JO13 1

JO13-1 seizoen 2018-2019

Staand van links naar rechts:  Vincent Delmeire, Josje Visser, Thom Oppers, Olivier van Lith, Jonas van Overdijk, Morris Deckers en Mark v/d Ven.

Zittend van links naar rechts: Joep Schrover, Cas Koekkelkoren, Femke Oppers, Julian Haan, Miguel Grooters en Cas Donkers.


 

 

 

BVV/Timmermans Infra JO13-1 - Maliskamp JO13-1: 5-1 (2-1)

Vandaag de eerste competitie wedstrijd naast de Bossche Vliert mochten we aantreden tegen BVV JO13-1. Een wedstrijd bij een vereniging die gemengde gevoelens oproept bij vele van ons. Veelal zijn het wat mindere herinneringen die we hebben aan ontmoetingen bij volksclub nr. 1 van Den Bosch. Verlore gegane kampioensaspiraties, overdreven ‘knallende’ kampioensfeestjes en hommeles met het scheidsrechtersgilde , er is vaak vanalles te doen in de Graafsewijk. Maar misschien viel het vandaag allemaal wel mee en mochten we een eerlijke en mooie pot bijschrijven....je moet hoop blijven koesteren.

Compleet

Allemaal weer fit, fris en fruitig vandaag, Cas(je) was z’n knieklachten gelukkig weer vergeten. En we waren dus compleet. Gesteund door een flink supporterslegioen stonden we dus om ca. 11:00 uur gereed voor de wedstrijd. BVV stond er met een ‘jong’ team, waarom dan 2 dispentatie spelers van JO14? Terwijl je als vereniging 3 elftallen in de JO15 hebt? Vreemde gang van zaken, vorig jaar zagen we dat ook bij een aantal verenigingen. Maliskamp, daarentegen, heeft echt een jonge JO13, met zeven JO13-spelers en vijf JO12-spelers. Maar doet leeftijd er wel toe? Dat moest nog blijken.

Speelstijlen

We mochten dus aantreden op het hoofdveld van BVV, een veld waar ze trots op mogen zijn. Een prachtige grasmat, van echt gras, strak en uitstekend verzorgd. Maliskamp had een uitstekende start van de wedstrijd. BVV werd op eigen helft teruggedrongen, wat voor hen onverwacht was. Het was een clash tussen twee verschillende speelstijlen, Maliskamp met druk naar voren, op buitenspel spelend en BVV de lange bal hanterend en loerend op de counter met een libero 10 meter achter de verdediging. Wat als gevolg had dat Maliskamp er lustig doorheen combineerde en BVV vaak, heel vaak, buitenspel stond. Maar toch kwam BVV op 1-0, gestart van eigen helft, dan sta je geen buitenspel, ontsnapte de aanvaller van BVV en drukte af, Maliskamp in de 10e minuut op achterstand. Daarna was een afgeslagen bal bij een corner een prooi voor BVV en was de 2-0 een feit. Voor Maliskamp gold een beetje de elke week terugkomende frustratie van de gemiste kansen en de enorme dosis pech. Ballen op de paal, net naast of net over, het wilden weer niet lukken dus.

Negeren

Toch was het Joep die gelukkig wel het doel wist te vinden, bij een mooie combinatie tussen Cas, Casje en Joep was het de laatste die de 2-1 in de touwen schoot.  Daarmee vond de scheids het waarschijnlijk wel welletjes, waar hij tot dan toe prima floot besloot hij dat het ook wel een beetje ‘zijn’ wedstrijd was. Hij begon de vlaggenist, die ook wel heel vaak voor buitenspel moest vlaggen, maar te negeren. En liet zonder enig teken een aantal malen doorspelen terwijl er toch duidelijk van buitenspel sprake was. Als er dan een uitbal, op 3 meter van de grensrechter, door de scheids op 50 meter van de bal wordt overruled?!!? Wordt het een wat vreemde situatie. Als een terechte opmerking vanaf de Maliskamp bank: “scheids je negeert de grens 2 keer!” wordt uitgelegd als onbehoorlijk gedrag??!? en er daarom een vrije trap recht voor het doel van de Maliskamp wordt gegeven dan is de boot aan. Tegen dit soort gedrag valt niet te voetballen. Na wat gesputter blijft de grensrechter dan toch maar, nutteloos, staan en hobbelen we naar de rust toe. 

