Aangekondigd als de derbie der zandverstuivingen wordt de wedstrijd Maliskamp JO11-1 tegen OJC JO11-3 gespeeld. Zoals opgemerkt zitten de boyz van Maliskamp zoals Ajax in de competitie, elke wedstrijd moet eigenlijk met winst afgesloten worden om kans te behouden op de eerste plaats. Fris maar met een stralend blauwe hemel spelen de teams in het zonnetje.
Last minute moet Maliskamp het doen zonder Samuel. Maxim vervangt hem. Met de invaller Loek (JO10-1) hebben we 1 wissel.
Maliskamp zet direct druk en samenspel werpt direct zijn vruchten af. Tijn gaat over rechts en weet knap voorbij de links back van OJC te gaan en drukt zelf de 1-0 af.
De volgende aanval gaat volgens het eerdere voorbeeld, Kane geeft voor op Tijn en Tijn maakt de 2-0. OJC laat even van zich horen maar dat is alleen het suizen van de bal over het doel. Maxim weert zich kranig in het doel. De bal gaat over en weer, OJC zet een mooie aanval op en spelen Maxim uit 2-1. Maliskamp maakt goede combinaties Finn, Tije Kane spelen de verdedigers zoek. Mees vangt rechtsachter de ballen af. Kane krijgt de bal op links, van grote afstand vuurt hij de bal op de keeper van OJC af 3-1. Tijn is hot, de een na de andere actie, een akka vervolgt door een dribbel en score 4-1! Don en Tije komen van achter herhaalt naar voren om de druk te verhogen. Een harde trap vanuit achter van Don op Tijn. Tijn laat zijn skills zien en speelt zijn tegenstanders wederom zoek. Fluitsignaal. Rust
Maliskamp trapt af en meldt zich al snel bij het doel van OJC. Don verdedigt achter knap uit geeft door op Tijn, Finn krijgt op rechts de bal, laat een snelle dribbel zien en scoort overtuigend de 5-1. Tije en Loek tikken over als ze Jayden vrij zien staan, voorzet op Jayden die de kans verzilvert 6-1. Finn heeft ook de smaak te pakken, dringt door het midden door de achterhoede van OJC heen en drukt de 7-1 af. Het hele team zit in the juiste flow, ze zijn gretig, laat hard werken zien en goed samenspel. Rust OJC trapt af maar Maliskamp neemt in de lijn van de wedstrijd de aanval direct over. Loek gaat over rechts en na een actie heeft hij een schotkans op doel. Kane laat hetzelfde vanaf de linker kant zien. Ondanks de druk van Maliskamp komt OJC zo nu en dan tot het doel van Maliskamp maar Maxim is daar niet van onder de indruk en toont zijn keeper kwaliteiten. Toch maakt OJC het Maliskamp nog even moeilijk voor doel als de verdedigers en Maxim de bal niet lekker weggewerkt krijgen. Maar ook hier het gewenste resultaat, geen score. Kane van links geeft voor op Finn, Finn tikt naar rechts op de vrijstaande Tijn, score! 8-1 Mooi samenspel! Maliskamp laat er geen gras over groeien, zelfs in de eindfase. Don passeert op rechts zijn verdediger, komt voor de keeper en plaatst de bal rechts in het doel 9-1 OJC blijft vechten en weet nog een tegen doelpunt erin te prikken. 9-2.  Mees dreigt nog een keer met een dribbel over links als hij met een zetje languit gaat. Na nog wat samenspel van Maliskamp klinkt dan de eindfluit. Maliskamp wint met grote overmacht de wedstrijd met een klinkende 9-2.

Ga naar boven