Prachtig najaarsweer met een zonovergoten hoofdveld als podium voor de kraker Maliskamp JO13-2 tegen BMC JO13-2. Na de beschamende vertoning van vorige week is het goed om te zien dat onze trouwe supporters weer op de tribune zitten om het team aan te moedigen. Een pittige training en een training die volledig in het teken van het spelen van een partijtje stond dragen hopelijk bij tot een beter resultaat. Het team begint opgewekt aan deze dag.

Statistieken
We starten deze competitiewedstrijd met Felice, Lotte, Sjoerd, Jurre, Justin, Milan L., Vincenzo, Seth, Gijs, Jens, Milan D., Rik, Beau, Maarten en Teije. Noah versterkt onze JO13-3. Vandaag staat Maarten onder de lat. De achterhoede van links naar rechts Lotte, Teije met daarvoor onze aanvoerder Sjoerd en Milan L. Middenveld ook van links naar rechts: Jens, Jurre, Vincenzo en Seth. Voorin Milan D. en Beau.

Onvervalste hattrick
Na de toss kiest Sjoerd de kant met de zon in de rug. BMC trapt af. De bal gaat richting hun achterhoede wat voor de Maliskampers aanleiding is op te schuiven en de tegenstander vast te zetten. De bal wordt snel veroverd. Hoewel het spel nog erg doelgericht is, achteruit spelen is ook altijd een optie, wordt er wel goed gecombineerd. Het levert een paar gevaarlijke situaties op maar niet dreigend genoeg om de score te openen. Ook BMC zet aan. De thuisploeg wordt richting eigen helft gejaagd. Vincenzo bijt zich goed vast en ook Jurre, Lotte, Sjoerd en Teije laten de tegenstander niet te dicht in de buurt van Maarten komen. Maliskamp bouwt weer op. Vincenzo speelt de bal diep richting de middencirkel. De tegenstander trapt mis waardoor Jens de bal in volle vaart mee naar voren kan nemen. Zijn rush komt aan de linkerkant van het doel uit en met een strak schot in de verre hoek staan de rode duivels met 1-0 voor. De dames en heren laten zien dat ze voor de bal en de winst gaan, iets wat de trainers/coaches blij maakt. Er wordt goed doorgezet, het team verslapt niet. Er volgt een voorzet van Jens en een prachtige kopbal van Milan D.. Daarna een schietkans voor Jens die geblokt wordt door de keeper. Beide acties leveren geen doelpunten op. Dan komt Jens weer vrij voor het doel en deze keer scoort hij met zijn chocoladebeen, de 2-0 is een feit. Er wordt nog steeds goed gecombineerd, gewerkt met en voor elkaar. Een schot van Milan D. wordt door de keeper geblokt en de bal rolt door richting de tweede paal. Jens bedenkt zich geen moment, kapt de bal naar zijn rechtervoet en kegelt de bal voor de derde keer achter de keeper van BMC. Met deze stand gaan we rusten.

Complimenten
Onder het genot van een bekertje ranja nemen de spelers de complimenten voor een goed gespeelde eerste helft in ontvangst. We voeren een paar wissels door zodat alle spelers ook deze wedstrijd weer gespeeld hebben. Met nog even een oproep om de tweede helft door te gaan zoals de eerste helft is geëindigd, geeft onze gewaardeerde scheidsrechter, meneer Slagter, het signaal voor de start van de tweede helft.

Terugval en bijna weggegeven
De opstelling is wat aangepast. Niet iedereen staat misschien helemaal op de plek waar de eerste voorkeur naar uitgaat maar iedereen staat wel in dezelfde linie als men gewend is. Onze rechterkant mist wat spelinzicht en wordt makkelijk overlopen door BMC. Voordat ze echt gevaarlijk worden is het eerst Gijs die de keeper van BMC tot twee keer toe zijn schot ziet blokkeren. Dan is het BMC die over onze rechterkant makkelijk opkomt en Maarten passeert. Langs de kant zakt de moed wat in de schoenen omdat het spelverloop overeenkomt met het spel van vorige week. We weten allemaal nog wat daar de uitkomst van was. Fingers crossed! Het vermoeden wordt snel bewaarheid waardoor het verschil tussen beide teams nog maar 1 doelpunt is. Toch zet de thuisploeg weer door en een aanval levert een corner op. Jens schiet voor, er is wat geklungel achterin bij BMC en één van hun verdedigers is ons goed gezind en tikt de bal achter zijn eigen keeper. Er staat 4-2 op het scorebord. Helaas niet voor lang. Binnen een minuut is de 4-3 een feit. We wisselen opnieuw om de rechterkant te versterken en defensiever te gaan spelen zodat we de overwinning er zeker uit slepen vandaag. Nog een laatste uitbraak van Maliskamp levert de 5-3 gescoord door Milan D., mooi tikkie in de korte hoek, op. BMC gelooft er nog in en zet nog steeds aan. Gelukkig weten de dames en heren het hoofd koel te houden en sluiten we deze competitiewedstrijd met een mooie overwinning af.

Vasthouden
Goed om te zien dat het team geleerd heeft van vorige week. Met een zichtbaar beter gevoel en plezier gaan de spelers richting de kleedkamer. Het was een mooie en spannende wedstrijd om naar de kijken. De verslapping in de tweede helft was even angstig. Gelukkig hebben we goed stand gehouden. Met het spel van vandaag en de onderlinge samenwerking breekt hopelijk een fase aan waarin de dames en heren als team beter gaat presteren en tot mooie resultaten komt. Houd dit vast!

Terwijl de terreinknecht van OJC het hoofdveld nog even met de stofzuiger kuist en een verse laag rubberen korrels op het plastic gras strooit, druppelen de spelers van Maliskamp JO13-2 binnen aan het Laaghemaal. Vandaag staat ‘El Clasico’ op het programma, het is immers de derde keer dat we aantreden tegen OJC JO13-4 sinds de start van het seizoen.

Lees meer...

Maliskamp JO13-2 heeft in voorgaande berichten beloofd vandaag aan OJC Rosmalen JO13-4 voetballes te zullen geven. Misschien moet uw schrijver dit iets nuanceren. Het was de wens van de auteur, tevens trainer/coach van dit mooie Maliskampse team. De wedstrijd is uitgedraaid op een titanenstrijd.

Lees meer...

Ga naar boven