VV Rijen JO13-1 – Maliskamp JO13-1: 2-4 (1-1)

Nu we met  Maliskamp JO13-1 enorm in de ‘winning mood’ zijn moeten de tegenstanders van goede huize komen om de rood-witte brigade van de overwinning af te houden. Toch hadden we vandaag met VV Rijen JO13-1 een geduchte tegenstander.  VV Rijen speelde in het najaar ook in de eerste klasse en heeft  Irene’58, nummer twee uit deze competitie, de enige nederlaag toegebracht. Dus voorzichtigheid troef!

Een heel eindje Rij(d)en!

Met slechts 11 spelers (Cas D. was niet beschikbaar vandaag) en 10 paar voetbalschoenen kwamen we, na een flink eindje ‘rijen’, aan in Rijen. Het sportpark, in een lommerrijke omgeving gelegen, lag er in een schraal zonnetje prima bij. We hadden alleen een zogenaamde ‘tennisbaan’ als speelveld toegewezen gekregen. Dat kwam dan voor onze voetbalschoen-loze Morris weer goed uit ;-)

Om iets voorbij half één floot  ‘Pietje Precies’ af.  De strenge, doch zeer correct fluitende,  scheidsrechter zat er bovenop vandaag en gaande de wedstrijd bleek dat ook wel nodig.  Ik weet eerlijk gezegd niet of, op basis van de eerste minuten, VV Rijen een dubbele bus parkeerde of dat ze dit op voorhand al hadden besloten, feit was dat ze er een ouderwets soort catenaccio op na hielden. Maliskamp zette de gastheren vast op eigen helft maar wisten geen echt grote kansen te creëren in de eerste minuten. Zowel  Cas, Jonas en Olivier kregen nauwelijks ruimte om te spelen. Daarnaast werd de ruimte die er aan de buitenkant lag niet of nauwelijks benut.

Na een kleine 10 minuten, collectief op de deur bonzen, was het Olivier die op aangeven van Jonas de 16 meter inliep met de bal aan de voet waarna de laatste man van Rijen geen andere mogelijkheid zag dan hem onderuit te halen…..STRAFSCHOP! Nam voor de winterstop Miguel al onze pingels (100% score) moest er vandaag een ander aan gaan staan, en dit blijft toch een dingetje. Joep was de aangewezen man, maar de pingel was niet helemaal zuiver, dus de keeper bleek een te groot struikelblok. Zo bleef het 0-0 en de groen-gele thuisploeg was nog niet over de middenlijn geweest.  

 

Hangen en wurgen.

VV Rijen bleef met hangen en wurgen overeind. De volgende overtreding die werd gemaakt was er eentje op de rand van de 16 meter, Olivier ging achter de bal staan en op aanwijzing van Joep (hard en laag!) volgde Olivier zijn advies op en schoot de bal hard en laag langs de muur. Eindelijk was de ban gebroken en stond de 0-1 op het scorebord.  VV Rijen mocht aftrappen en kwam dus zowaar na 25 minuten voor het eerst over de middenlijn. Of het kwam dat we daar zo van slag door waren dat weet ik niet, maar een feit was, dat we hier niet bepaald koelbloedig mee om gingen. Een aanvaller van de thuisploeg mocht na wat gepruts alleen op Julian af en hij was kansloos dus dat betekende de 1-1. Zo speelden we de eerste helft dus 29 ½  minuut op de helft van VV Rijen en sta je toch met een ruststand van 1-1 te kijken….terwijl het eigenlijk 0-3 of 0-4 had moeten zijn.

 

Uit een ander vaatje.

De tweede helft moest er dus uit een ander vaatje getapt worden.  En dat gold voor beide ploegen. Mark had, om meer ruimte te maken, Olivier in de spits geposteerd en Vincent naar linksbuiten gezet, waarna Joep een linie zakte. Toch werd het eerste vaatje dat getapt werd een zuur vaatje, vanaf de aftrap slalomde de nummer 10 van de thuisploeg dwars door onze verdediging en stonden we na wel geteld 20 seconden, in de tweede helft, op een 2-1 achterstand!! Ging het dan zo’n middag worden?

Gelukkig viel dat alles mee en hadden we voor het produceren van onze tweede treffer minder lang de tijd nodig dan voor de eerste. Op, wederom, prima aangeven van Jonas stond Vincent oog in oog met de uitstekende doelman van VV Rijen en met de harde schuiver van Vincent wist hij zich geen raad en we stonden weer gelijk; 2-2.

Dit was nog steeds een hééél vertekend beeld,  maar de thuisploeg deed nu wel wat meer mee. Al waren de kansen voor Maliskamp. Na een dik kwartier in de tweede helft was het een mooi uitgespeelde aanval die Josje voor het doel bracht en ook haar prachtige uithaal was de keeper te machtig en we hadden weer de voorsprong te pakken: 2-3 met nog een kwart duel te gaan.

 

Kers op de taart.

Ondanks dat de thuisploeg wat meer meedeed  in de wedstrijd was het toch Maliskamp dat de klok sloeg en het meeste aanspraak mocht maken op een doelpunt. De keeper van VV Rijen kreeg van ons wel de gelegenheid om uit te groeien tot man van de wedstrijd. Ook het vermelden waard was dat, de enige echte redding die was vereist van Julian, op het perfecte moment kwam, nog een keer sneed de nr. 10 van Rijen door het hart van onze verdediging maar Julian was er nu als de kippen bij om verdere schade te voorkomen. Daarna was het tijd om de thuisploeg de definitieve nekslag te geven. Met de volgende puike voorzet van Jonas kwam de bal aan bij de schuin voor het doel staande Olivier, de volley die hij produceerde deed een beetje ‘Van Bastiaans’ aan, remember 1988, applaus van alle supporters en de 2-4 op het scorebord. Dat was dan ook de kers op de taart en de kat in het welbekende bakkie.

Zonder al te veel problemen werden de laatste 10 minuten uitgespeeld en kwam Rijen nog meerdere keren goed weg zodat de schade voor hun beperkt bleef.  Na 36 minuten tweede helft werd er om 14:00 uur exact afgeblazen. De drie punten konden worden bijgeschreven door Maliskamp en met 15 uit 7 doen we gewoon lekker mee!

 

Toch nog oefenen.

Ondanks dat het er even op leek dat we maar liefst twee weken rust zouden gaan krijgen hebben we volgend weekend toch nog een tegenstander op de kop weten te tikken. Op ons ‘spelverzoek’ reageerde zaterdagavond nog ST SDDL/Ravenstein JO13-1. Volgens mij een oude bekende, we hebben vorig seizoen een keer als JO12-1 geoefend tegen ST SDDL/Ravenstein JO13-2, het zou zomaar kunnen zijn dat dit een deel van dat team is. Ze spelen nu in de 1e  klasse Zuid 2…..dus we zullen zien hoe de 1e klasse zuid 2 en de 2de  klasse Zuid 1 zich tot elkaar verhouden. Daarna gaan we ‘kingsday’’ vieren en op 4 mei mogen we 13:15 uur aantreden tegen de nummer laatst uit de competitie Baronie JO13-4……TOEDELOE!

Ga naar boven