JO13 1

JO13-1 seizoen 2018-2019

Staand van links naar rechts:  Vincent Delmeire, Josje Visser, Thom Oppers, Olivier van Lith, Jonas van Overdijk, Morris Deckers en Mark v/d Ven.

Zittend van links naar rechts: Joep Schrover, Cas Koekkelkoren, Femke Oppers, Julian Haan, Miguel Grooters en Cas Donkers.


 

 

 

Maliskamp JO13-1 – DESK JO13-1: 8-1 (1-0)

Nieuwe ronde, nieuwe kansen voor Maliskamp JO13-1.  We hebben in aanloop naar het voorjaarseizoen een mooi vol oefenprogramma. Te beginnen tegen DESK JO13-1, een ploeg uit Kaatsheuvel dat het seizoen begonnen is in de 3de divisie maar na twee duels ‘afgezakt’ is naar de hoofdklasse en daarin hebben ze het ook hééél zwaar. Wat de verhoudingen in de jeugdcompetitie in NL zijn dat weten wij inmiddels ook wel…..een voorbeeld: wij verliezen met 9-1 van BMC JO13-1 (2e kl.) en winnen met 6-3 van NIVO Sparta JO13-1 (hoofdklasse)…leg het mij maar uit. Je kunt er dus NIETS maar dan ook NIETS van zeggen.

Om te beginnen

We waren vandaag niet compleet. Julian ontbrak i.v.m. de zoektocht naar een geschikte school om zijn schoolcarrière een mooi vervolg te kunnen geven, voor hem in de plaatst wilde Sem (keeper van de JO15) wel invallen, bedankt Sem! Daarnaast werden we, de afgelopen week, toch enigszins verrast door de mededeling van Miguel dat hij per direct met voetbal stopt…en de reden? ‘Geen zin meer’. Dat schijnt tegenwoordig een gemeengoed te zijn, ‘we hebben geen zin meer’ dus laten we onze teamgenoten maar aan het lot over.  Ik vind dit toch een wat trieste ontwikkeling in de huidige tijd, een seizoen afmaken waaraan je begonnen bent is er niet meer bij. Kortom we vervolgen het seizoen met 2 meiden en 10 jongens en we hopen dat we allemaal een beetje fit blijven.

Dus begonnen we in de volgende opstelling; Sem op doel, achterin Femke, Koen en Cas D., een middenveld met Cas K., Jonas, Olivier en Morris en voorin Josje, Vincent en Joep. Thom begon, niet helemaal fit, op de bank.

Prima start

Vanaf het eerste fluitsignaal van onze, zeer gewaardeerde vaste scheids, Kelvin zaten we er boven op. Veel bal veroveringen, erg scherp op de bal en vol overtuiging werd er gevoetbald. In de eerste tien minuten hadden we toch al een aantal keren het doel van de gasten onder vuur kunnen nemen, echter nog zonder het gewenste resultaat. Smetje op deze eerste periode was de onbeholpen actie van de spits van DESK op de enkels van Femke, na 3 minuten wedstrijd kon Femke hinkelend de douche op zoeken, gewoon keihard de wedstrijd uit geschopt. Thom mocht zus lief vervangen en deed dat FOUTLOOS! Eigenlijk was dit van iedereen te zeggen, we waren vandaag met z’n elven foutloos. Na ongeveer 20 minuutjes was het een schot van Morris, vanaf de rand van de zestien, dat via een tegenstander over de keeper van DESK net onder de lat binnen viel; 1-0.

Wat zette DESK daar tegenover vragen jullie je misschien af? Naast wat kansjes welke haastig ver naast geschoten werden niet zo heel veel. Het meest noemenswaardige was de supportersschare van de gasten die zich zeer luidruchtig, maar heel positief, lieten horen. Sem en zijn drie verdedigers  - Thom, Koen en Cas D. – hadden alles onder controle. Zo werd de 1-0 tussenstand ook de ruststand.