Nieuwe grensrechter

Met een andere grensrechter (bedankt Eric!) langs de lijn in de tweede helft ging Maliskamp proberen om, met de wind mee, de wedstrijd te laten kantelen. Maar daar kunnen we kort in zijn, dat ging, onder deze omstandigheden nooit, ik zeg NOOIT, lukken. Met één weggegeven doelpunt door ons zelf, en twee zeer discutabele buitenspel gevallen liep BVV uit naar 5-1. Dat we zelf nog twee keer de paal wisten te raken, jammer Vincent, en verschillende kansen naast zagen gaan was van ondergeschikt belang. Er ging voetballend heel veel GOED; - Femke – TOP, Thom – ZO-solide, Cas(je) – PUIK, Joep – WAKKER😉 en Vincent – PECH-vol...maar eigenlijk is er van allemaal iets te zeggen, en allemaal postief! Want zo staan we erin en blijven we er voor gaan. Dus ook voor Morris, Cas, Jonas, Julian, Olivier, Miguel en Josje allemaal hebben jullie een pluim verdiend hoe jullie erin zijn blijven geloven en ervoor zijn blijven gaan, ondanks dat het 12 tegen 11 was.

Jammer

Dat dit nu weer een nieuw hoofdstuk(je) mag zijn in het grote “BVV verhalen boek” is jammer, want het is allemaal zo onnodig. Als de begeleiding van BVV JO13 dan ook nog zelf moet zeggen, dat ze zich regelmatig kapot schamen voor het eigen scheidsrechtersgilde, Ai – Ai....dat zegt dan toch genoeg. Maar we laten het verder maar rusten. Op naar komende week; dinsdag oefenen tegen DAW JO13-1, daarna zaterdag thuis tegen Den Dungen JO13-1....we hebben er zin in!.....TOEDELOE.

FC Engelen JO13-2007-1 - Maliskamp JO13-1: 1-5 (1-0)

De derde wedstrijd in de reeks van bekerduels stond vandaag op de rol tegen FC Engelen JO13-2007-1, dat is een hele mond vol maar komt neer op een eerste jaars JO13....eigenlijk een JO12 zoals we vorig jaar nog hadden, uitkomend in een speciale klasse (de 10e !!) spelend 11 tegen 11. Ook Engelen had z’n eerste twee duels verloren, net als wij, maar had wel wat minder doelpunten tegen gekregen. Het ging vandaag alleen maar om de eer en de derde plek in de poule.

 

Genoeg!

Na vorige week nog met wat weinig spelers aan de wedstrijd te zijn begonnen, waren we vandaag weer compleet, en dat was vandaag in elk geval genoeg. Josje, Cas D en Olivier pijn vrij dus we waren op volle oorlogsterkte. Fysiek stonden we er ongeveer hetzelfde voor als onze tegenstander. Zij natuurlijk met alleen maar JO12-spelers, wij met 5 stuks, waarbij onze JO13-gasten ook niet bepaald reuzen zijn op ééntje na dan, Olivier viel daarmee een beetje uit de toon.

Kansen, kansen en nog eens kansen....

Met onder onze kicksen weer een kunstgrasmat, een zacht briesje en een lekker zonnetje schijnend over het veld, begonnen we aan de wedstrijd. Dat het vanaf minuut 1 een ongelijke strijd leek te worden was duidelijk. FC Engelen werd op de eigen helft vastgezet en bij de figuurlijke kladden gepakt. Er volgde een reeks aan hele en halve kansen, de hele kansen belandde op de onderkant lat (2x), op de paal (1x) of naast/over (3x), de halve kansen (3x) waren voor de keeper, die z’n mannetje stond. Daarnaast werd er één doelpunt afgekeurd wegens buitenspel, waar of niet waar? En wat stelde de thuisploeg daar tegenover? Eigenlijk helemaal niets, nog onwennig op een heel veld, vaak buitenspel staand en niet opgewassen tegen het verdedigende ‘geweld’ van Thom, Femke en Olivier. Maar gelukkig hadden ze wel een scheidsrechter die wel een handje wilde meehelpen. Net voor de rust viel er een bal over de achterste linie van Maliskamp, waarbij volgens onze grensrechter een aanvaller werd aangespeeld die een kleine meter over de beruchte denkbeeldige lijn stond, vlagje omhoog en stoppen maar. Niet zo handig van Olivier dat hij dat deed, want de scheids gebaarde ga maar door?? Julian kansloos, iedereen verbaasd en 1-0 voor FC Engelen. Het was een copy van het afgekeurde doelpunt van Maliskamp, daar werd het vlagsignaal klakkeloos overgenomen door de scheids, hier liet hij Eric in z’n paarse hempie staan. Ruststand: 1-0

Nog 30 hele minuten te gaan....

