Wilhelmina JO11-1 is al kampioen, maar Maliskamp JO11-1 moet nog vechten om in de competitie te blijven. Het enige wat Wilhelmina thuis nog in de pocket kan stoppen is ongeslagen kampioen worden, als ze winnen of gelijkspelen. Dat willen ze natuurlijk wel, maar Maliskamp laat zien dat ze ook willen winnen. 

Als Maliskamp op de velden van Wilhelmina aankomt is de zon nog niet eens op. Maar dat is natuurlijk geen excuses om niet je best te doen en 3 punten te pakken. Als Maliskamp en Wilhelmina elkaar een hand hebben gegeven, kan de wedstrijd beginnen. De wedstrijd begint nog niet vlekkeloos, maar het is een prima begin. Maliskamp en Wilhelmina wisselen in het 1ste kwart kansen af, maar dan schiet de invallende Maxim een geweldige knal binnen. Dan is het 1-0 en heerst Maliskamp. Dat laat Sem merken als hij een mooie voorzet van Loek binnenschiet. Als het 2-0 staat en de verdediging goed standhoudt met Maxim, Dimitri, Job en Rik komt er dan toch nog een kans voor Wilhelmina. Gelukkig komt Ryan goed uit en wordt het geen goal... of toch misschien! Een Wilhelmina-speler komt met twee gestrekte benen in, tikt de bal weg, de scheids laat doorspelen en Wilhelmina maakt de aansluitingstreffer. Er valt over te discussiĆ«ren, maar de scheids heeft altijd gelijk. Eigenlijk valt er niet over te discussiĆ«ren, het is gewoon een overtreding. Maar Maliskamp staat voor tegen de koploper, na 15 minuten. 

Het 2de kwart begint niet echt spectaculair, maar Maliskamp laat aan de meegereisde supporters zien dat ze van iedereen kunnen winnen. Helaas gebeurt er niet echt iets om over te schrijven. Ook na rust kan Maliskamp de kampioen tegenhouden en als een mooie aanval met Sieb- Sem- Sjoerd ook als goal eindigt is de Malikamp-kant van de tribune aan het denken aan een echte stunt. Eindelijk laat Maliskamp zien wat ze kunnen! Even terug naar de werkelijkheid: Wilhelmina maakt 2-3 uit een corner. Maar toch: nog 15 minuten te gaan en Maliskamp is op weg naar een overwinning!  

Het laatste kwart is aangebroken en iedereen zit vol met spanning! Die spanning blijft zeker als Sem hem op de paal glijdt! Even later is het wel raak, via Loek kan Sjoerd de stand voor Maliskamp zelfs verdubbelen. Het is een genot voor de trainers, voor de supporters en voor de spelers zelf. Maliskamp gaat vrolijk door met overheersen en als Sjoerd weer eens de bal krijgt heeft Maliskamp al bijna gewonnen. Sjoerd heeft een hattrick, goed gezien dat de keeper niet goed stond! Nu wordt Maliskamp natuurlijk wat minder aanvallend, want ze moeten nog steeds voorzichtig blijven. Dat blijkt als Wilhelmina het nog een beetje probeert en 3-5 maakt. Maar het kan voor Maliskamp niet meer stuk! Iedereen is trots en Wilhelmina baalt niet eens ongelooflijk, want ze zijn kampioen geworden. Maliskamp blij, Wilhelmina blij en de supporters genoten van een leuke wedstrijd. 

Ga naar boven