Flitsende tweede helft

Nog voor goed en wel iedereen op de tribune had plaatsgenomen was het Vincent die liet zien dat hij de woorden van coach Mark in de rust goed in z’n oren geknoopt had. Hij maakte de eerste kans die hij kreeg direct af. Vanaf de aftrap was hij er vandoor en de 2-0 lag in het netje. Dat bracht DESK nog niet direct aan het wankelen, het doelpunt leek ze zelfs wat extra kracht te geven, want twee minuten later was de aansluitingstreffer een feit; 2-1. Maar al snel bleek de thuisploeg toch het beste uit de korte winterstop te zijn gekomen. Het was Josje die er op de haar karakteristieke wijze 3-1 van maakte, een afgeslagen bal voor het doel en bij de les zijn, PRIMA gespeeld. Gelukkig kwam er, nadat hij al een aantal beste kansen om zeep had geholpen, ook een doelpunt  voor Joep, en dat geeft weer wat vertrouwen; 4-1.

Daarna was het sprookje van de ploeg uit ‘de Kets’ (*)wel over en uit en het geloof in sprookjes ook. Vincent maakte er toen maar zijn eigen sprookje van, hij toverde een bal met links, een bal met rechts, een lobje en een afstandsschot en met de nodige hulp van z’n ploeggenoten om hem heen,  toverde Vincent ‘eigenvoetig’ de stand van 4-1 naar 8-1. Een loepzuivere hattrick + 1….zeg maar.

Dus hadden we ook elf verschillende ‘jongens en meiden van de wedstrijd’. Misschien toch een paar van de opvallendste benoemen? Vincent, 5 doelpunten in één helft tegen een hoofdklasse tegenstander, niet slecht! Cas K. controleerde en heerste op het middenveld verdedigde waar moest viel aan waar kon, top!. Morris deed wat hij moest doen, goed vanaf minuut 1 tot 60, netjes hoor! Daarnaast nog acht (Sem, Koen, Thom, Cas D., Jonas, Joep Josje en Olivier) spelers die het bovenstaande allemaal mogelijk maakte, SUPER gedaan!

Resumé

Deze wedstrijd bied weer hoop voor de toekomst zullen we maar zeggen, al hebben we het in het najaar ook verschillende keren in oefenduels laten zien, waarna het in de competitie allemaal totaal anders liep. Het kan verkeren zeg maar. Wat staat ons nog te wachten voordat we weer in een competitie aan de slag gaan?

Ons programma ziet er als volgt uit:

-          Zaterdag 19/1/19: uit tegen OJC ROSMALEN JO12-1 (ter voorbereiding JO13 selectie OJC)

-          Woensdag 23/1/19: uit tegen NIVO Sparta JO13-1 (hfd. kl.)

-          Zaterdag 26/1/19: uit tegen FC de Rakt JO13-1 (hfd. kl.)

-          Zaterdag 2/2/19: thuis tegen DVG JO13-1 (hfd. kl.)

Aan de tegenstand zal het dus niet liggen, we moeten alleen even zien hoe we e.e.a. kunnen opvangen op de dagen dat er open dagen op de middelbare scholen zijn. Misschien dat we zo links of rechts nog eens gebruik kunnen maken van SEM?? Of wat andere gastspelers….we zullen zien. Sem nogmaals bedankt! Rest mij te zeggen; ….TOEDELOE!

(*) ‘de Kets’ = Kaatsheuvel.

Maliskamp JO13-1 het najaar seizoen ’18 – ’19:

Normaal waren de volgers van Maliskamp JO13-1 (voorheen JO12-1 en JO11-1) gewend aan een wekelijkse, schriftelijke, update over de verrichtingen van hun voetballende kanjers. Dit seizoen was het allemaal anders. De schrijver van deze stukken kampte namelijk met een enorm ‘writersblock’ een gevolg van steeds dezelfde beelden die er voor zijn ogen verschenen op de zaterdagochtend. Er ging geen wedstrijd voorbij zonder dat het gelijk opging waarna de tegenstander er uiteindelijk met een (te) grote buit vandoor ging. Het was wat frustrerend zullen we maar zeggen. 

