Maliskamp JO13-1 het najaar seizoen ’18 – ’19:

Normaal waren de volgers van Maliskamp JO13-1 (voorheen JO12-1 en JO11-1) gewend aan een wekelijkse, schriftelijke, update over de verrichtingen van hun voetballende kanjers. Dit seizoen was het allemaal anders. De schrijver van deze stukken kampte namelijk met een enorm ‘writersblock’ een gevolg van steeds dezelfde beelden die er voor zijn ogen verschenen op de zaterdagochtend. Er ging geen wedstrijd voorbij zonder dat het gelijk opging waarna de tegenstander er uiteindelijk met een (te) grote buit vandoor ging. Het was wat frustrerend zullen we maar zeggen. 

Maar om alle belangstellende van de JO13-1 toch op de hoogte te brengen van wat er zich allemaal heeft afgespeeld in het najaar in de Maliskampse bossen en omgeving hierbij nog even een ‘halfjaar verslag’. Al is het maar om eens terug te lezen onder de kerstboom, het was een seizoen vol up’s en down’s. Met als uitkomst plaats tien in de competitie (2-0-9), uitgeschakeld in de poule-fase van het bekertoernooi (1-0-2) en een officieus kampioenschap in de oefencampagne (6-0-0) – (W-G-V). Overall dus 9 keer gewonnen en 11 keer verloren, we sloten nooit een deal op een gelijke stand.

Het Bekeravontuur:

Met een poule van drie; 1e kl. VV Reeshof JO13-1, 2e kl. BMC JO13-1 en 10e kl. (voorheen hfd.kl. JO12) FC Engelen JO13-2007-1 hadden we een poule van een verschillend pluimage. Tegen BMC werden we direct met de neus op de feiten gedrukt bij het verlies van 9-1 op eigen veld lagen direct onze zwakste kaarten op tafel. Daarna kwam het herstel in de tweede helft uit bij Reeshof na een 7-0 achterstand bij rust waren we na 60 minuten voetbal de morele winnaar ondanks een 8-7 verlies, dit levert echter ook maar 0 punten op! De eerste overwinning kwam tegen FC Engelen JO13-2007-1, 5-1 waar het ook 12-1 had kunnen en moeten zijn. Ook hier zagen we iets dat verder in het seizoen vaak de kop op stak, GOALEN maken, het was en bleef het probleem, kansen te over maar doelpunten ho maar. Zo eindigde het bekeravontuur op plaats drie in de poule.

Competitie, 1e kl. – 5 in zuid 1: 

Met een mooie, redelijk regionale, competitie dachten we op voorhand er best iets van te kunnen maken. Het eerste duel tegen de gedoodverfde kampioenskandidaat BVV JO13-1 (5-1 verlies), hier is een verslag van gemaakt en gepubliceerd, het verhaal spreekt voor zich en was een qua wedstrijd voor 90% toonaangevend voor de  rest van het seizoen. Duel twee was thuis tegen VV Den Dungen JO13-1 een team waar we het traditioneel erg lastig tegen hebben, ook dit keer. We stonden bij rust al met 6-0 achter waarna we keurig herstelde in de tweede helft en het zaakje op 2-2 hielden, maar uiteindelijk dus een eindstand van 8-2. Tegen Zwaluw VFC JO13-2 moesten de eerste punten gescoord worden. Deze wedstrijd liep helaas uit op een zware teleurstelling, na verschillende grote kansen stonden we bij rust NIET met 4-0 voor maar met 3-0 achter! Na rust kon het tij niet gekeerd worden en werd het uiteindelijk 4-1. We hadden in totaal 8 – ACHT – keer het aluminium geraakt, ongelooflijk maar waar.

RKTVC JO13-1 kwam als (gedeeld) koploper naar Maliskamp, we kregen in de eerste helft niet echt te zien hoe dat mogelijk was. Na een 1-0 voorsprong gingen we, nadat deze binnen de minuut ongedaan was gemaakt, met een 1-4 achterstand de rust in. Na, direct na rust de aansluitingstreffer gemaakt te hebben, 2-4 ging het toch helemaal mis. Het was niet slecht maar de uitslag wel; 2-10 verlies. De vijfde competitie wedstrijd van het seizoen was misschien wel de meest tekenende. We speelden tegen SVSSS JO13-1 (Udenhout). Na een gelijk opgaande wedstrijd stond het na een 1-1 tussenstand toch 3-1 voor de gastheren bij rust, onverdiend en tegen alle verhoudingen in. Dat we na de rust niet de aansluitingstreffer weten te produceren uit een handvol kansen en dat daarna SVSSS bij hun eerste de beste kans van de tweede helft de 4-1 laat aantekenen zegt alles….de moed zakte het team volledig in de schoenen, en dat loopt zwaar, en het verlies is dan ook zwaar; 9-1. Hierna staat de thuiswedstrijd tegen grote onbekende VV Haaften JO13-1 op het programma, middenmoter en je weet maar nooit wat er mogelijk is. De ruststand is hoopgevend 2-2, maar na de rust gaat het toch weer mis en er wordt wederom verloren met 6-2 deze keer.

