Maliskamp JO13-1 – Baronie JO13-4: 14-5 (7-1)

Op de laatste zaterdag van de meivakantie stond de start van het laatste deel van de competitie op het programma. Tegenstander was de ‘traditionsverein’ Baronie uit Breda, we gingen de degens kruizen met de JO13-4. De ‘vier’ vragen jullie je af, dat klopt, Baronie is ongeveer van de grote van OJC ROSMALEN maar ze hebben géén JO12 – teams maar wel tien (10 !!) JO13 teams.

Piepjong en groen als gras.

Maar geen JO12 betekende dat deze JO13-4 , eigenlijk een JO12-1 is. Daarnaast had ‘de Malis’ zo zijn eigen probleempjes, niet op het veld maar er naast, geen scheids, geen (vaste) grens, dus er moest even geïmproviseerd worden. Mark Slagter werd gelukkig bereid gevonden om direct na de JO13-3 wedstrijd ook onze wedstrijd te fluiten (topper!) en ondergetekende pakte de vlaggenstok toch maar weer eens op, in de hoop dat we veel op de helft van de tegenstander zouden spelen. Dat laatste klopte, maar er stond wel een razendsnelle aanvaller bij de gasten op het veld die me toch af en toe liet zweten!

Maar zoals gezegd, gelijk aan het tenue dat ze aanhadden, Baronie was zo groen als gras en piepjong. En dat was te merken. Wij hebben zelf natuurlijk nog geen bejaardenelftal, vandaag met 4 – JO12 spelers, alleen onze allerjongste ontbrak vanwege een onwillige heup (beterschap Femke!), maar meer fysiek hadden we toch wel. Daarnaast deed gelukkig Milan (JO13-2) mee zodat we toch een wisselmogelijkheid hadden. Kortom gewoon met z’n twaalven en alleen een kleine aanpassing in verdediging. Met Julian (net op tijd terug van stage bij AS ROMA) op doel, Thom, Koen en Cas D. (net op tijd terug van stage bij LAZIO ROMA) achterin, Jonas, Cas, Morris en Olivier (nog netter op tijd terug van stage bij BARCELONA) op het middenveld en voorin Josje, Vincent en Joep. Milan (ruim op tijd terug van stage bij BESIKTAS) begon op de bank. Milan bedankt dat je mee wilden doen, prima gedaan! 

Geen partij.

Na een klein aanloopje bleek al snel dat dit niet de tegenstander was die Maliskamp het heel moeilijk ging maken. Het duurde een kleine tien minuten voordat na een 5 (vijf) – tal pogingen eindelijk het net gevonden werd. Het was na vier eenvoudige kansen een stuk lastigere kans die de verlossing bracht , Josje wist er wel raad mee en tekende voor de 1-0. Daarna was het hek van de dam, voor rust maakte Jonas, Joep (3) en Vincent (2) de zevenklapper compleet. Een onhoudbare vrije trap van Baronie bepaalde de ruststand op 7-1. En de tussenstand gaf de krachtsverhoudingen helemaal juist aan. Want de kansen verhouding was ongeveer 15-1. 

Rommelig tweede bedrijf.

Waar trainer Mark in de rust al een beetje voor vreesde was dat het slecht ‘coach-baar’ zou worden in de tweede helft, dat bleek helemaal uit te komen. De eerste minuten was het weer zoeken naar de juiste richting, er ging weer een karrevracht aan kansen om zeep, waarna eerst Baronie het goeie voorbeeld moest geven, door het maken van de 7-2, ‘dát moet je doen voor het doel met een vrije kans’. Daarna ging het weer los(je) met Jos(je) het was weer onze dame die de richting bepaalde en na deze 8-2 ging het een beetje op handbal/korfbal/waterpolo lijken. De snelle spits van Baronie liet geregeld z’n hielen zien aan onze verdedigers en maakte elke kans die hij kreeg prima af en wij schoten ook zeker de helft ;-) van onze kansen erin. Zo stond er na 60 minuten voetballen 14-5 op het scorebord (toch blij dat het scorebord niet aan stond, anders had er 4-5 gestaan).  En waren het Olivier (2), Joep (2) en Vincent (2) die de eindstand daarop bepaalde. Het was al met al een rommelig tweede bedrijf. Af en toe werd er leuk gevoetbald, maar de tegenstand was te magertjes om tot een goeie pot te komen, het had ook 23-5 kunnen zijn. 

Nog drie te gaan.

Met nog drie duels te gaan wordt het steeds iets spannender in onze competitie, de top 4 staan allemaal nog tegenover elkaar en gaan dus sowieso punten verliezen. Helvoirt JO13-1 is het enige team dat alles zelf in de hand heeft, maar spelen nog tegen de nummers 2 (Irene’58), 3 (Maliskamp) en 4 (Zwaluw). Wij zelf nog tegen Irene’58 en Helvoirt. Als Irene’58  of Zwaluw VFC, Helvoirt weten te verslaan ligt alles weer open en kunnen alle vier de teams nog kampioen worden, maar daar is dus wel een misstap van Helvoirt voor nodig!

Alle beschouwingen daar gelaten, we zullen eerst ons bezoek aan JEKA (Breda/Bavel) met goed gevolg moeten afronden om mee te kunnen blijven doen. En dat kan nog een pittig klusje worden, JEKA scoort niet veel maar laat weinig grote uitslagen toe, dus zal verdedigend prima staan. We gaan het zien komende zaterdag, hopelijk weer compleet………………TOEDELOE!

 

Stand in de TOP:

  1. Helvoirt JO13-1                7             -              21           +19
  2. Irene’58 JO13-1               7             -              18           +15
  3. Maliskamp JO13-1           8             -              18           +26
  4. Zwaluw VFC JO13-2        8             -              18           +16

 

Programma:

11 mei

Irene’58 JO13-1                  -              Zwaluw VFC JO13-2

JEKA JO13-3                      -              Maliskamp JO13-1

Baronie JO13-4                   -              Helvoirt JO13-1

18 mei

Zwaluw VFC JO13-2           -              Helvoirt JO13-1

Maliskamp JO13-1              -              Irene’58 JO13-1

22 mei

Helvoirt JO13-1                   -              Irene’58 JO13-1

25 mei

Irene’58 JO13-1                  -              FC Tilburg JO13-1

WSC JO13-2                       -              Zwaluw VFC JO13-2

Helvoirt JO13-1                   -              Maliskamp JO13-1

Ga naar boven