Om 8.00 uur bij het voetbalcomplex van FC Engelen voetballen. Weer? Bewolkt, acht graden. Maar als Maliskamp het veld op komt, hangen niet alle koppies omlaag. Nog even het praatje van de trainer ‘doorstaan’ (waarin wordt benadrukt dat we vorige keer nog maar nét hadden gewonnen) en dan het veld op! Hup Maliskamp!!!

Het begin gaat niet zo lekker als gedacht, want Engelen begint in openingsfase meteen met een goal. Nog maar net begonnen en zó snel al 1-0 en... een slapende verdediging, als je goed luistert hoor je ze snurken! Even daarna maakt Engelen alweer 2 en 3-0. Maliskamp komt eindelijk weer eens op de helft van Engelen, daar komt een goede aanval aan en… GOAL!!! Een goede actie van Raf, die passt naar Loek en die tikt hem lekker binnen! 3-1! En Maliskamp begint nu pas echt aan de wedstrijd. Mede dankzij een tweede bal op het veld wordt het dan helaas 4-1. Wat zegt de trainer over de matige 1ste kwart? En gaat er dan iets veranderen?

Ja, er gaat zeker iets veranderen! Dimitri, Job en Sieb houden het achterin beter dicht, er worden geen goals meer gemaakt. Ook wij maken nog geen goals, maar voorin zijn onze spelers een stuk feller. Iedereen verdedigt mee, iedereen valt mee aan. Dat is wat de coach wil! Net zoals altijd staat Sem er als laatste redding goed te keepen. Er lijkt een tegengoal voor Maliskamp te komen, want ze zijn Sem al voorbij! De Engelen-aanvaller passt de bal zowat in de goal, maar de Griekse god Dimitri steekt daar een stokje voor! Hij maakt een geweldige sliding, waardoor de bal uit rolt en het een corner is. Zonder Dimitri stond het nu 5-1! Maar dan valt Maliskamp weer eens aan en Sjoerd tikt de bal in de goal na een mooie aanval: 4-2. De voorzet kwam van niemand minder dan Loek. Dat is dan wel het enige goal in het 2de kwart, waarin Maliskamp veel beter is gaan spelen.

In de tweede helft maakt Engelen de 5-2. Verder wordt er goed gespeeld door het team, maar onze harde lopers op het middenveld (Siem en Raf) blinken echt uit. Als Engelen weer een doeltrap krijgt, geeft de keeper een ziekenhuisballetje naar een van de Engelen-middenvelders. Omdat die niet helemaal op staat te letten, kan Jack de pass onderscheppen. Je ziet hem naar het goal kijken en denken: ‘die keeper staat te ver voor z`n goal, ik ga schieten!’. Zo gezegd, zo gedaan. Precies in het gaatje tussen de keeper en de lat schiet Jack de bal. 5-3 en nog ongeveer twaalf minuten te spelen…

Tijdens de time-out worden we eraan herinnerd dat we de vorige keer een 1-5 ruststand wisten om te buigen in een 6-5 winst! Aan het werk dus. Sem krijgt een uittrap die hij niet kwijt kan aan de verdedigers, dus dan gaat de bal erg hard naar voren, die gaat over de verdediging van Engelen heen en Sjoerd maakt een wondergoal! Hij draait zich naar het goal van Engelen, strekt zich uit en tikt de bal net hard genoeg over de keeper van de tegenstander! Een geweldige goal, zo wil Maliskamp er nog een paar maken. Dat lijkt niet te gebeuren, totdat we een corner krijgen. In het `Engelse` strafschopgebied wordt nog wat gelopen en dan is het tijd voor die misschien wel beslissende corner. Siem neemt de corner die Sieb met een geweldige volley scoort! HET STAAT 5-5!!! En nu kan er nog van alles gebeuren! Maliskamp is heel fel op de bal en daardoor verdienen ze misschien nog wel een doelpunt, maar het blijft toch nog 5-5. Maliskamp is klaar voor de volgende thriller tegen Engelen!

Ga naar boven