Dan staat de wedstrijd van het seizoen op het programma tegen OJC ROSMALEN JO13-2, deze wedstrijd moet gewonnen worden, de derby is toch altijd iets speciaals en dat is aan alles te merken. Bij de tegenstander staat de reserve keeper van OJC JO13-1 (2e div.) in de goal, dus alles wordt uit de kast gehaald. Na een gelijk opgaande strijd en wederom een 2-2 ruststand verliezen we uiteindelijk in de dying seconds met 2-4. Dat krijg je als de 3-3 achterwege blijft en we met z’n allen naar voren rennen. Jammer, dapper geprobeerd, we waren echt niet de mindere. Wedstrijd nummer 8; uit naar Haarsteeg JO13-1, het hoeft geen onneembare vesting te zijn Haarsteeg, maar wel als je zo ongeveer de minste wedstrijd van het jaar speelt, na een 2-1 ruststand wordt uiteindelijk met 5-1 verloren, dit soort potjes heb je er dan natuurlijk ook bij. Dus moest het tegen DSC JO13-1 echt gaan gebeuren, bij winst zouden we de rode lantaren overdragen aan onze gasten. DSC wist tot deze dag 2 punten te vergaren (2 gelijke spelen) en bij winst zouden we erop en erover gaan. En eindelijk viel alles weer eens goed. In een oude vertrouwde opstelling waarbij we met Oppers&©O achterin speelden en de Miguel, Vincent en Josje voorin, liep het als vorig jaar (seizoen helft 1). Na een ruststand van 3-1 werd er uiteindelijk gewonnen met 4-2, met 3 doelpunten van Vincent. De laatste plaats was verlaten!

Als we de laatste twee duels misschien ook nog konden omzetten in winst was degradatie wellicht nog te voorkomen. Te beginnen ergens in Gestel, Sint Michiels wel te verstaan. Na verschillende omzwervingen kwam zo’n beetje iedereen in Halder aan. SCG’18 JO13-1 was de tegenstander, nummer 3 in de competitie. We konden het weer prima bijhouden tot een minuut of vijf na rust, in plaats van de 4-3 valt de 5-2 en stort het Maliskampse bolwerkje weer ineen. Een afgetekende overwinning voor SCG’18 omdat ze in de laatste 5 minuten uitlopen naar 8-2. The story of our life. Dan maar alles op de laatste wedstrijd, thuis tegen de nummer 8, VV Tricht JO13-1 een degelijke middenmoter. En gelukkig werd door Maliskamp direct de draad van de laatste thuiswedstrijd weer opgepakt. Met Koen (onze nieuwkomer sinds de thuiswedstrijd tegen OJC), Olivier en Thom hebben we vanaf heden een ‘grote’ verdediging, Femke versterkt ons middenveld waarop nog meer Girl-power is vertegenwoordigd met Josje. Voorin vlogen Joep, Vincent en Miguel van links naar rechts en weer terug en Tricht werd dus vastgezet, overrompeld en overwonnen. Met een ongekende luxe van 5-1 winst trokken we aan het langste eind dit keer. In een poule van 12 eindigden we dus op plek 10, en hielden we uiteindelijk DSC en Zwaluw VFC onder ons, of het genoeg is om in de eerste klasse te blijven moet blijken, al is het misschien niet eens zo’n slecht idee om een treetje lager te gaan optreden. We zullen zien. Oh ja, BVV JO13-1 is kampioen geworden en RKTVC JO13-1 werd keurig tweede.

Kampioen! van de oefenduels:

Dat is lekker makkelijk zal elke lezer dan denken, verzin een aantal eenvoudige tegenstanders en gebruik ze als schietschijf. Niets is echter minder waar. We speelden zes oefenduels tot op de dag van vandaag (10/12/18). Daarbij zaten 3 teams die uitkomen in de hoofdklasse; Nivo Sparta JO13-1 werd met 6-3 verslagen, FC De Rakt JO13-1 met 7-1 en Zwaluw VFC JO12 (JO13-2007-1) met 6-3. Daarbij werd DAW JO13-1 (1e kl.) getrakteerd op een 7-4 nederlaag, Berghem Sport (2e kl.) ging met 13-1 naar Berghem terug en de enige die echt, op voorhand bedacht, kanonnenvoer moest zijn, Avanti ’31 JO13-2 (3e kl.) kreeg met 12-0 nog een schappelijke nederlaag te slikken. Dus kun je hieruit iets afleiden? Nivo Sparta staat ook 10e maar dan in de hfd.kl. en FC De Rakt staat daarin 8ste. Dus het zegt allemaal zo weinig. Ze hebben in elk geval in de oefenduels kunnen werken aan wat meer zelfvertrouwen dat in de competitie af en toe compleet verdween.

Goede voornemens:

Komend voorjaar zal de verslaggever proberen de pen weer op te pakken en met regelmaat een kort verslagje laten publiceren, zodat ook opa’s, oma’s en thuisblijvers een beetje gekleurd ;-) beeld kunnen krijgen bij wat hun voetbalhelden uitvoeren op voetbaldagen! Rest mij eenieder fijne feestdagen en een mooi en sportief 2019 toe te wensen!!

PS. zaterdag 15/12 nog één (oefen)thuisduel om 11:45 uur tegen RKVVO JO13-1 (1e kl.) uit een andere competitie (Regio Eindhoven).

Ga naar boven