Maliskamp JO13-1 – NIVO Sparta JO13-1: 5-4 (4-2)

Driemaal scheepsrecht! Vandaag, na twee achtereenvolgende afgelastingen op voorgaande woensdagavonden, in Zaltbommel,  werd het veld in Zaltbommel wederom afgekeurd. Maar de bereidwilligheid bij NIVO Sparta was groot om naar Maliskamp te komen als daar de velden wel bespeelbaar waren. En wat bleek, verrassing!!, daar kwam wel groen licht van de ‘veldmeester’ dus kon de ‘revanche wedstrijd’ tussen Maliskamp JO13-1 en NIVO Sparta JO13-1 eindelijk plaatsvinden.

 Revanche wedstrijd?

Waarom revanche wedstrijd vraagt men zich misschien af. Nou dat zit zo; In Oktober stonden beide teams al eens tegenover elkaar. Maliskamp JO13-1 puntloos onderaan bungelend in de 1e klasse, Nivo Sparta JO13-1 de nummer 10 van de hoofdklasse, op dat moment. Dat toen de, uitstekend spelende,  JO13 van Maliskamp met 6-4 ging winnen was niet helemaal verwacht in Bommel, vandaar dat er een re-match moest komen.

En vandaag was het dan zover. Kelvin, als scheids, maar weer opgetrommeld en voor de rest 12 beschikbare spelers, waarbij Josje met lichte naweeën van de griep en Morris net hersteld van een hamstring blessure, twee (kleine) vraagtekens waren. NIVO met 14 man paraat en wedstrijd kon beginnen zo omstreeks 19:38 uur.  In de eerste 15 seconden van de wedstrijd werd het gelijk van trainer Mark bevestigd, GEEN terugspeelballen op de keeper.  Maar dat geldt gelukkig niet voor de tegenstander……zij mogen wel  terugspelen op de doelman, voetje omhoog om de bal te stoppen, de bal er onderdoor en in het lege doel; 1-0 voor ‘de Malis’.

NIVO was een beetje van de wap en Maliskamp zat er gelijk lekker in.  Lekker ‘hoog druk zetten’ ;-) en de tegenstander niet laten voetballen. Een corner in de tweede minuut leverde wederom een hoop paniek op in Bommelse verdediging, een hakkie van Olivier caramboleerde via via zo het doel in: 2-0, ook lekker.

Koude, natte kermis en naar huis!

Het leek er dus al snel op dat NIVO Sparta van een koude kermis huiswaarts zou gaan. Want het was nogal een dreun. Maar gelukkig werkte wij in de verdediging ook nog even mee aan wat spelvreugde voor de gasten en schoten we in een scrimmage een bal over onze eigen doellijn: 2-1 na vijf minuten spelen. Dat we niet heel erg zouden meewerken aan het goede gevoel bij de tegenstander liet Joep twee minuten later doorschemeren , gepruts in de verdediging van ‘de Bommelse Boys’ en Joep die 3-1 liet aantekenen.

Daarna volgde er een periode van betrekkelijke rust voor beide goals, Maliskamp de bovenliggende partij, gesteund door de 3-1 voorsprong, Nivo Sparta worstelde. Dat worstelen leverde toch uiteindelijk de 3-2 op, ook weer niet geheel onverdiend. Het slotakkoord in de eerste helft was echter voor onze kleinste man van het veld, Cas D. die zich op wonderlijke wijze langs een aantal tegenstanders wurmde en de doelman verraste in de korte hoek; 4-2 en dat was dan ook direct de ruststand.

Echt beter.

De tweede helft leek net te beginnen als de eerste helft, met een overdonderend Maliskamp. Vanaf de aftrap ging Olivier met zevenmijllaarzen door de verdedigende linies en de kanonskogel die werd afgevuurd kon net tegen de lat gewerkt worden door de keeper.  Daarna volgde nog enkele schoten van Vincent en Jonas, maar helaas zonder resultaat. Net voor de mooie 4-3 van de gasten viel,  werkte Vincent ook nog een bal tegen de onderkant van de lat, erg jammer! Met nog een kwartiertje te gaan kwam Maliskamp toch weer op een marge van twee. Bij een corner was Olivier er als de kippen bij om de 5-3 achter de keeper de tikken.  Daarna was het weer Maliskamp dat de klok sloeg, echter het laatste woord was aan de Rood-Wit-Zwarten, de 5-4 was wellicht het mooiste doelpunt van de avond, echter ook die tellen maar voor één.  Eindstand dus 5-4 en blijkt Maliskamp toch echt de betere van de twee, twee gespeeld, twee gewonnen…helder. Allemaal TOP gespeeld!

Zaterdag de eerste competitiewedstrijd, we gaan uit naar Dongen….we gaan het meemaken. TOEDELOE!

Ga naar boven