Maliskamp JO11-1 - Wilhelmina Boys JO11-1G, zaterdag 18-5 
Schitterend mooi weer, het zonnetje maakt dat het geen straf is om aan te treden of langs de lijn te staan. Vandaag moet de jo11-1 het zonder Bryan en Jayden doen. Alex als coach aan de lijn en Joris heeft zich opgeworpen als scheids.
Samuel vertrouwd op doel, Don Tije Mees achter, Finn Thijs Kane midden en spits Tijn. Maxim als eerste in de wissel. Maliskamp start snel en neemt direct de wedstrijd in eigen hand. Binnen de eerste minuten weet Maliskamp een corner te verdienen. Tije neemt de corner en Thijs maakt hem af. 1-0 2e grote kans doet zich al snel voor, na een intrap van Kane op Tijn, doorgezet op Thijs hard en er volgt een hard schot op doel. Er is een knappe redding van de keeper van Wilhelmina maar de toon lijkt gezet. de aanvallen volgen elkaar snel op, Finn onderschept, geeft voor op Tijn een schot op doel, weer een redding. Volgende combinatie van Finn op Thijs via rechts beland op de lat. Vervolgens is daar Tijn die lobt naar Finn, Finn geeft voor op Thijs, die maakt koppend af 2-0. Wilhelmina prikt af en toe maar meer dan dat is het niet. Maliskamp drukt door, Tijn ruikt zijn kans en drukt met een hard schot de 3-0 af. Rust, Don in wissel. Mees laat zijn verdediging skills direct zien en onderschept overtuigend de bal. Na een twijfelsituatie komt de bal op het hoofd van Thijs die doorkopt naar Tijn en 4-0 is een feit. Maxim onderschept en geeft direct diep, Finn tikt door en Tijn maakt af. 5-0 Het tempo zit er goed in. Maxim maakt een handsbal, Joris is onverbiddelijk en geeft een vrije trap aan Wilhelmina. De bal gaat rechtstreeks maar Samuel houdt het doel schoon.Maliskamp weet elkaar goed te vinden, nemen elkaars plaatsen goed over, het gevolg is kansen.
Finn jaagt lekker rond op middenveld en poort diverse keren zijn verdediger. Tije werpt zich goed op als de rots in de branding achterin en co├Ârdineert vanuit zijn positie zijn teamgenoten.
Maxim schuift naar voren, bewaart het overzicht en passt voor. Finn jaagt door, de bal komt bij Kane, door op Thijs, tikje op Tijn 6-0 Rust Mees in de wissel. Maliskamp trapt af, direct gas op de lollie, Tijn gaat met de smile op het gezicht door tot het doel en scoort solo de 7-0 Intrap Kane, aangenomen door Finn, schot op doel, keeper heeft een redding. Er wordt goed gewerkt, Tijn worstelt zich naar voren en poogt op doel, de bal gaat op de paal, Thijs profiteert en drukt af 8-0 Don bewaart de rust achterin en werkt de ballen beheerst naar voren.
Een snelle aanval over rechts volgt, Tijn geeft voor op Kane. Bal gaat over. Ze ruiken meer doelpunten. Kane en Thijs laten 1-2tjes zien waarmee Wilhelmina het nakijken heeft. Rust.
Don op rechts half laat zich zien en geeft meerdere keren goed voor, eerst Finn met een kans daarna Tijn die hem hard binnen poeiert 9-0 Wilhelmina dreigt nog een aantal keer zonder resultaat. Tijn onderschept op het middenveld de bal, breekt door en schiet vanaf afstand de 10-0 binnen. Het eindsignaal klinkt, Maliskamp jo11-1 waren wederom meester op het veld, een mooie pot voetbal met veel samenspel en hard werken.

Ga naar boven