Na het pijnlijke verlies enkele weken geleden in een windwedstrijd tegen Unitas en een eenvoudig overwinning vorig weekend, traden de boys van Maliskamp nu aan bij Wilhelmina, 8.45 uur aanvang. De warming up zonder ballen verloopt vlekkeloos, goed gedaan trainers! Langs de lijn wordt gekeuveld: Joep heeft een kater want moest met 15 (±) vrouwen op stap (#hoedan?), Johan gaat een huis bouwen met pool voor teamuitje zomer 2019 en onze linksbuiten is iets later want hij moest volgens zijn vader nog boodschappen doen, altijd druk op zaterdagochtend. Het zonnetje schijnt, zij het nog ietwat schraal. Beginnen maar! 

Druk, dat is sowieso het thema van de afgelopen training en van deze wedstrijd. Waarover later meer. Maxim heeft het felgroene keepershirtje van Samuel overgenomen voor 1e kwart. Er komen meteen wat kansjes voor Maliskamp en al snel scoort Tijn met fraaie boogbal 0-1, een mooie aanval van achteruit ging er aan vooraf. Maliskamp blijft beter en kansen volgen voor Tijn, Thijs (paal!), Kane en Bryan. Mees en Don onderscheppen de counters fraai en Tije probeert van achteruit de lijnen uit te zetten. Maxim moet 1 keer ingrijpen, een fraaie voet-hand redding. Alweer een mooie aanval van achteruit, nu met Jayden als spil, maar helaas blijft het 0-1, rust. 

Na rust, Samuel inmiddels vertrouwd in de goal, golft het spel wat meer op en neer. Gevaarlijke kopbal Wilhelmina, net over. Mooie actie van Finn en zijn steekpass bereikt Jayden die er met subtiele voetbeweging 0-2 van maakt. De wedstrijd is gespeeld maar om nou te zeggen dat onze jongens gas terug nemen, nou nee! Alex en Joep stuwen het concept druk zetten tot grote hoogte en de boys in het veld haken aan. Vooral Don klapt er op en Wilhelmina raakt in paniek. Thijs schiet eerst nog op de paal na een mooie actie Kane, en Finn ziet zijn poging tot druk zetten slagen en scoort zelf 0-3. De volgende 10 minuten zijn voor Kane, met weergaloze acties scoort hij (0-4) en levert hij de bal na een panna af bij Jayden. Die doet een kopie van zijn 1e goal, een Jaydentje, weer zeer subtiel (0-5). Van Persie zal bij het zien van de beelden besluiten dat zijn opvolger is gevonden en nog voor de wedstrijd van morgen zijn schoenen aan de wilgen hangen. Nog een paar blessuregevalletjes en de meters die Joep daarvoor moet maken zien er erg zwaar uit. Finn scoort bijna in ene vanuit een corner. Achterin spelen Mees en Bryan inmiddels met twee vingers in de neus. Kane scoort met fraaie dropkick 0-6. Mega-rush van Maxim langs de rechterzijlijn, jammer geen beloning. Samuel moet nog enkele keren handelend optreden maar doet dat relaxed. Pressie, pressie, pressie blijft het klinken. En dat blijft ook worden uitgevoerd, Don is onuitputbaar. Thijs scoort ten gevolge nog 0-7, weer ging een actie Kane er aan vooraf. En Tijn doet nog een kers op taart, 0-8. 

Super gedaan Maliskamp, en de aansluiting bij de top is een feit!

20190223 090100

Ga naar boven