Vroeg uit de veren. Op een tijd die de meesten nog kennen van de periode in JO11, worden we in Oisterwijk verwacht, 8.15 uur verzamelen in de kleedkamer. Om 9.00 uur trappen we af. Ondanks het ‘midnachtelijke’ tijdstip is iedereen op tijd aanwezig. Onze tegenstander van vandaag is Taxandria JO13-2. In de competitiestand staan we bij elkaar in de buurt maar heeft onze tegenstander een wedstrijd minder gespeeld.

Op een nog met dauw bekleed hoofdveld starten we de warming up. Eerste warm lopen en dan rekken en strekken. De groepjes wordt de bal rondgespeeld en Gijs schiet op het doel om Julian in te spelen. Sjoerd heeft wat last van zijn bovenbeen en Max heeft een blessure aan zijn hak die hem nog steeds parten speelt. Beiden vragen om in de wissel te mogen starten.

Een paar minuten voor de wedstrijd bespreken we de opstelling: Julian in het doel, achterin Jurre, Maarten, Ralf en Mats. Middenveld Guus, Benjamin en Quinten. Voorin Vincenzo, Jens en Ingmar. Teije, Max en Sjoerd beginnen als wisselspeler. Daan is wegens een blessure niet mee afgereisd naar het pittoresk gelegen Taxandria. Sterkte Daan, hopelijk ben je weer snel van de partij.

Taxandria trapt af. Maliskamp wordt door Maarten naar voren gedelegeerd. De linies sluiten aan en schuiven door naar voren waardoor Taxandria gedwongen wordt achteruit te spelen. De rode duivels hebben snel in de gaten wie hun directe tegenstander is en deze wordt opgezocht en vastgezet. Het lijkt er op dat de thuisploeg door deze werkwijze een beetje overrompeld wordt. De eerste kansen zijn dan ook voor de Maliskampers. Verdedigend weet Taxandria ons nog te beletten van een serieuze doelpoging. Het spel gaat soms ook richting het doel van Julian. Mats heeft een fysiek sterke speler tegenover zich staan die veelvuldig, niet altijd netjes, zijn lichaam gebruikt. Mats weet hier goed mee om te gaan en zorgt er voor dat deze speler geen kans maakt om hem te passeren. Daarbij krijgt hij assistentie van Maarten, later ook Teije en Ralf. Jurre staat links achter in zijn mannetje. De samenwerking met Benjamin, Quinten en Guus op het middenveld is prima waardoor er mooie opbouwacties volgen die de Taxandrianen het nakijken geven. De felheid en gedrevenheid die we de afgelopen wedstrijden gemist hebben zit vandaag wel in de ploeg. Dit betaalt zich uit. In de 22ste minuut is het Quinten die een scherpe steekpass naar voren geeft op maat voor Jens. Jens neemt de bal snel aan en schiet strak en hard op het doel. De keeper heeft het nakijken: 0-1. Eer naar werken heren Maliskampers! De mannen houden het spel en de samenwerking goed vast. In de 26ste minuut is het Benjamin die de score in het voordeel voor Maliskamp verdubbelt. Met deze stand gaan we kort de kleedkamer in.

Mats, deze seizoenshelft onze aanvoerder, legt uit waar we de tweede helft alert op moeten zijn. Zijn teamgenoten beamen dit. Met nog een ‘houd dit spel vast en ga er voor’ verlaten we de kleedkamer om aan de tweede helft te beginnen.

Uiteraard zijn we niet bij de bespreking van de tegenstander geweest maar na het fluitsignaal wordt duidelijk dat ze de opdracht hebben gekregen om meer te jagen. Dat belemmert onze mannen even in hun spel wat uitmondt in een tegendoelpunt in de 2e minuut. De rode duivels laten zich niet kisten en tonen weer eens ouderwets dat ze echt wel een lekker partijtje kunnen voetballen. Een snelle actie, keurig van achteruit opgezet, levert Sjoerd de bal op die de bal vlijmscherp richting onze spits weet te passen. Jens bedenkt zich geen moment en schiet in de 5e minuut de 1-3 binnen. Dan breekt een fase aan dat het spel enige tijd wat gelijk op gaat. Taxandria komt wat meer op de helft van Maliskamp en maakt het ons lastig. Dit levert enkele gevaarlijke momenten op. Julian komt ver uit zijn doel om een doorgebroken speler de bal te ontfrutselen. Dit lukt ten dele maar gelukkig hebben Maarten en Ralf het doel goed afgeschermd waardoor de tegenstander niet kan scoren. Uit een van de acties van Taxandria ontstaat een hoekschop. Een fraaie, hoge inswinger belandt in de verre hoek achter Julian. Gelet op de beweging die Julian maakt, ontstaat bij uw verslaggever even de indruk dat Julian in het doelgebied geduwd werd. De scheidsrechter stond er dichterbij en keurt het doelpunt goed: 2-3. Met dit tegendoelpunt breekt een spannende slotfase aan. Lukt het de mannen van JO13-1 om de overwinning te behalen en 3 punten meer naar huis te nemen? Taxandria zet nog een aantal keren aan. Er ontstaat op sommige momenten wat duw- en trekwerk over en weer. De mannen laten het kaas niet van het brood eten. Op enig moment, ongeveer een minuut of 5 voor het eindsignaal, lijkt het of Taxandria zich bij deze stand neerlegt. De Maliskampers kunnen wat meer vrijuit spelen en worden  zelfs weer op een aantal momenten gevaarlijk. Een terugspeelbal op de keeper wordt bestraft met een vrije trap. Helaas weten we dit niet om te zetten in een doelpunt. Na 32 minuten voetballen in de tweede helft klinkt het verlossende eindsignaal.

Gefeliciteerd mannen! Op inzet, motivatie en wilskracht hebben jullie mooi spel laten zien maar vooral weer duidelijk gemaakt dat jullie een team zijn waar je niet om heen kunt.

Ga naar boven