Helvoirt JO13-1 - Maliskamp JO13-1: 1-9 (0-7)

En daar was-ie dan, de dag waarop de kampioenswedstrijd gespeeld had moeten worden. Maar…… dat was dus niet het geval. Met hangen en wurgen had Helvoirt afgelopen woensdag met 4-3 gewonnen van Irene’58 en dat maakte dat, de kloof tussen Maliskamp JO13-1 en koploper Helvoirt JO13-1, onoverbrugbaar was geworden. Het ging vandaag dus alleen nog maar om de eer.  En wie er in een onderling duel dan toch in elk geval de sterkste zou zijn….dat dus.

 

Nog één keer alles geven.

We waren dus helemaal compleet, geen pijntjes niemand op halve kracht en we hadden er allemaal zin in. Klaar om nog één keer alles te geven en te laten zien wie het beste team in deze competitie werkelijk heeft. We gingen van start in onze ‘grootste’ opstelling, dat hield in dat Mark had besloten van klein tot groot te wisselen vandaag. Als eerste nam Cas D. plaats op de bank en als laatste zou Olivier aan de beurt zijn.  De startopstelling zag er als volgt uit; op doel Julian, achterin Thom, Koen en Femke, een middenveld met Morris, Cas K., Jonas en Olivier en de voorhoede bestond uit, Josje, Vincent en Joep. Na het overhandigen van een kleine traktatie voor de aftrap aan de kampioenen was het direct over met cadeautjes uitdelen. Maliskamp schoot vlijmscherp uit de startblokken en overrompelde Helvoirt, na een solo vanaf de middenlijn stond Olivier na 38 seconden oog in oog met de keeper van blauw wit en was de 0-1 een feit.   

 

Spelen als een kampioen.

We hadden natuurlijk, zeker de laatste maanden, een vleug van onoverwinnelijkheid over ons hangen. Onze laatste verliespartij stamde nog uit de wintertijd (23 feb. 2019) dus aan zelfvertrouwen geen gebrek. Dit werd dus op elk deel van het veld zichtbaar. Josje dolde haar directe tegenstander, Morris overblufte zijn mannetje en de achterhoede hoefde amper iets te doen. Julian kreeg welgeteld één balletje in de eerste 30 minuten en ons middenveld met Jonas en Cas K. vingen alles en iedereen op. Als dan ook Joep, Vincent en Olivier draaien als een tierelier dan kun je als tegenstander inpakken. We speelden als een kampioen. In de zesde minuut liet Vincent de 0-2 noteren en twee minuten later was het Olivier die meende dat je ook kunt soleren vanaf 10 meter voor de middenlijn en dan kunt scoren; 0-3.  Na een digitale aanmoediging van ‘mama van Josje’ (Hup, Maliskamp, Hup!) scoorde Josje na een stief kwartiertje de 0-4 en daarmee was de moed wel in de kampioensschoenen van Helvoirt gezakt.  Als dan ook ‘mama van Cas K.’ via de app meekrijgt dat ook zoonlief Cas het net wist te vinden, een beloning voor een perfecte wedstrijd, en bij 0-5 is het feest dan natuurlijk compleet. De ‘digitale HUP!’ van ‘mama van Morris’ had niet direct het effect dat ook Morris scoorde maar hij scoorde toch in elk geval een puike pot voetbal! Toen Olivier ook nog eens vanaf een meter of 35 (VIJFENDERTIG!!) mocht aanleggen voor een vrije trap gingen we er even goed voor staan, en het was zo’n dag dat alles lukt, het ‘zondagsschot’ vloog pardoes, net onder de lat, de goal in en dat betekende de 0-6. Afsluiter, net voor de rust, was een pienter goaltje van de inmiddels ingevallen Cas D. wat de ruststand op 0-7 bracht.

 

Respect voor de kampioen!

Dat we de tweede helft niet volle bak, in de sterkst mogelijke opstelling, door bleven denderen was uit een soort respect voor de kampioen. Trainer Mark experimenteerde er lekker op los, zo schoof bijna alles en iedereen wel een keer naar een andere plek in het elftal. En dus duurde het in de tweede helft wel wat langer voordat we weer wisten te scoren, de 0-8 van Vincent (zijn  64ste  van het seizoen) viel na een kleine 5 minuten.  Halverwege de tweede helft wist Helvoirt uiteindelijk de eer te redden en de 1-8 op het bord te krijgen. Dat was ook het seintje voor Mark om ook Julian nog wat voetbalminuten te gunnen, Femke trok de handschoenen aan en ging in het doel staan en hield het ook nog schoon! Het slotstuk van de ochtend/middag was voor Joep hij scoorde de 1-9, waarom zacht schieten als het hard kan, Mooi! Mooi! Zou Mark zeggen ;-)

Dat we ook nog een keer of vier aluminium raakten zorgde er uiteindelijk voor dat we geen dubbele cijfers haalden en niet het seizoentotaal aan tegendoelpunten van Helvoirt verdubbelde. Dat schoot hierdoor wel van 11 naar 20…. En ons doelpuntentotaal vloog van 59 naar 68…meer dan 6 doelpunten gemiddeld gescoord. Nice!!

 

Het zit er bijna op.

De competitie zit erop, we sluiten het seizoen super positief af, worden eervol tweede en halen veel doelstellingen, veel doelpunten en dus veel spelvreugde. Het tweede deel van de competitie had Julian weinig te doen, maar dat wordt volgend seizoen wel weer anders. We gaan, jammer genoeg, afscheid nemen van Vincent die zijn heil ergens anders gaat zoeken, we zullen z’n doelpunten en felheid zeker gaan missen en wensen hem veel succes bij waar hij ook terecht gaat komen (iets met geel en groen??). Voor de rest blijft het wel bij elkaar (volgens mij) en gaan we volgend jaar met wat aanvulling vanuit de JO13-2 en -3 onze kunsten vertonen in de JO14.

We gaan nog een seizoen-afsluiting doen op 8 juni, daarna op 11 juni een eerste oefenduel als JO14 tegen ODC en we sluiten het voetballende deel af op 15 juni op het JO13 - toernooi in Oudewater. We blijven dus nog lekker even trainen tot we de velden worden afgestuurd en dan zomerstop!....we draaien nog wel een verslagje in elkaar van de laatste voetballende dingen……..kortom; TOEDELOE!

 

Eindstand  2e Klasse -3 Zuid 1:

 1. Helvoirt JO13-1                   11           -              30           +23
 2. Maliskamp JO13-1              11           -              27           +42
 3. Zwaluw VFC JO13-2           11           -              24           +20
 4. Dongen JO13-2                   11           -              21           +12
 5. Nieuwkuijk JO13-1              10           -              18           +9
 6. FC Tilburg JO13-1               11           -              18           +8
 7. Irene’58 JO13-1                  11           -              18           +6
 8. Rijen JO13-1                       10           -              16           +18
 9. FC Engelen JO13-2            11           -              9             -19
 10. JEKA JO13-3                      10           -              7             -30
 11. WSC JO13-2                       10           -              3             -36
 12. Baronie JO13-4                   11           -              0             -53
Ga naar boven