Maar om alle belangstellende van de JO13-1 toch op de hoogte te brengen van wat er zich allemaal heeft afgespeeld in het najaar in de Maliskampse bossen en omgeving hierbij nog even een ‘halfjaar verslag’. Al is het maar om eens terug te lezen onder de kerstboom, het was een seizoen vol up’s en down’s. Met als uitkomst plaats tien in de competitie (2-0-9), uitgeschakeld in de poule-fase van het bekertoernooi (1-0-2) en een officieus kampioenschap in de oefencampagne (6-0-0) – (W-G-V). Overall dus 9 keer gewonnen en 11 keer verloren, we sloten nooit een deal op een gelijke stand.

Het Bekeravontuur:

Met een poule van drie; 1e kl. VV Reeshof JO13-1, 2e kl. BMC JO13-1 en 10e kl. (voorheen hfd.kl. JO12) FC Engelen JO13-2007-1 hadden we een poule van een verschillend pluimage. Tegen BMC werden we direct met de neus op de feiten gedrukt bij het verlies van 9-1 op eigen veld lagen direct onze zwakste kaarten op tafel. Daarna kwam het herstel in de tweede helft uit bij Reeshof na een 7-0 achterstand bij rust waren we na 60 minuten voetbal de morele winnaar ondanks een 8-7 verlies, dit levert echter ook maar 0 punten op! De eerste overwinning kwam tegen FC Engelen JO13-2007-1, 5-1 waar het ook 12-1 had kunnen en moeten zijn. Ook hier zagen we iets dat verder in het seizoen vaak de kop op stak, GOALEN maken, het was en bleef het probleem, kansen te over maar doelpunten ho maar. Zo eindigde het bekeravontuur op plaats drie in de poule.

Competitie, 1e kl. – 5 in zuid 1: 

Met een mooie, redelijk regionale, competitie dachten we op voorhand er best iets van te kunnen maken. Het eerste duel tegen de gedoodverfde kampioenskandidaat BVV JO13-1 (5-1 verlies), hier is een verslag van gemaakt en gepubliceerd, het verhaal spreekt voor zich en was een qua wedstrijd voor 90% toonaangevend voor de  rest van het seizoen. Duel twee was thuis tegen VV Den Dungen JO13-1 een team waar we het traditioneel erg lastig tegen hebben, ook dit keer. We stonden bij rust al met 6-0 achter waarna we keurig herstelde in de tweede helft en het zaakje op 2-2 hielden, maar uiteindelijk dus een eindstand van 8-2. Tegen Zwaluw VFC JO13-2 moesten de eerste punten gescoord worden. Deze wedstrijd liep helaas uit op een zware teleurstelling, na verschillende grote kansen stonden we bij rust NIET met 4-0 voor maar met 3-0 achter! Na rust kon het tij niet gekeerd worden en werd het uiteindelijk 4-1. We hadden in totaal 8 – ACHT – keer het aluminium geraakt, ongelooflijk maar waar.

RKTVC JO13-1 kwam als (gedeeld) koploper naar Maliskamp, we kregen in de eerste helft niet echt te zien hoe dat mogelijk was. Na een 1-0 voorsprong gingen we, nadat deze binnen de minuut ongedaan was gemaakt, met een 1-4 achterstand de rust in. Na, direct na rust de aansluitingstreffer gemaakt te hebben, 2-4 ging het toch helemaal mis. Het was niet slecht maar de uitslag wel; 2-10 verlies. De vijfde competitie wedstrijd van het seizoen was misschien wel de meest tekenende. We speelden tegen SVSSS JO13-1 (Udenhout). Na een gelijk opgaande wedstrijd stond het na een 1-1 tussenstand toch 3-1 voor de gastheren bij rust, onverdiend en tegen alle verhoudingen in. Dat we na de rust niet de aansluitingstreffer weten te produceren uit een handvol kansen en dat daarna SVSSS bij hun eerste de beste kans van de tweede helft de 4-1 laat aantekenen zegt alles….de moed zakte het team volledig in de schoenen, en dat loopt zwaar, en het verlies is dan ook zwaar; 9-1. Hierna staat de thuiswedstrijd tegen grote onbekende VV Haaften JO13-1 op het programma, middenmoter en je weet maar nooit wat er mogelijk is. De ruststand is hoopgevend 2-2, maar na de rust gaat het toch weer mis en er wordt wederom verloren met 6-2 deze keer.

