RKDVC JO14-1 - Maliskamp JO14-1: 2-5 (0-4)

Na een weekendje zonder voetbal mocht de JO14-1 van Maliskamp op deze mooie nazomerse dag aantreden op het kunstgras van RKDVC in Drunen. Tegenstander op deze ochtend was de, in de hoofdklasse, worstelende JO14-1 van RKDVC. Onderzoek wees uit dat ze dit seizoen nog geen overwinning hadden weten te boeken of dan Maliskamp JO14-1, bezig aan een uitstekend seizoen, de ideale sparringpartner zou zijn dat moest nog blijken.

 

Veel zon en héél véél wind.

We togen dus richting Drunen vandaag, Cas D. ontbrak vanwege een vervelende voetblessure. Voor de rest iedereen van de partij. Met de toss, naar bleek later, won Maliskamp niet alleen dat momentum ook het wedstrijdbeeld werd daar bepaald en gewonnen. Olivier koos ervoor eerst met de storm mee te spelen en dat was een goede keuze. RKDVC werd vastgepind op eigen helft, het gebruikelijke recept bij Maliskamp, en kwam er niet meer vanaf. Direct druk op de bal en op de weifelende achterste linie van de blauwen gaf direct de eerste kansen, toch viel het doelpunt nog niet. Dat duurde tot de 11e minuut, waarbij Oscar de achterlijn haalde op aangeven van Olivier. en zijn voorzet keurig werd binnen geschoven door de meegelopen Jonas, 0-1.

De 0-2 werd snel daarna gescoord uit een vrijetrap vanaf een 25 meter, bekend recept van de voet van Olivier. De eerste helft ging een eentonig verhaal worden, RKDVC kwam niet over de middenlijn, op een heel enkele keer na, en Maliskamp reeg de kansjes aaneen.

 

Josje op d’r best.

Ondanks de fysiek grote directe tegenstander(s) van Josje, had zij het prima naar d’r zin op de rechtervleugel. Beetje tikken, samen met Morris en Milan, beetje ‘paneren’, ‘poorten’ en tegenstanders bos en duin insturen het liep dus errug lekkah. Uit één van die acties kwam een prima doelpuntje, tikkie-takkie-Joshianni leverde de bal af bij Joep en de 0-3 was een feit.

Daarna was het nog één keer een onderschepping van Joep, afleggen op Olivier die rustig met binnenkant voet de 0-4 liet aantekenen. Vrij snel daarna was het rust.

 

Ongeïnspireerd met wind tegen.

Na een klein kwartiertje pauze mochten we allemaal de plastic wei weer in. Vlaggenisten van helft gewisseld (dank je wel Roy!!) en gaan met de banaan. Het publiek had er wel zin in. Helaas waren de Maliskampertjes op het veld wat minder geïnspireerd. Of was het zo dat de middenvelders en aanvallers dachten, laten we de verdediging ook eens wat doen vandaag. Na bijna de hele eerste helft werkeloos op het veld te hebben gestaan was het tweede helft een met iets meer dadendrang spelend RKDVC die ook Thom, Femke, Koen en Julian iets lieten doen. Het was allemaal niet heel veel, maar toch meer dan voor rust. Af en toe kwamen ze een keertje door. Een minuutje of zeven voor het einde van de wedstrijd was het uitgerekend de nummer 8 van de gastheren, had hij nog wel op het veld moeten staan(?)na 4x door de scheids te zijn gewaarschuwd met “dat was de laatste keer hé!”, die een vrije trap over Julian heen in het doel schoot. Dat betekende de 1-4 en dus een ere-treffer. Als dan ook nog eens, met nog maar 2 minuten te gaan, Olivier z’n mannetje gewoon laat voortrekken en het spitsje van RKDVC er ook nog een neusje voor heeft is het zomaar 2-4.

Dat was niet echt de juiste weergave van de verhoudingen op het veld, maar goed, we zullen het maar op inspiratieloos houden. Na een bewuste terugspeelbal, die de keeper oppakte mocht Maliskamp in de laatste minuut een vrijetrap op 6 meter van het doel nemen, na een spervuur van schoten was het uiteindelijk Joep die de bal richting de kruising schoot, maar daar was-ie weer, als een duveltje uit een doosje, de nr. 8 van RKDVC met een prachtige safe, bal uit de kruising geplukt (alleen dat mag niet als veldspeler) en dus penalty, met Cas D. op de bank was het nummer 2 in de line-up Joep, die hem mocht nemen en dat net zo onberispelijk deed als de nummer 1. En zo werd het 2-5. Scheids floot direct af, handjes geven, douchen en weekend!

Een prima eerste helft werd gevolgd door een hééél matige tweede, maar perspectief genoeg als je naar de eerste helft kijkt.

 

De competitie gaat door!

Vandaag ging onze competitie ‘gewoon’ door, alleen was het voor ons één van de twee vrije zaterdagen, 9 november is de tweede. Mede koploper Gloria UC speelde vandaag wel en leverde z’n eerste punten in, na een gelijkspel tegen SCG’18, we zijn dus zonder te spelen de enige club in onze competitie geworden zonder punt verlies, kijken of we daar volgende week een goed vervolg op kunnen geven tegen oude bekende NIVO Sparta JO14-1. Een team waar we al jaren tegen spelen, in oefenduels, competitieduels en bekerduels en die zijn altijd spannend en eindigen vaak in een nipte overwinning voor ons……en die zou deze keer ook weer goed uitkomen. We gaan het beleven volgende week thuis om12:00 uur. Tot de volgende….TOEDELOE!

Alle doelpunten staan op Twitter en YouTube (*):RKDVC JO14-1 - Maliskamp JO14-1

 

RKDVC JO14-1 - Maliskamp JO14-1: 2-5 (0-4)

0-1 Jonas (Assist Oscar)

0-2 Olivier (vrije trap)

0-3 Joep (Assist Josje)

0-4 Olivier (Assist Joep)

 

Rust

1-4 RKDVC

2-4 RKDVC

2-5 Joep (pen.)

 

(*) met dank aan Richard!

 

Ga naar boven