Het weekend na Carnaval is het altijd de vraag of de wedstrijd doorgaat. Die van de JO10-2 was verzet, maar op vrijdag was er ineens toch weer hoop voor de fanatiekelingen: een appje van OJC dat ze er een tegenstander zochten. In januari was het op een half veld en in de sneeuw 4-3 geworden, dus een mooi affiche. Dit keer 6x6, met bij hen 2 JO9-3 spelers en bij ons een JO8 en een JO9 invaller. Nieuwsgierigheid dus vooraf. Zouden de invallers het niveau aankunnen? Kunnen we ze op klein veld ook aan?

Zoals altijd was de wind weer van de partij bij OJC, dus de eerste helft moesten we (met wind in de rug) toeslaan. Stef ging op jacht naar een keepersgoal, maar onze voorsprong kwam toch uit het voetbal dat we kennen van de JO10-2. Opbouw, mooie steekpassjes van stylist Stijn en assists en goals van topspitsen Denzel en Jayden! Een verdiende 0-3 voorsprong bij rust. Zou het genoeg zijn voor een tweede helft met tegenwind? Waarom niet? Het spel was prima, Teun en Savi lieten zien dat ze het niveau aankonden en tegen zijn leeftijdsgenoten was Roel, nog meer dan normaal, de sterke heerser achterin. Dat was natuurlijk extra fijn nu verdedigers Rik de Ligt en Mike van Dijk er allebei niet waren!

Stef had geluk de 2e helft. Tegen zijn vriend en naamgenoot mocht hij toch nog een helft voetballen. Dit kadootje betaalde hij terug als Denzel Dumfries in topvorm: sterk in de duels, 10 km gerend over de rechterflank en een verzameling mooie voorzetten. Jayden bewaakte ondertussen achterin het doel gelukkig prima, want zoals verwacht kwam OJC nu vaker dreigend opzetten. Twee tegendoelpunten brachten de spanning weer helemaal terug... Hadden we zelf toch zelf teveel kansen gemist...? Nee. De felheid in de duels zorgde er steeds voor dat een OJC-aanval werd omgetoverd naar een Maliskamp-counter. Savi en Teun speelden inmiddels alsof ze er al jaren tussen liepen. Savi loerde op het doelpunt dat hij verdiende en Teun was een plaag voor elke OJC-er die de bal aangespeeld kreeg (Had Roy hem soms ingefluisterd dat hij Cloe en Noah allebei moest vervangen...?). Gelukkig kunnen de Brabanthoevers met een gerust hart naar school maandag. De vrienden/klasgenoten van OJC werden uiteindelijk verdiend met 2-5 verslagen (en volgens Jayden en 'VAR-Ankie' 2-6, want die ene bal was echt over de lijn!). Of de laatste doelpunten nu 2x van Denzel, of van Denzel en Stijn kwamen weet ik niet meer, maar ze hadden ze dik verdiend. Een geweldig potje van deze gelegenheids JO10-2!

Ga naar boven