Maliskamp JO14-1 – BMC JO14-1: 3-1 (3-0)

Na afgelopen woensdag een 10-0 overwinning in de tweede bekerronde genoteerd te hebben stond op deze zonnige zaterdag het derde duel, tegen BMC JO14-1, op het programma. De wedstrijd stond om 14:30 uur op het schema en één blik op het overzicht van gespeelde wedstrijden van deze dag leerde ons dat het een wedstrijd werd om ‘des keizers baard’, SV BLC JO14-1 had ’s ochtends ook van Emplina JO14-2 gewonnen, wat ‘de club uit zuid’ de poule winnaar maakte, ongeacht wat wij zouden doen tegen BMC. Maliskamp JO14-1 tegen BMC JO14-1 werd hiermee een soort oefenduel.

Uitgeslapen.

Compleet met 11 jongens en 2 meiden en, al met al, redelijk fit, een klein ongemakje hier of daar daargelaten stonden we om half drie aan de aftrap. Onder leiding van scheidsrechter Frans vd Biezen konden we ‘d’r an’. De startopstelling is me even ontschoten, aangezien verslaggever tevens grensjager was. Hier en daar zijn er dus op het redactionele vlak wat vrije interpretaties ontstaan. Feit was wel dat Maliskamp bijzonder uitgeslapen aan de aftrap verscheen. Er werd door het middenveld/aanval enorm goed druk gezet op de tegenstander wat veel balbezit opleverde. Ook kregen we al snel wat gelegenheid om de keeper van BMC op z’n kwaliteiten te testen. Hij stond z’n mannetje en liet zich ook meer male indrukwekkend horen. Maar dat de aanhoudende druk op het doel op enig moment een doelpunt voor Maliskamp op zou leveren was duidelijk. Een prima steekbal van Cas K. op Olivier was een kolfje naar laatstgenoemde zijn hand, Olivier beschermde de bal en legde hem af op de inkomende Joep die een goed schot los liet, de bal liet deze keer het aluminium met rust en kuste het net; 1-0

 

Moment van de dag.

Maliskamp verzaakte hierna niet, bleef geconcentreerd spelen en gaf achterin helemaal niks weg. Na afgelopen woensdag voor één van de eerste keren een rol op het middenveld te hebben vervuld speelde Femke vandaag weer, samen met Cas K., in een controlerende rol op het middenveld, woensdag was ze ‘man(?!)of the match’. Vandaag zorgde ze voor het moment van de dag, voor mij toch in elk geval. Femke ving, aan de rand van de zestien meter, een bal op en twijfelde geen moment en schoot erg knap binnen, na een stief kwartiertje was het 2-0.

BMC JO14-1, toch hetzelfde team waar we vorig jaar als JO13-1 en ook in de bekercompetitie, een behoorlijk pak slaag van hadden gehad, wist zich geen raad met de speelwijze van de thuisploeg. Nadat we verschillende corners achter elkaar kregen was het in de 22ste minuut een prima exemplaar van Joep die precies op de krullenbol van Olivier terecht kwam, bal in de kruising en dus 3-0.

 

Omzetting en nivellering.

Een minuut of 5 á 6 voor de rust greep de bank van BMC in, er werden drie wissels toegepast die meer evenwicht in de wedstrijd moesten brengen. Dat leek z’n vruchten af te werpen, Maliskamp verloor wat grip op het middenveld. Toch werden er nog geen echte kansen weggegeven en kwam het rustsignaal met een 3-0 voorsprong voor Maliskamp.

Na rust ging het spel meer op en neer en kwamen er aan beide kanten kansen en mogelijkheden. De eerste was voor BMC maar Julian stond dapper zijn mannetje en wat mij daarna opviel dat hij zonder schroom de bal een ferme (uit)trap gaf! Zijn dat de eerste mooie resultaten van de highschool trainingen??

In de tweede helft trok de Maliskampse verdediging de aandacht naar zich toe, opvallendste pion daarin was vandaag zeker Koen die heerste achterin. Met behulp van z’n twee kompanen achterin, Cas D. en Thom wisten ze de meeste aanvallen in de kiem te smoren. Toch kon, in een moment van onachtzaamheid, toch BMC een keer het net laten bollen. Een hoge voorzet werd bij de tweede paal door de, niet bepaald grote, spits tegen de touwen gekopt wat de 3-1 betekende. De omzettingen gedaan door de trainers van BMC zorgde voor de nivellering van de wedstrijd.

 

Gewoon een prima wedstrijd.

Omstreeks vijf over vier was het zo’n beetje einde oefening. Eindstand was 3-1 voor Maliskamp , een prima wedstrijd met een verdiende winnaar. We zagen in de tweede helft nog een schot op de lat van Josje, en nog een aantal verwoede pogingen van de Joep en Milan, het bracht echter geen verandering meer in de eindstand. Net zo min dat het buitenspeldoelpunt en de handbaldoelpoging van BMC daar verandering in brachten.

We eindigen op de tweede plaats in onze bekerpoule en kunnen ons gaan opmaken voor onze negen competitiewedstrijden in een voornamelijk Tilburgse Regio (FC Tilburg, Willem II, Sarto, Jong Brabant, Gloria UC en SVSSS), maar daarvan ontvangen we de meeste tegenstanders in de Maliskampse bossen. We mogen maar liefst zes keer thuis aantreden en gaan daarnaast drie keer op pad, zou dat in ons voordeel kunnen werken? We gaan het meemaken. We beginnen zaterdag 21 september ’19 om 12:00 uur thuis tegen Willem II JO14-1 kom gezellig kijken zou ik zeggen…..TOEDELOE!!!

 

Maliskamp JO14-1 – BMC JO14-1: 3-1 (3-0)

1-0 Joep (Assist Olivier)

2-0 Femke (afgeslagen bal)

3-0 Olivier (Assist Joep, corner)

Rust

3-1 BMC

 

Voetbal.nl - 'Player of the Match': Olivier van Lith

Ga naar boven