Emplina JO14-2 - Maliskamp JO14-1: 0-10 (0-3)

Vandaag, woensdag 11 september, stond het inhaalbekerduel tegen Emplina JO14-2 op het programma. Afgelopen zaterdag waren we, door allerlei perikelen, niet compleet vandaar de verplaatsing naar deze woensdagavond. Het weer werkte helaas niet erg mee, tenminste voor de supporters, de spelers prefereerde dit weer (miezerig) boven 25 graden in de volle zon. De wedstrijd begon ook wat miezerig maar eindigde toch, ondanks de regen, in de volle zon.

 

‘N veredelde oefenpot.

Gezien de uitslag van de andere wedstrijd in de poule die zaterdag wel was gespeeld, 5-4 winst voor BLC JO14-1 tegen BMC JO14-1, was deze pot min of meer gereduceerd tot een veredelde oefenpot. Als we zouden winnen vandaag zijn we nog steeds in de race maar geheel afhankelijk van een ander om de tweede ronde in de bekercompetitie te kunnen halen. Gezien de uitslagen, tot op heden in deze poule, is het een utopie om te denken dat we daarvoor in aanmerking gaan komen.

Terug naar de wedstrijd van vandaag, met 11 ½ man waren we vandaag, Morris was op schoolkamp en Josje was net een beetje hersteld van een griepje dus was maar een half duel beschikbaar. De andere beschikbare elf moesten het opknappen vandaag. De startopstelling was de volgende: op doel Julian, achterin Thom, Koen en Cas D. op het middenveld, Femke, Jonas, Olivier en Oscar, voorin stonden Josje, Milan en Joep. Cas K. begon ‘droog’ in de dug-out naast Mark, Chantal en Bas.

Het was toch een wat moeizaam begin tegen een beperkte maar fanatieke en wat fysieke tegenstander. Het was voornamelijk tegenhouden waarmee Emplina zich bezig hield. Ze waren er van te voren mee bekend dat zij in de 3de klasse gaan starten dit seizoen en Maliskamp in de 1ste en met een eerdere verlies partij van 12-1 tegen 2de klasser BMC JO14-1 in het achterhoofd was deze strijdwijze dus te begrijpen.

 

Losse flodders en afzwaaiers.

Het ging dus bijna 25 minuten duren voordat er een einde kwam aan een spervuur van losse flodders en afzwaaiers. Het vizier stond niet bepaald op scherp en er zat vaak een geel-blauw beentje of teentje tussen. Daarnaast was de keeper van de gastheren niet bepaald de zwakste schakel dus was hij een aardige sta in de weg. Toch werd de ban in de 22ste minuut gebroken door Olivier en was dat het eerste balletje op het telraam: 0-1. Kort na deze openingstreffer kon op aangeven van Oscar, Josje nog een duit in het zakje doen voor ze de douche ging opzoeken. De 0-2 was een klassieke ‘Josje’, een bal bij de tweede paal onhoudbaar het doel in kegelen. Ergens tussen minuut 30 en 35 viel er nog een zgn. spookdoelpunt, gemaakt door Jonas op aangeven van Julian dit doelpunt bepaalde de ruststand niet op 0-2 maar op 0-3 ??!?!

 

Niet vol te houden voor Emplina.

Dat het vele rennen en vliegen van de eerste helft niet was vol te houden voor de thuisploeg werd al snel helder. Gehoord door onze eigen grensrechter uit de dug-out van Emplina; “we hebben slechts drie wissels, sorry jongens…?!” Dat Maliskamp in de tweede helft zonder wissels doorging was niet van belang. Het tempootje hoger dat door Maliskamp gespeeld werd kon door de gastheren niet worden bijgehouden. Vanaf de eerste minuut in de tweede helft werd de toon gezet. Olivier kon op aangeven van Cas K. de 0-3 in het mandje schieten en weer een minuutje later, middels een solootje vanaf eigen helft, de 0-4. Maliskamp bleef daarna prima overspelen, de vleugels optimaal gebruiken en elkaar de doelpunten gunnen. Milan stond meerdere malen (3x) op de juiste plek om af te ronden, Oscar was verre van zelfzuchtig en gaf ook Joep en Olivier nogmaals de kans om de score naar een meer dan verdiende 0-10 te liften, wat dan ook gebeurde. Net als het eerste elftal van Maliskamp op dinsdagavond tegen de Maaskantse Boys deed, deed vandaag de JO14-1 het, winnen met 10-0 in een onevenwichtig potje voetbal. Waarbij voor Maliskamp opviel dat de verdediging onder leiding van Koen weinig te doen had en Thom, Cas D. en Julian het weinige wat ze moesten doen prima uitvoerden. Het middenveld, waarbij Femke en Cas K. in een dienende rol uitstekend werk verrichtte om de aanvullende intenties van Jonas en Olivier te ondersteunen. En daar was dan ook nog de aanval van Oscar, Milan, Joep en Josje die, met name in de tweede helft, koelbloedig omging met de geboden kansen. TOP!

 

Bekerduel om des keizersbaard.

Komende zaterdag spelen we, waarschijnlijk, ons laatste bekerduel van dit seizoen tegen oude bekende BMC JO14-1, ook zij verloren van SV BLC en dus zijn we veroordeeld tot een strijd om plek twee in de poule. En dat lijkt slechts een wedstrijdje om de eer. Let op de wedstrijd zaterdag begint pas om 14:30 uur!!

Vanaf 21 september gaat de competitie van start, waarbij zich uit onze poule al twee teams hebben teruggetrokken, van de twaalf teams zijn er dus nog 10 over. We beginnen thuis tegen Willem II JO14-1….we zijn benieuwd hoe we het ervan af gaan brengen….TOEDELOE!!

 

Emplina JO14-2 – Maliskamp JO14-1: 0-10 (0-3)

0-1 Olivier (Assist Milan)

0-2 Josje (Assist Oscar)

0-3 Jonas (Assist Julian)

Rust

0-4 Olivier (Assist Cas K.)

0-5 Olivier (solo)

0-6 Milan (Assist Joep)

0-7 Milan (Assist Olivier)

0-8 Joep (Assist Oscar)

0-9 Milan (Assist Joep)

0-10 Olivier (Assist Oscar)

 

Voetbal.nl - 'Player of the Match': Femke Oppers

 

Ga naar boven