JO12-1 seizoen 2017-2018

Staand vlnr: Tom Oppers, Olivier van Lith, Miguel Grooters, Jonas van Overdijk en Tigo Molier.

Zittend vlnr: Cas Koekkelkoren, Josje Visser, Femke Oppers, Julian Haan, Joep Schrover, Vincent Delmeire

en Tygo Molenschot.

 

 

 

 

 

Brabantia JO12-1 - Maliskamp JO12-1: 4-1 (3-0) 

Na twee ‘Osse’ verenigingen en één ‘Bossche’ was het vandaag de beurt aan de eerste club uit 040. Ik ben al bij menig club in de regio geweest, maar bij Brabantia nog niet. Het bleek een prachtig sportpark in ‘de Strijp’, volksbuurt in Eindhoven, het was een modern optrekje met een, helaas, verouderd kunstgrasveld van het type ‘tenniscourt’.

  

Zomeravondvoetbal. 

Het was natuurlijk een cadeautje vandaag, strak blauwe lucht, een vooruitzicht op 23 graden Celsius en spelen op het hoofdveld. Het enige manco dat er voor deze wedstrijd was, was het ontbreken van Joep. Dus hadden we maar 11 boys en girls ter beschikking, waarbij Tigo (L) ook niet geheel oksel fris was en Olivier een beetje een haperende knie had. Maar niets stond verder een mooie pot voetbal in de weg. We spelen namelijk 11 tegen 11, geen punt! 

Wat we de eerste helft echter te zien kregen leek wel een potje zomeravondvoetbal. Brabantia in het prachtige blauw-rood, beetje gelijkenis met Barca was er wat dat betreft wel, trok zich terug en liet de gasten uit Maliskamp het spel maken. Normaal vindt de JO12-1 van ‘de Malis’ dat geen probleem, maar in deze eerste helft werd alleen maar de lange bal gehanteerd. Met deze speelwijze speelden we Brabantia helemaal in de kaart. De sterke verdediging van de gastheren ving alle ballen op en gaf lik op stuk met splijtende counters.  

Toch duurde het tot de 12e minuut eer onze verdediging het nakijken had en we op 1-0 achter kwamen. Daarna bleven we volharden in het spelen van lange ballen. Het bleek een kansloze missie. Mark was jammer genoeg niet in de gelegenheid af en toe iemand te wisselen om opnieuw te instrueren dat was één van de praktische nadelen vandaag.  

We kregen slechts één kansje in de eerste helft, een vrije trap van Miguel kwam boven op de kruising. Daar bleef het bij. Brabantia, met twee dispensatie spelers in de gelederen, kreeg nog twee keer een uitgelezen kans om te scoren en dat lieten ze niet na, zodat de ruststand 3-0 was. En daar viel niets op af te dingen.  

 

Knap herstel. 

De start van de tweede helft beloofde niet veel goeds. Brabantia trapte af, Maliskamp was nog in dromenland, en de 4-0 lag al achter een kansloze Julian. Het bleek gelukkig een wake-up call. Cas en Olivier was in de rust op het hart gedrukt de bal aan de voet te houden en in te dribbelen, geen lange ballen meer, maar voetballen! Zo gezegd bleek ook zo gedaan. En vanaf dat moment ging ook iedereen weer mee in ons vertrouwde spelletje. Vincent, Josje en Miguel deden weer mee, er werd gewerkt en er werden kansen gecreëerd.  

Nadat de, bijzonder goed leidende, scheids de zoveelste vrije trap na duwen aan Maliskamp had gegeven posteerde Olivier zich achter de bal. Een meter of 20 schuin voor het doel mocht hij aanleggen, de toch grote keeper van Brabantia, had het nakijken op de bal net onder de lat en de eer was gered: 4-1. 

Maar er leek meer mogelijk want de gastheren kwamen er amper meer uit en er was nog dik twintig minuten te spelen. Dus Femke en Thom, afwisselend ondersteund door middenvelders Tigo, Tygo en Jonas, hielden de aanvallers van Brabantia in bedwang en voor ons kwamen de kansen.  

Maar hoe verder de tijd verstreek hoe lastiger het ging worden. Nadat we de eerste helft de lat al geraakt hadden, troffen we in de tweede helft nog een binnenkantje paal en ging er een bal van Vincent nog vol op de paal. Dus geen 4-2 en geen 4-3, dat geluk ontbrak een beetje.  

Maar gezien bovenstaande was er sprake van een knap herstel in de tweede helft. Allemaal gevochten voor wat we waard waren om er een beter resultaat uit te halen. Dat het uiteindelijk in kille cijfers ‘gewoon’ drie verliespunten opleverde was jammer, maar de inzet was hartverwarmend te noemen. 

 

Vakantie en rust. 

Komende week is het vakantie, tijd voor een aantal jongens om wat lichte pijntjes te laten wegebben, rustig te trainen met de spelers die er wel zijn en ons voor te bereiden op Oirschot Vooruit JO12-1. Die mogen we op 28/10 ontvangen op ons eigen lommerrijke sportpark. Daarvoor is het oefenduel met Schijndel JO13-3 komen te vervallen en staat er nieuw oefenpotje op het programma op donderdag 2 november thuis tegen ST Ravenstein/SDDL JO13-2 een team waar één KNVB-trainingsmaatje van Josje speelt. Zet maar vast in de agenda en geniet nog even van het mooie weer….TOEDELOE!

 

Maliskamp JO12-1 – Wilhelmina JO12-1: 9-4 (3-1) 

Na vorige week een wat mindere pot te hebben gespeeld tegen O.S.S. 20 stond vandaag de zoveelste clash tussen Maliskamp en Wilhelmina op het programma. Vorig seizoen werd dit duel 4x gespeeld en alle keren waren de kanaries de bovenliggende partij. Ook dit jaar hebben we elkaar in de beker al bestreden en weer kwamen de boys in het geel-zwart als winnaars uit de strijd. Nu dus voor de 6de keer in 12 maanden tijd tegen elkaar, spanning verzekerd!

Lees meer...

Maliskamp JO12-1 – SV O.S.S. 1920 JO12-1: 4-6 (3-3)

Met het prachtige resultaat van de vorige week in het achterhoofd, mochten we vandaag kijken of we weer zo’n mooi resultaat konden halen, nu tegen de tweede Osse club uit onze competitie SV O.S.S. 1920 JO12-1. Als we ons oog laten glijden over de lijst met het aantal teams dat deze club heeft is dat ook weer een behoorlijke vereniging, gezien dat konden we onze borst weer nat maken.

Lees meer...

Ga naar boven