HRC’14 JO12-1 Maliskamp JO12-1

Afgelopen zaterdag thuis tegen HRC14 gevoetbald en toen dik gewonnen. Kunnen de boyz vandaag weer waarmaken? Verstevigen hun koppositie? Kortom een spannende pot waar weer veel vanaf hangt. De door HRC14 eerder uitgestelde wedstrijd wordt door de weeks ‘s avonds ingehaald. Het is slecht weer maar dat mag de pret niet drukken.

Maxim staat op doel, Don, Thijs en Mees achterin, David en Tije midden, Finn en Tijn spits. Samuel en Kane wissel. Maliskamp trapt af. De bal gaat naar de helft van HRC. Finn krijgt zelfs tot eigen verrassing schietmogelijkheid. HRC komt dreigend voor het doel van Maliskamp maar Don en Thijs werken de bal vakkundig weg. De spanning is merkbaar (vooral bij de coach van HRC lijkt). HRC krijgt een corner en weten deze te verzilveren 1-0. Maliskamp lijkt uit het veld geslagen, hard schot op doel maar Maxim laat een knappe redding zien. Maliskamp herpakt en krijgt zelf een corner, Tijn neemt en David scoort de gelijkmaker 1-1 Even wordt de pot grimmiger en 2 spelers van Maliskamp gaan neer. Rust Mees en Finn in de wissel.

Al snel is er een corner voor HRC die met enige worsteling over het doel de sloot in gaat. Antwoord van Maliskamp is een onderschepping en assist van Don op Tijn. Tijn draait en schiet, net naast. De dreiging van Maliskamp blijft, Kane en Tijn voor het doel. Achterin is het Thijs die de ballen weg veegt. David is duidelijk zichtbaar op het middenveld, Tijn maakt schijnbewegingen in de voorhoede en met een wild schot van achteruit beland de bal weer in de sloot achter het doel.

Rust Don en David in de wissel.

Aftrap HRC14. Maliskamp drukt als eerste naar voren, maar HRC heeft als eerste een corner, spannend moment weer, maar Maxim klemt af. Ook nu weer is Thijs de rots achterin. Bal wordt diep gegeven, fout op Tijn. Kane neemt het is de keeper die redt. HRC valt aan krijgt kans om te schieten op rechts, bal kaatst via de paal het doel in achter Maxim. 2-1 Maliskamp is even de grip op de wedstrijd kwijt. HRC lijkt kracht uit het laatste doel te halen. Maliskamp rukt op als Tijn intrapt, Kane staat voor doel en drukt de 2-2. Als de scheids een duidelijke corner als keeperbal geeft is er even commotie. David gaat in de aanval, over de achterlijn geeft Thijs de assist en scoort David 2-3. Rust

Spanning is voelbaar, Maliskamp krijgt een corner maar zonder resultaat. Tije jaagt op middenveld. HRC blijft doorgaan, klein slippertje achterin, schot op doel en 3-3. HRC heeft dit deel de overhand, Maliskamp is er even vanaf maar herpakt zich en werkt zich weer naar voren. Corner Maliskamp, Tijn neemt en gaat rakelings voorlangs. Antwoord van HRC is een hard schot met redding van Maxim. Corner volgt en die verdwijnt in het doel 4-3.

De bal gaat over en weer. De druk is voelbaar, Tijn geeft mee aan Kane, Kane schiet op doel maar in het zijnet. Bij een laatste poging van Maliskamp om de gelijkmaker te maken gaat de bal over de achterlijn. Eindfluit klinkt direct daarna. Eindstand 4-3 na een zwaarbevochten spannende wedstrijd.

Ga naar boven