JO12-1 seizoen 2017-2018

Staand vlnr: Tom Oppers, Olivier van Lith, Miguel Grooters, Jonas van Overdijk en Tigo Molier.

Zittend vlnr: Cas Koekkelkoren, Josje Visser, Femke Oppers, Julian Haan, Joep Schrover, Vincent Delmeire

en Tygo Molenschot.

 

 

 

 

Maliskamp JO12-1 – RKDVC JO13-2: 4-4 (1-1)

Met veel hangen en wurgen komen we de laatste tijd wel aan speelminuten al houdt het door de weersomstandigheden allemaal niet over. Elke dag is het weer de vraag of er op de Maliskampse weiden wel gespeeld kan worden. Vandaag kon het weer eens, en voor de JO12-1 betekende dat een confrontatie met de JO13-2 (2e kl.) van RKDVC.

 

Maar om even terug te komen op de onzekerheid van het spelen al heel de winter; We zijn benieuwd wanneer de gemeente Den Bosch gaat inzien dat onze leden ook contributie betalen om te spelen en trainen in november/december/januari en februari !! Tot nu toe worden er, in deze winter althans, op ca. 70% van de trainings- en wedstrijddagen velden afgekeurd...ze zijn te slecht om op te spelen. De vraag reist dan, terecht; “WAAR BLIJFT DAT KUNSTGRAS VOOR MALISKAMP??? Waarom een 4e (VIERDE) kunstgrasveld naar de andere kant van Rosmalen??”. Wij, van de JO12-1, juichen een lobby-groep voor de ‘strijd om kunstgras’ dan ook bijzonder toe.

Genoeg over het nepgras....over naar de wedstrijd. Vandaag een potje tegen een JO13, allemaal een jaartje 1 of 2 ouder, in het najaar onderin de 2e klasse geeindigd en in het voorjaar in de 3e klasse uitkomend...RKDVC JO13-2. Een toch , op papier, pittige tegenstander voor onze jonkies van de JO12. Zeker als je dan maar op halve kracht bent. Slechts 10 man van ons eigen team (geen Joep en Tygo) ter beschikking, maar gelukkig was onze vaste invaller van de JO11-1, Cas D., bereid mee te doen. Spijtig was wel dat hij bepaald niet okselfris was. Maar bikkel als hij is, hij was present! TOP. Daarnaast hield het bij Olivier niet over. Maar goed 11 man beschikbaar dus voetballen maar!

Vanaf minuut één was te zien dat de tegenstander vooral op papier pittig bleek. Maliskamp JO12 was voetballend duidelijk de bovenliggende partij. De grensjager van de tegenstander vroeg zich, terecht, af wanneer Maliskamp op voorsprong zou komen want de kansen waren voor de thuisploeg. Er was driemaal een rush van Tigo langs de zijlijn die helaas in schoonheid stranden...en niet met een, verdiend, doelpunt. Maar het geluk was niet bepaald aan de kant van Maliskamp. Een minuutje of 7 voor de rust was het, geheel tegen de verhouding in, ineens de RKDVC dat op voorsprong kwam. Er werd wat ongelukkig uitverdedigd en daar profiteerde blauw-wit optimaal van; 0-1. Echter stonden onze dames en heren daar niet al te lang bij stil, na een mooie actie en combinatie tussen Miguel en Josje werd de bal keurig voorgetrokken en door Tigo ingekopt bij de tweede paal. Daarna legde Jonas nog een mooie solo op de mat die meer verdiende dan de corner die we er aan overhielden en zo werd de ruststand dus 1-1.

In de tweede helft bleek al snel dat Cas D. het niet langer zou redden. Hij zag zo wit als de krijtlijnen op het veld en dus bij een 1-2 achterstand (countertje van RKDVC) vertrok hij richting kleedkamer en z’n warme bedje. We moesten dus met 10 man verder. Er veranderde overigens niet veel aan het spelbeeld. Maliskamp viel aan en RKDVC ramde de bal naar voren, in de hoop middels een counter de voorsprong uit te breiden. En dat laatste lukte, door de ruimte die er inmiddels lag. Olivier, normaal degene die de gaatjes wel weet te stoppen, was niet fit genoeg om het gemis van 1 spelertje op te vangen en zo liepen de gasten, erg geflatteerd, uit naar 1-4.

