De jongens van de JO10-1 staan klaar voor een mooi potje tegen de JO10-2 van OJC. Onze nieuwe speler Job speelde eerst voor OJC, dat team nog wel! Van hem wordt dus wat extra`s verwacht. Dat gebeurt in het begin van de wedstrijd ook, maar daarna…

Goed begin

In het begin van de wedstrijd speelt Maliskamp erg goed. Aftrap OJC, maar zowat meteen balbezit Maliskamp. Al onze spelers zijn fit en laten dat dan ook zien. Voordat iedereen (dus ook de wissels) speeltijd krijgt, liggen er al twee ballen in het net. Allebei in het goal van OJC, allebei door Jack vanuit uit een goede opbouw en allebei een voorzet van Sieb. Dan komt OJC terug met een mooie, onhoudbare rebound uit een corner -of nou ja, misschien was het een beetje een eigen goal van mij (Sieb), maar dat doet er niet toe. Het volgende goal zorgt weer dat we twee punten voor komen te staan. En ja hoor, alweer Jack. 3-1 dus, en luisteren wat de trainer ervan vindt.

OJC komt terug

En dan is het opeens weer 4-1, of huh… Misschien was het dan toch geen goal?  In ieder geval wel een mooi schot van Dimitri, maar hij telt helaas niet doordat het spel wordt stil gelegd. Goed overtikken en lange ballen van Sem op onze succesvolle spitsen waarvan nu alleen nog maar (!) Jack heeft gescoord zorgt voor mooi spel waarvan de supporters vast genieten. Dan komt de 4-1 er nou eindelijk aan. Een mooie voorzet van Dimitri zorgt voor een heerlijk goal van Sjoerd. Het loopt bij Maliskamp niet zo lekker als OJC opeens twee goals maakt. Verder gaat het nog wel aardig aan onze kant, maar we kunnen beter voetballen. Komt vast door de irritante regen in de lucht, en dit is geen smoesje!!!

Wat is de eindstand?!?

Het overtikken waar ons middenveld (met Raf en Siem) erg bij is betrokken lukt en nog steeds staat onze super-doelman erg goed te keepen. Dan is daar dan weer het goal. Gelukkig, we staan weer écht voor. “Dankjewel voor de goal, Sjoerd” zullen zowel de spelers van de 10-1 -die het doelpunt hard nodig hebben- als de supporters zeggen. Sem trapt nog steeds bal na bal naar Loek en Sjoerd die `m staan op te wachten. Even later wordt bij ons goal slecht verdedigd, waardoor OJC een goal kan maken. Daarna wordt er echter wél goed verdedigd, met name door Dimitri met een wereldsliding. Maar helaas komt dan even later toch nog het tegengoal. Nu zijn onze spelers erg gestrest, maar daardoor zetten ze wel alles op alles. Toch komt er dan een doelpoging… Gelukkig is Sem erg alert en keert de bal. Het is dan nog even spannend, maar daar is dan het fluitsignaal. 5-5, jammer dat we deze voorsprong nog uit handen gaven. Maar dan is er toch even iets raars aan de hand, onze tegenstanders zeggen dat wij er maar vier hebben gemaakt. Gelukkig, uiteindelijk blijkt dan toch dat het gelijk is geworden. Nog even onder de warme douche en een traktatie van jarige job en goed spelende Dimitri en dan naar huis toe.

Ga naar boven