Dan staat de wedstrijd van het seizoen op het programma tegen OJC ROSMALEN JO13-2, deze wedstrijd moet gewonnen worden, de derby is toch altijd iets speciaals en dat is aan alles te merken. Bij de tegenstander staat de reserve keeper van OJC JO13-1 (2e div.) in de goal, dus alles wordt uit de kast gehaald. Na een gelijk opgaande strijd en wederom een 2-2 ruststand verliezen we uiteindelijk in de dying seconds met 2-4. Dat krijg je als de 3-3 achterwege blijft en we met z’n allen naar voren rennen. Jammer, dapper geprobeerd, we waren echt niet de mindere. Wedstrijd nummer 8; uit naar Haarsteeg JO13-1, het hoeft geen onneembare vesting te zijn Haarsteeg, maar wel als je zo ongeveer de minste wedstrijd van het jaar speelt, na een 2-1 ruststand wordt uiteindelijk met 5-1 verloren, dit soort potjes heb je er dan natuurlijk ook bij. Dus moest het tegen DSC JO13-1 echt gaan gebeuren, bij winst zouden we de rode lantaren overdragen aan onze gasten. DSC wist tot deze dag 2 punten te vergaren (2 gelijke spelen) en bij winst zouden we erop en erover gaan. En eindelijk viel alles weer eens goed. In een oude vertrouwde opstelling waarbij we met Oppers&©O achterin speelden en de Miguel, Vincent en Josje voorin, liep het als vorig jaar (seizoen helft 1). Na een ruststand van 3-1 werd er uiteindelijk gewonnen met 4-2, met 3 doelpunten van Vincent. De laatste plaats was verlaten!

Als we de laatste twee duels misschien ook nog konden omzetten in winst was degradatie wellicht nog te voorkomen. Te beginnen ergens in Gestel, Sint Michiels wel te verstaan. Na verschillende omzwervingen kwam zo’n beetje iedereen in Halder aan. SCG’18 JO13-1 was de tegenstander, nummer 3 in de competitie. We konden het weer prima bijhouden tot een minuut of vijf na rust, in plaats van de 4-3 valt de 5-2 en stort het Maliskampse bolwerkje weer ineen. Een afgetekende overwinning voor SCG’18 omdat ze in de laatste 5 minuten uitlopen naar 8-2. The story of our life. Dan maar alles op de laatste wedstrijd, thuis tegen de nummer 8, VV Tricht JO13-1 een degelijke middenmoter. En gelukkig werd door Maliskamp direct de draad van de laatste thuiswedstrijd weer opgepakt. Met Koen (onze nieuwkomer sinds de thuiswedstrijd tegen OJC), Olivier en Thom hebben we vanaf heden een ‘grote’ verdediging, Femke versterkt ons middenveld waarop nog meer Girl-power is vertegenwoordigd met Josje. Voorin vlogen Joep, Vincent en Miguel van links naar rechts en weer terug en Tricht werd dus vastgezet, overrompeld en overwonnen. Met een ongekende luxe van 5-1 winst trokken we aan het langste eind dit keer. In een poule van 12 eindigden we dus op plek 10, en hielden we uiteindelijk DSC en Zwaluw VFC onder ons, of het genoeg is om in de eerste klasse te blijven moet blijken, al is het misschien niet eens zo’n slecht idee om een treetje lager te gaan optreden. We zullen zien. Oh ja, BVV JO13-1 is kampioen geworden en RKTVC JO13-1 werd keurig tweede.

