de schade uiteindelijk nog meeviel. Achterin deden Sieb, Dimitri en Job er ook alles aan om het de aanvallers van Unitas zo moeilijk mogelijk te maken. Op het middenveld streden Siem en Raf voor elke meter en ook voorin bleven Loek, Jack en Sjoerd tot het laatst proberen om meer goals te maken.

Ondanks onze goede inzet was de tegenstander van vandaag letterlijk en figuurlijk een maatje te groot. Al met al een leerzame wedstrijd waarin er verdiend werd verloren van een prima tegenstander.

Ga naar boven