Maliskamp JO14-1 – NIVO Sparta JO14-1: 5-3 (3-0)

De vierde competitie wedstrijd alweer. Vandaag tegen NIVO Sparta een tegenstander waartegen we de laatste jaren vaak gespeeld hebben, als JO11-1 wonnen we met 5-4, als JO13-1 met 6-4 en 5-4 kortom vaak op het randje met veel doelpunten over en weer. NIVO bivakkeert op de 6e plaats, wij staan 2de met een duel minder dan koploper Gloria UC. Er moest dus gewoon worden gewonnen vandaag, niet omdat het kan maar omdat het moet! Om de druk op de koploper te houden.

 

Niet compleet.

We hadden vandaag maar 12 man, na de warming-up wilde het toch nog niet lukken met Cas D. Dus dat werd een plaatsje op de bank voor hem. Scheidsrechter was Kelvin, grensrechter Roy en de bekende opstelling bij Maliskamp. De verslaggever had de moeite genomen een compleet wedstrijdverslag op beeld vast te leggen, voordeel is dat je niet hoeft te twijfelen wie de assist geeft en wie er een doelpunt maakt, nadeel is dat je de wedstrijd anders beleeft. Dat was dus eens en voorlopig niet meer ;-) Je mist ook nog weleens wat en er gaat weleens wat mis met de opnames dus teveel gedoe…laten we maar gewoon blijven kijken en schrijven.

Maar zoals uit de beelden zal blijken, we hadden de overhand. We speelden een puike eerste helft, waarbij Jonas z’n stempel drukte, Joep z’n vorm etaleerde (ondanks een gemiste pingel) en de achterhoede en het verdedigende deel van het middenveld de zaak controleerde. Morris en Cas K. veel ‘vuile’ meters maakte om andere te laten aanvalluh. Het ging voor de gasten goed tot aan de 16e minuut, toen vond op aangeven van Olivier, Jonas de binnenkant van de paal en daarna het net; 1-0. Dat gaf de verhoudingen nog niet helemaal weer, dat gebeurde drie minuten later wel, Jonas ziet Joep diep gaan en zijn diagonale schot kan niet worden gekeerd door de keeper van niveau (NIVO).

 

Gemiste goal maar wel 3-0.

In de laatste seconde voor de rust wist, op aangeven van Josje, ook Oscar nog een doelpuntje mee te pikken en met een 3-0 ruststand gingen we naar de kleedkamer. Camera bleek niet te draaien, dus helaas niet op beeld. Na de rust kwam NIVO een stukje scherper uit de kleedkamer dan Maliskamp. Dachten wij er al te zijn misschien? Dat was echt niet zo, want met de nodige fysieke ingrepen probeerde NIVO Sparta de wedstrijd te kantelen. Na een dikke 5 minuten was er dan ook, een tikkeltje onverwacht, de 3-1. Toch raakte Maliskamp niet in de war, wat vorig jaar nog wel gebeurde zodra de tegenstander de beuk erin gooide, nu werd er ook door Maliskamp een tandje bijgezet. Na de 3-1 was de beurt weer aan Maliskamp, een mooie aanval over links, waarbij Olivier vrij voor het doel komt en de bal netjes af geeft aan de meegelopen Milan, en die scoort in twee instanties; 4-1.

NIVO Sparta wil wel maar kan niet echt. Toch laten we ze weer terugkomen een uitbraak levert de 4-2 op. Maar tot een aansluitingstreffer komt het nooit. Het is eenzelfde combinatie als bij de 4-1. Cas K. -> Josje -> Olivier -> Milan en de 5-2 is een feit. De afwerking is koelbloedig en slim.

 

Luidruchtige benadering.

Zo ging Maliskamp dus ook de 4e wedstrijd op rij tegen de gasten uit Zaltbommel winnen en worden we zo langzamerhand een ‘angstgegner’ voor dit team. Misschien een tipje aan de coach van NIVO, misschien ietsjes rustiger coachen in plaats als een brulboei langs de lijn gaan lopen tieren, dat gedrag slaat ook over op je spelers en supporters. Zo’n luidruchtige benadering haalt zelden iets uit, volgens mij.

Terug naar het voetbal, volgende week onze tweede rustdag van de competitie. We voetballen wel, natuurlijk, er wordt geoefend tegen FC Engelen JO14-1. Aanvang om 13:30 uur thuis. Na volgende week vervolgen we onze missie uit bij FC Tilburg, volgens mij moeten we daartegen nog iets (sportiefs) rechtzetten, terugdenkend aan vorig seizoen. We gaan het meemaken veel plezier met het filmpje en…tot de volgende…..TOEDELOE!!!

 

De beelden van de wedstrijd: Maliskamp JO14-1 vs NIVO Sparta JO14-1

 

Maliskamp JO14-1 – NIVO Sparta JO14-1: 5-3 (3-0)

1-0 Jonas (Assist Olivier)

2-0 Joep (Assist Jonas)

3-0 Oscar (Assist Josje)

Rust

3-1 NIVO Sparta

4-1 Milan (Assist Olivier)

4-2 NIVO Sparta

5-2 Milan (Assist Olivier)

5-3 NIVO Sparta

 

Voetbal.nl ‘Player of the Match’ - Milan Delhez 

Ga naar boven