Kampioen! van de oefenduels:

Dat is lekker makkelijk zal elke lezer dan denken, verzin een aantal eenvoudige tegenstanders en gebruik ze als schietschijf. Niets is echter minder waar. We speelden zes oefenduels tot op de dag van vandaag (10/12/18). Daarbij zaten 3 teams die uitkomen in de hoofdklasse; Nivo Sparta JO13-1 werd met 6-3 verslagen, FC De Rakt JO13-1 met 7-1 en Zwaluw VFC JO12 (JO13-2007-1) met 6-3. Daarbij werd DAW JO13-1 (1e kl.) getrakteerd op een 7-4 nederlaag, Berghem Sport (2e kl.) ging met 13-1 naar Berghem terug en de enige die echt, op voorhand bedacht, kanonnenvoer moest zijn, Avanti ’31 JO13-2 (3e kl.) kreeg met 12-0 nog een schappelijke nederlaag te slikken. Dus kun je hieruit iets afleiden? Nivo Sparta staat ook 10e maar dan in de hfd.kl. en FC De Rakt staat daarin 8ste. Dus het zegt allemaal zo weinig. Ze hebben in elk geval in de oefenduels kunnen werken aan wat meer zelfvertrouwen dat in de competitie af en toe compleet verdween.

Goede voornemens:

Komend voorjaar zal de verslaggever proberen de pen weer op te pakken en met regelmaat een kort verslagje laten publiceren, zodat ook opa’s, oma’s en thuisblijvers een beetje gekleurd ;-) beeld kunnen krijgen bij wat hun voetbalhelden uitvoeren op voetbaldagen! Rest mij eenieder fijne feestdagen en een mooi en sportief 2019 toe te wensen!!

PS. zaterdag 15/12 nog één (oefen)thuisduel om 11:45 uur tegen RKVVO JO13-1 (1e kl.) uit een andere competitie (Regio Eindhoven).

BVV/Timmermans Infra JO13-1 - Maliskamp JO13-1: 5-1 (2-1)

Vandaag de eerste competitie wedstrijd naast de Bossche Vliert mochten we aantreden tegen BVV JO13-1. Een wedstrijd bij een vereniging die gemengde gevoelens oproept bij vele van ons. Veelal zijn het wat mindere herinneringen die we hebben aan ontmoetingen bij volksclub nr. 1 van Den Bosch. Verlore gegane kampioensaspiraties, overdreven ‘knallende’ kampioensfeestjes en hommeles met het scheidsrechtersgilde , er is vaak vanalles te doen in de Graafsewijk. Maar misschien viel het vandaag allemaal wel mee en mochten we een eerlijke en mooie pot bijschrijven....je moet hoop blijven koesteren.

Compleet

Allemaal weer fit, fris en fruitig vandaag, Cas(je) was z’n knieklachten gelukkig weer vergeten. En we waren dus compleet. Gesteund door een flink supporterslegioen stonden we dus om ca. 11:00 uur gereed voor de wedstrijd. BVV stond er met een ‘jong’ team, waarom dan 2 dispentatie spelers van JO14? Terwijl je als vereniging 3 elftallen in de JO15 hebt? Vreemde gang van zaken, vorig jaar zagen we dat ook bij een aantal verenigingen. Maliskamp, daarentegen, heeft echt een jonge JO13, met zeven JO13-spelers en vijf JO12-spelers. Maar doet leeftijd er wel toe? Dat moest nog blijken.