Mark nam z’n meiden en jongens weer naar de kleedkamer om ze wat moed in te praten en een hart onder de riem te steken. Daar werd, hoorde ik later, tegen elkaar gezegd dat ze op zeker gingen winnen dat FC Engelen geen schijn van kans had. Dus de spirit was zeker niet weg. Met de supporters weer langs de lijn geposteerd en de teams weer binnen de lijnen, werd aan deel twee van de wedstrijd begonnen.

Het duurde even maar na een kleine tien minuten zoeken naar een opening in de paars-witte verdediging werd deze uiteindelijk toch gevonden. De pechvogel van de eerste helft, Vincent,  wist uiteindelijk bij een corner de bal over de lijn te rammen en de 1-1 was een feit. Toen twee minuten later Cas K. hetzelfde deed was de ban- en ook het verzet bij FC Engelen gebroken.; 1-2.

Het werd tijd om de juiste verhoudingen ook op papier te krijgen, na een prachtige aanval over links waarbij Jonas met een fraaie assist Miguel in staat stelde de 1-3 aan te laten tekenen, kregen we daarna ook weer kans op kans. Alleen op de keeper af (3x) en er daar maar eentje van maken (Miguel; 1-4) was wel wat weinig. Daarna mocht, bij de zoveelste corner, Morris z’n eerste doelpunt op een groot veld laten bijschrijven, een mooie kopbal bracht de eindstand op 1-5. 

‘Competitie klaar’?

Het was een geflatteerde uitslag, het hadden op zeker dubbele cijfers moeten zijn, maar de vechtlust was weer prima voor elkaar. Of we hiermee ook ‘competitie klaar’ zijn, dat moeten we even afwachten. We krijgen hierin toch te maken met fysiek sterkere ploegen, vergelijkbaar met BMC JO13-1 en SV Reeshof JO13-1. Daar moeten we ons echt wel op gaan instellen. Voetballend zullen we zeker niet onder hoeven te doen, dus daar zullen we de komende tegenstanders mee moeten verrassen!....tot de volgende keer...TOEDELOE!

SV Reeshof JO13-1 - Maliskamp JO13-1: 8-7 (7-0)

Na de enorme zepert van vorige week, onze eerste bekerwedstrijd tegen BMC JO13-1 ging met maarliefst 9-1 verloren, stond vandaag het tweede duel in de bekercompetitie op het programma. We traden om 12:30 uur aan tegen SV Reeshof JO13-1, een team dat zijn eerste bekerwedstrijd wel wist te winnen van FC Engelen JO13-2007-1, en uitkomt in de 1e klasse 4 (zuid 1) regio Tilburg. Het werd een wedstrijd met twee gezichten waar je bij geweest moest zijn om het te geloven.

 

Te weinig

Met maar 9 fitte spelers, 2 half geblesseerde en 1 helemaal geblesseerde speler vetrokken we richting het noorden van Tilburg. Josje had het voetbaltenue maar thuis gelaten, want dat ging m vandaag sws niet worden. Cas D. heeft last van hielspoor, dus dat werd afwachten daarnaast begon Olivier gedrogeerd aan de wedstrijd want die heeft al weken last van z’n voeten, wat toch redelijk belangrijk gereedschap is voor een voetballer. De vraag komt dan bij ons op; is 12 spelers toch niet wat te weinig?

 

De eerste helft

Op het oude kunstgrasveld bij de blauwe in Tilburg begonnen we aan een pittig karwei als je alleen al naar het fysiek van de tegenstander keek. En het zou helemaal pittig worden omdat we begonnen in dezelfde modus als we vorige week geeindigd waren. Slap, futloos, afwachtend, lamlendig en totaal overrompeld door de ‘beuk’ die Reeshof erin gooide, we werden weggevaagd! Na 30 minuten rommelen en frommelen was de balans; SV Reeshof ,7 doelpunten en nog 5 grote, onbenutte kansen en Maliskamp 1 kansje en 1 uitvaller, dus de laatste 5 á 6 minuten met 10 tegen 11 gespeeld.  Ruststand 7 – 0 (zegge: ZEVEN TEGEN NUL). Positieve uitzondering op de regel was Julian die ondanks wat kleine slippertjes nog zeker vijf één op één situaties overwon! Maliskamp toog naar de kleedkamer, Reeshof verkoos de dug-out. Of dat laatste nou zo verstandig was? Dat zou zich nog uitwijzen😉.

