JEKA JO13-3 - Maliskamp JO13-1: 2-4 (0-3)

Nu we langzaamaan richting de apotheose van de competitie gaan, stond er vandaag nog één verplicht nummer op het programma. Als je, als derde geklasseerd, richting Breda gaat naar de nummer negen op de ranglijst, ben je geneigd te denken; “dat moet lukken”.  Echter het wordt er, als je met die ‘mindset’ het veld op loopt, niet gemakkelijker op.  Zo werd het een lamlendig vervelend potje voetbal dat maar weinig meer bracht dan 3-punten, en dat het daarom gaat werd om ca. 15:00 uur bevestigd. Want, nummer twee van de competitie, Irene’58, bleek te hebben verloren bij de nummer vier, Zwaluw VFC, conclusie; nog één stapje te gaan dus.  

Groot, groter, GROOTST!

Niet de spelers, maar de clubs, waar we deze weken mee te maken krijgen, deze zijn “groot, groter, grootst”. Kwam Baronie, vorige week, naar ons met een JO13-4 van de in totaal 10 elftallen Onder 13. Bij die andere vereniging uit Breda hebben ze er maar liefst 13 !!  Daar spelen net zoveel jeugdleden in één categorie als er bij ons jeugdleden zijn.  Toch was het spel van onze Bredanaars (JEKA JO13-3) niet echt groots te noemen. En wij paste ons daar moeiteloos bij aan.  We waren compleet vandaag en iedereen was fit, daar kon het dus niet aan  liggen. Er waren dus geen verrassingen in de opstelling helaas wel in ons spel….

Eénrichtingsverkeer.

Het spelbeeld was vanaf de eerste minuut ongeveer zoiets wat we al weken zien. Maliskamp heeft de bal en probeert vanaf de eerste minuut een gaatje te vinden in een overbevolkt zestien meter gebied. Over het algemeen houdt de tegenstander dat dan zo’n kleine 10 minuten, met kunst en vliegwerk, vol en dan valt het eerste doelpunt. Zo ook vandaag. Er waren natuurlijk al heel wat kansjes om zeep geholpen eer Vincent de 0-1 liet aantekenen en het éénrichtingsverkeer aanhield. Tijdens dat verkeer werkte Jonas de 0-2 achter de, mopperende, doelman en was het Cas D. die er als de kippen bij was om de 0-3 te laten noteren bij een balletje dat vanaf de paal terug kwam. Daarna demonstreerde we weer hoe je het slechtst om gaat met grote kansen waarbij, bijna iedereen, in de malaise meedeelde, op het verdedigende deel van het elftal na. Ook Morris onttrok zich enigszins aan het gebrei en gefröbel en speelde een degelijke pot.  We gingen de rust in met een 0-3 voorsprong en de tegenstander was 1 keer in de buurt van Julian geweest. Dat vertelde het hele verhaal.

Fout, fouter, FOUTST!

De tweede helft begon en al snel werd duidelijk dat het niet beter, maar eigenlijk fout, fouter, foutst ging. Zonder beleving werd er maar wat aan gerommeld. De ballen werden drie, vier keer achter elkaar bij de tegenstander in geleverd, die daar dan verder ook maar weinig mee deed, en het leek niet echt meer op voetballen. Toch vond Joep nog een keer het net wat de ‘bevrijdende’ 0-4 had kunnen betekenen. Niets bleek echter minder waar. Het werd alleen maar minder. Zonder een echte kans te krijgen mochten de JEKA aanvallers toch zomaar een keer schieten richting ons doel. En die bal was helaas te hoog voor Julian , kansloos…..dus 1-4. We gingen daarna zelf lekker door met de geboden mogelijkheden om zeep te helpen, je kunt ook niet elke week 10, 12 keer scoren, maar 1 op de drie kansen afmaken zou wel lekker zijn ;-)

Gelukkig duurde het niet al te lang meer allemaal, vijf minuten voor het einde van de wedstrijd werd er nog een presentje uitgedeeld aan JEKA en kon er dus ook nog 2-4 gemaakt worden. Daarna werd er afgefloten en konden er drie punten worden bijgeschreven.  Uiteindelijk is dat waar het om gaat! Ook slechte wedstrijden moet je winnen en nog meer van die heerlijke voetbal-clichés! Hahahaha….

Nog twee te gaan.

Met nog twee duels te gaan zijn we gestegen naar plek twee, Irene’58 verloor vandaag van Zwaluw VFC, wat een kleine verschuiving in de top teweeg bracht. Wat Helvoirt aan de andere kant in Breda tegen Baronie gedaan heeft is onbekend, er komt geen uitslag door op voetbal.nl. Het houdt ze toch bovenaan, met evenveel punten (21) als wij hebben, echter wel twee duels minder gespeeld. Komend weekend speelt de gehele TOP 4 tegen elkaar. De spanning loopt dus op, komt dat zien; Maliskamp JO13-1Irene’58 JO13-1 op zaterdag 18 mei om 11:45 uur in Maliskamp………………TOEDELOE!

 

Stand in de TOP:

  1. Helvoirt JO13-1                7             -              21           +19
  2. Maliskamp JO13-1           9             -              21           +28
  3. Zwaluw VFC JO13-2        9             -              21           +17
  4. Irene’58 JO13-1               8              -             18           +14

 

Programma:

 

18 mei

Zwaluw VFC JO13-2            -              Helvoirt JO13-1

Maliskamp JO13-1               -              Irene’58 JO13-1

22 mei

Helvoirt JO13-1                    -              Irene’58 JO13-1

25 mei

Irene’58 JO13-1                   -              FC Tilburg JO13-1

WSC JO13-2                        -              Zwaluw VFC JO13-2

Helvoirt JO13-1                    -              Maliskamp JO13-1

Ga naar boven