Doordat Koning Winter met ijzige hand het voorjaar heeft geregeerd, speelt JO13-1 weer op een maandagavond een competitiewedstrijd om de achterstand in te lopen. Ditmaal thuis tegen Haarsteeg JO13-3. Voor de statistici de thuisspelende ploeg staat voor aanvang van de wedstrijd 7e in de competitie, de te ontvangen gasten 2e.

Aan het weer zal het niet liggen. Wederom zonnig, 28°. Aan de teamsamenstelling ook niet. Een paar afmeldingen en wat kleine blessures waardoor we ook nu weer over Olivier, Cas en Jonas kunnen beschikken. Erg fijn.

Tijdens de warming up is duidelijk dat de focus nog even gevonden moet worden door sommige spelers. Ervaring leert dat als die ontbreekt, we binnen de kortste keren tegen een achterstand aanlopen. Nog even de puntjes op de i zetten in een korte bespreking voor de start en dan is het tijd om de tegenstander een hand te geven. Onze opstelling is als volgt: Julian in het doel. Achterhoede

JO131

                                         Aanvang wedstrijd

wordt gevormd door Ralf, Maarten, Olivier en Jurre. Op het middenveld staan Quinten, Benjamin en Guus. De voorste spelers zijn Daan, Jens en Sjoerd. Betekent dat Max en Cas als reserve starten. Jonas sluit de tweede helft aan.

Beide teams gaan na het fluitsignaal aanvallend van start. Haarsteeg is de ploeg die als eerste aftrapt en meteen de aanval inzet. Met wat aanwijzingen vanaf de zijlijn staat iedereen op de goede plek en wordt het de aanvallers van Haarsteeg moeilijk gemaakt.

JO131a

                                         Verdedigende actie Maarten

Het spel gaat over en weer. De teams zijn erg aan elkaar gewaagd en trakteren de aanwezige supporters op een mooi potje voetbal. Toch zijn het de gasten die in een aanval iets scherper en sneller zijn waardoor ze ons op een achterstand zetten. Na de doelpuntenregen tijdens de Brabant Boys Cup verblikt of verbloost niemand, wordt de bal op de middenstip gelegd en wordt er weer een felle aanval opgezet. In één van onze aanvallen over links wordt Daan naar de grond gewerkt in het zestienmeter gebied. De scheidsrechter staat goed opgesteld en fluit: penalty voor Maliskamp. Quinten stelt zich op, neemt een aanloop en knalt de bal achter de keeper, 1-1. De gelijkmaker werkt verlossend en Maliskamp zet weer volop in op het aanvallen. De keeper van onze tegenstander belet ons van scoren. Met 1-1 op het scorebord gaan we de rust in.

JO131b

                                          Keeper Haarsteeg onderschept bal na actie Maliskamp

We voeren een paar wissels door. Enkele opmerkingen en dan de wandeling terug naar het veld. We hebben nu de zon in de rug. Misschien levert dit ons een voordeel op. De tweede helft start en is het Olivier die een eerste schot op het Haarsteegse doel afvuurt. Het schot is het vermelden waard, een mooie bal, helaas zonder doel te treffen. We moeten even schakelen. In de eerste helft speelde onze tegenstander met 2 voorhoede spelers, in deze helft met 3. Deze wijziging in de opstelling werkt effectief voor hen. Ook nu is het Haarsteeg die als eerste scoort en binnen enkele minuten uitloopt naar 1-3. De rode duivels laten de moed niet in de schoenen zakken. Op enig moment stuurt Jonas Jens weg met een scherpe pass door het midden. Jens zet door en weet de 2-3 te scoren waardoor het vertrouwen om ook de aansluitingstreffer te kunnen gaan scoren wordt versterkt. Toch is het weer de ploeg met het blauwe shirt dat weer scoort. Niet veel later maakt een Haarsteegse verdediger in de zestien een handsbal wat ons de tweede penalty oplevert. Nu is Benjamin trefzeker en lijkt de aansluiting weer in beeld te komen: 3-4. We besluiten om nog aanvallender te gaan spelen. Dat betekent dat achterin één of één gespeeld gaat worden. Helaas wordt Olivier niet veel later vakkundig door Haarsteeg uitgeschakeld doordat ze een knietje in zijn rug plaatsen. Daarmee zijn we het loopvermogen in de verdediging kwijt. Onze tegenstander heeft dat in de gaten. Ondanks nog een fraaie hoekschop van Sjoerd die we niet weten te verzilveren, kunnen we niet voorkomen dat Haarsteeg uiteindelijk uitloopt en de eindstand bepaalt op 3-7.

JO131c

                                          Hoekschop van Sjoerd

Zwaluw, Were Di en Essche Boys staan nog op het programma. Allemaal teams die hoger genoteerd staan in onze competitiestand dan wij. Dat hoeft uiteraard niets te betekenen. Wel merken we dat we tegen teams spelen die doorgaans wat makkelijker voetballen ,wat feller op de bal zijn, elkaar regelmatiger coachen bij het aanspelen en sneller een doelpoging wagen. Wat kunnen we met deze informatie? Wat betekent dit voor het laatste stukje van het seizoen? Misschien moeten we niet meer proberen deze vragen te beantwoorden. Misschien moeten we werken aan een mooie seizoensafronding waarbij plezier in het voetballen, het als team samenwerken en het elkaar steunen centraal staan. Het is mijn wens dat we aan het eind van het seizoen kunnen zeggen: ondanks alles is het toch een mooi seizoen geweest.

Ga naar boven