Maliskamp JO14-1 – VV Sarto JO14-1: 4-1 (3-0)

Het weer was de laatste dagen maar nat en slecht, gelukkig was het veld ondanks de vele regenval prima bespeelbaar en mochten we gewoon aantreden voor onze derde competitiewedstrijd van het seizoen. Tegenstander was Sarto JO14-1, deze Tilburgse club schijnt de grootste van de 013- Regio te zijn kortom we moesten op onze qui-vive zijn.

 

Uitgeslapen aan de start.

Compleet en uitgeslapen stonden we vandaag aan de start, Mathijn de scheids en Roy de grensrechter hadden er ook zin in dus, klaar voor de start! ……Af!! Maliskamp startte met de volgende elf; Julian op doel, achterin de vertrouwde 3; Thom, Koen en Femke een middenveld met Jonas, Morris, Cas en Olivier en voorin vonden we Josje, Oscar en Joep terug. Milan en de weer fitte Cas startte vandaag op de bank. Sarto werd direct vast gepind op de eigen helft en kon niet van het eigen doel af komen. Er stond een gedreven Maliskamp JO14-1 op het veld. En dus kwamen er kansjes en mogelijkheden tot kansen. Maar er stond ook één grote sta in de weg bij Sarto op het veld, dat was de keeper die een iet-sie-piet-sie groter was dan de onze. Daarbij kwam dat hij het keepersvak ook nog goed verstond dus die was nog ff niet gepasseerd.

Toch was het Maliskamp dat na een prima aanval, over meerdere schijven, voor het eerst het net liet bollen. Kwam Josje haar mannetje voorbij, legde Morris de van haar gekregen bal netjes weg bij Oscar, en zag laatstgenoemde, Jonas in goeie schietpositie staan, een uithaal vanaf de zestien meter was de 1-0 op het scorebord, dat weliswaar niet aan stond, maar goed, kleinigheidje blijf je houden. Jonas bekroonde hiermee wel z’n goeie vorm van de laatste weken. (duimpje)

 

Vreemd gevoel.

Naarmate de wedstrijd vorderde ontstond er een wat vreemd gevoel op de tribune. Ondanks het overwicht, het af en toe kansloze ‘aanvallen’ van de gasten hing er wat in de lucht van; als we zelf de score niet uitbreiden hangt de bal er straks zomaar een keer bij ons in. En dat terwijl Julian nog, tot dan toe, werkeloos had staan toekijken. Dat kwam mede door het genadeloze optreden van onze achterhoede. Femke weer terug op haar oude, vertrouwde positie als linksback, broer Thom op rechts en ‘stuurman’ Koen in het centrum, er straalde weer veel rust vanuit. Gelukkig kwam er nog net voor de rust een mooie serie aanvallen waarbij Josje de bal prachtig vrij maakte, Joep de ruimte zocht en de bal kreeg en deze met, de mee op gestoomde, Olivier kon meegeven. Olivier verschalkte de doelman voor de tweede keer deze middag en de 2-0 was er.

Hierna was Sarto rijp voor de pijnbank, een aanvalsstroom ging richting het Sarto doel en een minuutje na de 2-0 ging, na een overtreding op Cas D. binnen de zestien meter, de bal onberispelijk op de stip. Ondanks het gegeven dat het een ongeschreven wet is dat je de man waarop de overtreding gemaakt wordt de pingel niet laat nemen week Maliskamp hiervan af. Cas D. (winnaar van de penalty bokaal) neemt dit seizoen onze penalty’s, dus deze ook, de keeper de verkeerde kant op en de 3-0 in het boekje van Mathijn. Het is op beeld gezet, dus zie hoe David, Go(a)l-iath verslaat (*).

(*) .David VS Go(a)l-iath, pingel van Cas D.

 

Prima spel, amper beloond.

Na die strafschop was het bijna direct rust. En dat was een mooi moment om de puntjes nog wat op de ‘i’ te zetten. Sarto kwam wel met iets meer dadendrang naar buiten, vast besloten iets meer van zich af te bijten. Toch liet Maliskamp dat amper toe. Met een steeds wisselende voorhoede, dan weer Milan, Oscar, Josje dan weer Joep, Oscar, Cas D. we bleven mooie combinatie wegleggen. Ook werd er af en toe gebruik gemaakt van de diepe bal, waarbij of Milan of Josje werden weggestoken en werden we soms wat te fanatiek terug gevlagd.

Na een kleine tien minuten in de tweede helft was er een kleine scrimmage voor het doel van Julian waarbij het hoofd van Koen door iets of iemand geraakt werd, onze rots in de branding moest dizzy het veld verlaten en Mark werd gedwongen tot wat wisselingen achterin. Femke nam de honneurs waar voor Koen, Cas D. ging linksback spelen. De controle over de wedstrijd bleef hetzelfde. Toch kon geheel onverwachts Sarto JO14-1 nog iets aan de stand doen. Een doelpoging ging via een been van een Maliskamper in een pisboogje over Julian in de kruising; 3-1 met nog een kwartier te gaan.

Maliskamp was er niet van onder de indruk, de tijd dat we hiervan nog in paniek konden schieten is voorbij. We controleerden de wedstrijd en legden nog maar eens een vlot lopende aanval op de mat, Cas K. nog niet genoemd maar zeer nuttig spelend veroverde de bal (dat was zeker niet de eerste) en via Jonas kwam die bij Olivier, in plaats van zelf te schieten zag hij Josje oog in oog met Go(a)l-iath staan, tikkie breed en 4-1.

De wedstrijd was gespeeld! We hadden een prima potje voetbal op de mat gelegd, zo’n beetje de beste van het seizoen tot nu toe. De keeper was een grote sta in de weg en toch was er een mooie overwinning.

 

Competitie-loze maand oktober.

De rest van de maand oktober is voor Maliskamp JO14-1 competitie-loos. Maar niet getreurd er is een compleet oefenprogramma tot we op 2 november weer mogen aantreden op competitie-niveau.

We hebben de volgende duels staan:

12/10/19 om 12:00 uur: Maliskamp JO14-1 – Zwaluw VFC JO15-2 (3e kl.)

19/10/19 om 12:00 uur: Maliskamp JO14-1 – Best Vooruit JO15-2 (2e kl.)

26/10/19 om 11:15 uur: RKDVC JO14-1 (hfd.kl.) – Maliskamp JO14-1

Leuke potjes waarmee we op niveau blijven ballen, we hebben er zin in…tot de volgende week…..TOEDELOE!!!

 

Maliskamp JO14-1 – Sarto JO14-1: 4-1 (3-0)

1-0 Jonas (Assist Oscar)

2-0 Olivier(Assist Joep)

3-0 Cas D. (Penalty)

Rust

3-1 Sarto

4-1 Josje (Assist Olivier)

 

Voetbal.nl - 'Player of the match': Jonas van Overdijk

Ga naar boven