OJC ROSMALEN JO12-1 – Maliskamp JO13-1: 3-3 (2-0)

Na de spektaculaire overwinning vorige week op DESK JO13-1 was vandaag de eerste tegenstander in een drieluik van uitwedstrijden aan de beurt. OJC ROSMALEN JO12-1 speelt in de reguliere JO12 (8 tegen 8) competitie, niveautje hoofdklasse, en navraag leerde dat dit hun tweede wedstrijd op een heel speelveld (11 tegen 11) zou worden. Op een bevroren, langzaam ontdooiende, kunstgras ondergrond moest het gaan gebeuren.

Geen wisseltjes, geen probleem (brrrrrr!)

We waren vandaag met z’n elven, dat kwam prima uit want dan hoefde niemand kou te lijden op de bank. Met Julian weer in de goal, Thom, Koen en Femke achterin een middenveld met Morris, Cas K., Olivier en Jonas en voorin Josje, Vincent en Joep begonnen we aan het duel. Cas D. ging op zoek naar een schooltje voor volgend jaar, hij sluit volgende week wel weer aan.

Vanaf de eerste minuut had, zoals verwacht, Maliskamp de overhand. OJC kwam niet van de eigen helft want de druk stond er direct op. Toch was aan alles te zien dat de tegenstander bepaald geen talentloos clubje was, vaak werd er voetballend een oplossing gevonden om keurig uit te verdedigen en er werden geen ballen rucksichtlos naar voren geramd.

Ondanks het veldoverwicht kwamen er geen enorme uitgespeelde kansen voor het in blauw gehulde Maliskamp, OJC hield prima stand en heel af en toe dreigde de counter. In de 20ste minuut was het dan ook een razendsnelle uitbraak van de thuisclub die de 1-0 betekende, een spits die weet wat hij doet en in alle rust afdrukt. Dat was een beetje een dompert. Met de kort daarop volgende 2-0 werd het er allemaal niet makkelijker op. Het was overigens een heel mooi doelpunt uit een wel heel ongelukkig moment. Op naar de rust.

Herstel na rust.

Zoals het kopje doet vermoeden, komt er herstel na de rust, echter dat is buiten de eerste minuut om gerekend. Vanaf de aftrap is Maliskamp nog met de gedachte in de kleedkamer (?) OJC duidelijk niet, diepe bal op de behendige spits, kappen en draaien en afdrukken; 3-0. Prima spitsengoal.

Vanaf dat moment was het Maliskamp dat de klok sloeg. Er kwamen kleine en grote kansen, ballen op de lat (1x Vincent en 1x Morris) en gelukkig ook 3 doelpunten. Het eerste was uit een corner waarbij Olivier de bal rustig achter de doelman schoof, het tweede was er eentje van Joep, met dank aan de grabbelende keeper en het derde doelpunt van Josje was een kopie van het eerste doelpunt, uit een corner rustig binnen knallen vanaf ongeveer de 11 meter. Daarna hoefde OJC niet meer af te trappen, de wedstrijd zat erop. De conclusie kon zijn dat we eigenlijk ‘gewoon’ hadden moeten winnen, maar ook dat we gelukkig niet hebben verloren.

Wat brengt de toekomst?

IJs, kou en sneeuw in elk geval! Maar daarnaast hebben we een oefenduel staan op woensdag 23/1 op het kunstgras van NIVO Sparta...even afwachten wat dat gaat worden. Daarna, op 26/1, naar het Udense kunstgras van FC De Rakt....wie weet!?

En het laatste bericht....de indeling van het voorjaar is bekend, zoals een klein beetje verwacht mogen we op een niveautje lager gaan acteren. We mogen onze kunsten gaan vertonen in de 2e klasse, en dat is prima met onze hele smalle selectie. Mooie, voor ons onbekende tegenstanders, WNC (Waardenburg), Fc Tilburg, vv Dongen, MMV’58 (Meteren), WSC (Waalwijk) en BZS (Beusichem). Daarnaast ook oude bekende Zwaluw VFC, DSC, Fc Engelen, Nieuwkuijk en Helvoirt. Twaalf teams, elf wedstrijden, ben benieuwd waar het toe gaat leiden. In elk geval tot een vol programma! We hebben er zin in.

Ga naar boven