Speelstijlen

We mochten dus aantreden op het hoofdveld van BVV, een veld waar ze trots op mogen zijn. Een prachtige grasmat, van echt gras, strak en uitstekend verzorgd. Maliskamp had een uitstekende start van de wedstrijd. BVV werd op eigen helft teruggedrongen, wat voor hen onverwacht was. Het was een clash tussen twee verschillende speelstijlen, Maliskamp met druk naar voren, op buitenspel spelend en BVV de lange bal hanterend en loerend op de counter met een libero 10 meter achter de verdediging. Wat als gevolg had dat Maliskamp er lustig doorheen combineerde en BVV vaak, heel vaak, buitenspel stond. Maar toch kwam BVV op 1-0, gestart van eigen helft, dan sta je geen buitenspel, ontsnapte de aanvaller van BVV en drukte af, Maliskamp in de 10e minuut op achterstand. Daarna was een afgeslagen bal bij een corner een prooi voor BVV en was de 2-0 een feit. Voor Maliskamp gold een beetje de elke week terugkomende frustratie van de gemiste kansen en de enorme dosis pech. Ballen op de paal, net naast of net over, het wilden weer niet lukken dus.

Negeren

Toch was het Joep die gelukkig wel het doel wist te vinden, bij een mooie combinatie tussen Cas, Casje en Joep was het de laatste die de 2-1 in de touwen schoot.  Daarmee vond de scheids het waarschijnlijk wel welletjes, waar hij tot dan toe prima floot besloot hij dat het ook wel een beetje ‘zijn’ wedstrijd was. Hij begon de vlaggenist, die ook wel heel vaak voor buitenspel moest vlaggen, maar te negeren. En liet zonder enig teken een aantal malen doorspelen terwijl er toch duidelijk van buitenspel sprake was. Als er dan een uitbal, op 3 meter van de grensrechter, door de scheids op 50 meter van de bal wordt overruled?!!? Wordt het een wat vreemde situatie. Als een terechte opmerking vanaf de Maliskamp bank: “scheids je negeert de grens 2 keer!” wordt uitgelegd als onbehoorlijk gedrag??!? en er daarom een vrije trap recht voor het doel van de Maliskamp wordt gegeven dan is de boot aan. Tegen dit soort gedrag valt niet te voetballen. Na wat gesputter blijft de grensrechter dan toch maar, nutteloos, staan en hobbelen we naar de rust toe. 

Nieuwe grensrechter

Met een andere grensrechter (bedankt Eric!) langs de lijn in de tweede helft ging Maliskamp proberen om, met de wind mee, de wedstrijd te laten kantelen. Maar daar kunnen we kort in zijn, dat ging, onder deze omstandigheden nooit, ik zeg NOOIT, lukken. Met één weggegeven doelpunt door ons zelf, en twee zeer discutabele buitenspel gevallen liep BVV uit naar 5-1. Dat we zelf nog twee keer de paal wisten te raken, jammer Vincent, en verschillende kansen naast zagen gaan was van ondergeschikt belang. Er ging voetballend heel veel GOED; - Femke – TOP, Thom – ZO-solide, Cas(je) – PUIK, Joep – WAKKER😉 en Vincent – PECH-vol...maar eigenlijk is er van allemaal iets te zeggen, en allemaal postief! Want zo staan we erin en blijven we er voor gaan. Dus ook voor Morris, Cas, Jonas, Julian, Olivier, Miguel en Josje allemaal hebben jullie een pluim verdiend hoe jullie erin zijn blijven geloven en ervoor zijn blijven gaan, ondanks dat het 12 tegen 11 was.

Jammer

Dat dit nu weer een nieuw hoofdstuk(je) mag zijn in het grote “BVV verhalen boek” is jammer, want het is allemaal zo onnodig. Als de begeleiding van BVV JO13 dan ook nog zelf moet zeggen, dat ze zich regelmatig kapot schamen voor het eigen scheidsrechtersgilde, Ai – Ai....dat zegt dan toch genoeg. Maar we laten het verder maar rusten. Op naar komende week; dinsdag oefenen tegen DAW JO13-1, daarna zaterdag thuis tegen Den Dungen JO13-1....we hebben er zin in!.....TOEDELOE.

Ga naar boven