 

De tweede helft

Die kleedkamer actie, je zult nooit weten wat er gezegd is, wat er bedacht is of wat er gedaan is maar één ding was wel zeker, Maliskamp kwam als herboren uit de kleedkamer. Ondanks dat SV Reeshof eerst nog ‘even’ de 8-0 op het bord knalde, was de hele mindset van Maliskamp anders. Er werd geknokt, gestreden en de rood-witte wilden de bal nu wel hebben. Om iets meer grip op het middenveld te krijgen was Cas D. op linksbuiten gezet en Joep op linkshalf, speelden Thom en Femke, samen achterin en schoof Olivier (weer wat opgeknapt) door naar het middenveld.

Na een kleine tien minuten mochten we dan eindelijk een keertje juichen, Vincent was er als de kippen bij om de eerste echte kans tot doelpunt om te toveren en de hatelijke nul van het bord te schieten. Die beloning voor hard werken werd door 11 spelers omarmd en er werd nog een schepje bovenop gedaan. Het mooiste doelpunt van de middag kwam ook op naam van Vincent, de voorzet van Jonas en uithaal van Vincent was de 8-2, wat de eerste barstjes in het tot dan toe hechte verdedigingsblok van Reeshof zichtbaar maakte.

 

Frustratie en wind

Door de thuisploeg werd gewisseld, bij een toch geruststellende 8-2 voorsprong en nog een kwartiertje te gaan konden de zgn. wat betere spelers wel even naar de kant. Wat er gebeurd als je drie bepalende spelers uit je elftal haalt weet de coaching van Reeshof dan ook direct. Maliskamp bleef volle kracht vooruit gaan, kreeg geen kansen meer tegen dankzij puik verdedigend werk van de familie Oppers en (c)O, de duels werden bijna allemaal gewonnen op het hele veld en elke hele- en halve kans werd een doelpunt. Kortom Miguel (1), Jonas (1) en Olivier (1) brachten de stand in no-time naar 8-5. Paniek op de bank bij de thuisploeg, spelers weer allemaal teruggewisseld tijd om de zaak dicht te metselen. Als vlagger hoor je nog eens wat als je voorlangs de dug-out loopt, aardige opmerking na die wissel was: “zo, nu gaat er niets meer in”. Maar dat pakte toch wat anders uit. Want het lek was inmiddels zo groot dat Maliskamp er lustig doorheen combineerde. Morris, Cas en Miguel hadden de gehele rechterflank onder controle en wonnen elk duel. Er was geen houden meer aan voor SV Reeshof. Met nog twee doelpunten van Vincent, wat het totaal voor hem op vier bracht en Maliskamp op de rand van een gelijk spel: 8-7 en nog een paar minuutjes te gaan, werd er gevochten voor een punt. Maar.....ondanks de forse wind mee, de grote frustratie bij de thuisploeg en de mega inzet van Maliskamp werd de verdiende gelijkmaker niet meer geproduceerd. Eindstand bleef: 8-7 (zegge: ACHT TEGEN ZEVEN). Grote complimenten aan het team voor deze prestatie!

 

Aanknopingspunten

Met voldoende aanknopingspunten kunnen we richting onze derde bekerpot, volgende week zaterdag uit tegen FC Engelen, een volledig eerstejaars JO13, eigenlijk een JO12 dus. Fysiek moet dat kunnen, echter we weten dat daar echt wel voetbal in zit, dus met de instelling zoals vandaag in de tweede helft dan komt het allemaal goed. Bij een copy van de eerste helft van vandaag wordt je afgedroogd. Als ik dan mag kiezen? Doe dan maar weer een fitte Josje, zodat we weer een extra speler hebben, en de inzet en het voetbal van de tweede helft van vandaag daar kunnen we zeker mee vooruit! Tot volgende week......TOEDELOE!

Ga naar boven