Een kleine omzetting door trainer Mark, waarbij Cas K. de rol van Olivier moest overnemen, betekende dat de blik weer vooruit kon. Miguel, erg op dreef, snelde het 16 meter gebied in, de duw in de rug die volgde was goed voor een, terecht gegeven, penalty. Miguel stelde zichzelf op achter de bal, dat was, zoals we inmiddels weten, een zekerheidje 2-4. Daarna raakte de gemoederen bij de tegenstanders wat oververhit. Met een vlagger die er wel een heel ouderwetse manier van vlaggen op na hield (kleine opmerking van mijn kant: “alleen de speler waar de bal naar toe gaat kan buitenspel staan, niet diegene die niet in bij spel betrokken zijn!”), probeerde ze Maliskamp nog van zich af te houden, maar in die vreemde ‘vlag praktijken’ trapte onze scheids Kelvin niet in. Kelvin stond er bovenop en constateerde zelf dat Vincent NIET buitenspel stond toen hij diep ging om de 3-4 op het bord te schieten.

Met nog 5 minuten te gaan vertrok, na een hoofdenbotsing, ook Olivier naar de kleedkamer. En moesten de overige overgebleven spelers dus met z’n negene door, op jacht naar de gelijkmaker. En onder aanvoering van Cas en Jonas werd die weg fanatiek ingeslagen. Met de bovengemiddeld goed spelende backs, Femke en Thom als bewakers van het fort, togen de overgebleven spelers naar voren. De splijtende dieptepass van Jonas werd door Vincent op waarde geschat en zeer koelbloedig afgerond, de 4-4 was een feit. Daarna hoefde niet meer afgetrapt te worden. Kelvin vond het welletjes!

Wat een strijdlust is er vandaag aan de dag gelegd zonder uitzondering TOP gespeeld dames en heren: Julian, Femke, Thom, Olivier, Cas D. Cas K., Tigo, Josje, Jonas, Vincent en Miguel...Chapeau!!

Komende zaterdag, als koning winter de boel niet plat gooit, gaan we richting Eindhoven om revanche te nemen op Brabantia, de eerste wedstrijd van de voorjaarscompetitie, tegen een oude bekende.

Maliskamp JO12-1 – OJC ROSMALEN JO13-4: 8-3 (5-3)

Na de zepert van afgelopen zaterdag mocht Maliskamp JO12-1 vandaag weer eens voor een oefenpotje aantreden. OJC ROSMALEN JO13-4 had zich vrijwillig aangemeld en dan zijn wij altijd bereid tot sparren. De tegenstander was ook een ‘gecamoufleerde’ JO12 uitkomend in een JO13 competitie (3e/4e kl.). Echter het bleek al snel een ongelijke strijd, wat resulteerde in een 8-3 eindstand, die geflatteerd was want het krachtverschil was nog wat groter dan de uitslag doet vermoeden. Verder het vermelden waard was het doelpunt van gastspeler Cas D. (van de JO11-1) – bedankt Cas! Daarnaast scoorden Vincent (3), Tigo (2), Miguel (1) en Joep (1) keer en was het een aardige pot om de bittere smaak van de wedstrijd tegen SBC weg te spoelen. Op naar de volgende wedstrijd tegen SV TOP JO12-1.....TOEDELOE!

SBC JO-12-1 - Maliskamp JO12-1: 4-0 (0-0)

Ai Ai.....dan heb je de uitgelezen kans om tegen de nummer tien (10) van de competitie je tweede (2de) plek veilig te stellen en dan laat je het, met z’n allen, zo ontzettend lopen dat je, in een zeer matige tweede helft, van het veld gespeeld wordt door SBC. We speelden zelf onder de maat en SBC bepaald niet, complimenten daar voor. Afgetroefd op felheid, scherpte en doeltreffendheid. Chapeau SBC!! Meer was er niet over te schrijven....We laten de 1e klasse achter ons en mogen ons gaan opwarmen voor de Hoofdklasse en daar gaan we, met deze les in het achterhoofd, onze huid duur verkopen. Eerst nog drie keer oefenen tegen OJC ROSMALEN JO13-4, SV TOP JO12-1 en BMC JO13-1 en daarna beginnen we d’r an.........TOEDELOE!

Ga naar boven