Maliskamp JO13-1 op toernooi in Oudewater (Utrecht)

Vandaag werd er een laatste punt gezet achter een compleet JO13-1 seizoen. Na een 22-tal competitie-, 3-tal beker- en 13-tal oefenwedstrijden kwamen daar vandaag nog een  4-tal toernooi wedstrijdjes bij.   Chantal had weer een leuke locatie gevonden waar we, bijna voltallig, naar toe konden gaan. Het was FC Oudewater geworden ergens midden in de Utrechtse polder langs de A12. Bijna voltallig? Dat klopt, Julian had school verplichtingen, dus wilde Sem wel mee, kortom keepers probleem opgelost. En ook ging vandaag Oscar voor het eerst na twee jaar weer mee, hij verkiest voetbal definitief boven tennis, wel zo gezellig!

1e duel tegen Froombosch JO13-1 (Groningen): 9-1

De eerste wedstrijd; we kunnen er vrij kort over zijn, Froombosch JO13-1 een Groningse tweedeklasser, een maatje te klein. Niet persé de grote van de jongens wel het tempo en de kwaliteit. Er stond na 25 minuten 9-1 op het scorebord en dat vertelde het hele verhaal. Maliskamp combineerde of soleerde er lustig oplos en er doorheen en lieten niets aan de verbeelding over. Doelpunten werden gemaakt door Vincent (4), Olivier (3), Cas K. (1) en Cas D. (1). – voor een iets completer verslag, maar dan vanuit Gronings oogpunt, zie:

JO13 Toernooi Oudewater - v.v. Froombosch

2e duel tegen UVV JO13-1 (Vleuten, Utrecht): 5-0

Ging ons eerste duel er wel gezellig aan toe, het tweede duel was een stuk minder plezierig. Score ging even gemakkelijk; uiteindelijk werd het tegen de Utrechtse hoofdklasser (??) 5-0 . Maar het hadden er ook 7 of 8 kunnen zijn. Oscar liet zien aardig snel de handschoen weer op te kunnen pakken, combineerde lekker mee. Vincent maakte er een prima afscheidstoernooi van met verschillende doelpunten en Sem keepte gezellig een potje mee. Maar zoals je vaker ziet tijdens een toernooi neemt de interesse en zin gaande weg de dag steeds verder af. Zeker als er een bloedfanatiek trainertje van de tegenstander gefrustreerd langs de lijn loopt te stuiteren wordt het er niet leuker op. Vraag die er al was, en na deze wedstrijd bleef staan, was dit wel de JO13-1 van UVV….ik had daar zo mijn twijfels over. Navraag bij de spelers van de tegenstander leverde geen eenduidig antwoord op….Doelpunten werden gemaakt door Josje (2), Vincent (1), Olivier (1) en Oscar (1).

3e poule duel tegen FC Oudewater JO13-2 (Utrecht): 2-1

In het laatste poule duel werd er met FC Oudewater voor de eerste plaats in de poule gestreden, waarbij wij genoeg hadden aan een gelijkspel. Deze derdeklasser was in elk geval wat fanatieker dan de vorige tegenstanders. Ze beten sws zo hard van zich af dat ze na een minuutje of vijf brutaal de voorsprong pakte 1-0, eindelijk wat tegenstand. Al was hiermee ook wel al het kruit van de FC verschoten. Een stormloop van Maliskamp op het doel van Oudewater leverde een handvol kansen op, maar alles wat de eerste twee duels raak was, ging nu net naast of op de paal. Toch was het Oscar die de bevrijdende 1-1 maakt en net voor het eindsignaal was het Vincent die de 2-1 binnenschoot. Aan onze stand verplicht….poulefase gewonnen. Op naar de finale tegen de nummer 1 uit poule 2B.

FINALE duel tegen VV Unicum JO12-1 (Selectie JO13 - 2019-2020)(Flevoland): 3-0

Het leeftijd en lengte verschil was enorm, allemaal JO12-spelers van Unicum die omhoog stonden te kijken tegen verschillende reuzen van de Maliskampse bosgrond. Binnen twee minuten was de wedstrijd dan ook beslist na 30 seconde had Vincent de 1-0 er al in liggen en zijn ‘partner in crime’ Olivier, soleerde voor de zoveelste keer deze dag over het hele veld naar de 2-0, einde oefening. Maar wat er wel ff vermeld moet worden dat feitelijk vanaf dat moment Unicum het betere van het spel had, ze combineerde zich heel aardig uit de problemen, kwamen daarbij niet verder dan de middenlijn, maar toch…het was bepaald niet slecht! Het duel eindigde toch nog in schoonheid, een splijtende pass van Jonas op Josje was de opmaat voor een perfecte voorzet van laatstgenoemde op Oscar die een mooie 3-0 op het bord schoot. Klaar….bekertje ophalen….en back home!

Conclusie:

We hebben een leuk seizoen gehad, waarbij we het lastig hadden in de eerste klasse, ons keurig revancheerde in de tweede klasse, de kampioen op een hoopje speelde en vele oefenduels hebben gewonnen, van op papier betere tegenstanders. We hebben (jammer, jammer) afscheid genomen van Vincent, hulp gehad van Sem, Milan en Oscar en zin in het komende seizoen. Tot volgend jaar….TOEDELOE!

 

team JO13 1

Maliskamp JO13-1  - Toernooi versie FC Oudewater.... Koen was er wel ....maar hier al richting een ander feestje!!

 

 

bekertje JO13 1

Maliskamp JO13-1 heeft z'n eerste prijs binnen!

 

Vincent

Vincent met z'n welverdiende snoepbeker...voor elk doelpunt een snoepje! (64x)

Succes bij je nieuwe vereniging!

 

Ga naar boven