RKVV Maliskamp JO 14-1 – Gloria UC JO 14-1: 1-1 (0-1)

Na de zwaarbevochten uitzege van vorige week in Tilburg tegen de plaatselijke FC, stond vandaag in speelronde 8 de thuiswedstrijd tegen Gloria UC op het programma. Een belangrijk duel tegen de koploper van de reeks met het oog op het kampioenschap. Beide teams zijn nog ongeslagen en hopen deze status te kunnen behouden. Er staat heel wat op het spel, Maliskamp kan bij winst het gat met de ploeg uit Baarle-Nassau verkleinen tot één punt.  

 

Voorzichtig begin

Op deze koude zaterdagmiddag betreden de mannen hun vertrouwde ondergrond op sportpark Maliskamp in de hoop de goede lijn van vorige week door te kunnen trekken. Met een volledig fitte selectie kan de wedstrijd worden aangevangen, alleen Joep kwakkelt wat met een lichte blessure, maar begint wel in de basis. Verder geen verrassingen dus aan de kant van de thuisploeg. 

Gloria trapt de eerste helft op gang en in de beginfase van de wedstrijd is er aan beide kanten sprake van de boel een beetje aftasten. De twee ploegen proberen zorgvuldig op te bouwen, druk te zetten en waar mogelijk het gaatje in de defensie van de tegenstander te vinden. De druk van Gloria begint toe te nemen, maar de eerste echte mogelijkheid is voor Maliskamp. Een verdediger van de bezoekers begaat een overtreding op de opstomende Morris en Olivier trapt de vrije schop hard richting de kruising. Zijn poging mist doel.

 

Maliskamp verliest controle

Vanaf dat moment wordt Gloria gevaarlijker. Het wacht zorgvuldig op een foute pass van Maliskamp waarna het snel kan omschakelen. Een serie kansen volgt, met als belangrijkste een pegel op de lat door de spits van de bezoekers, spelend met nummer 10. Duidelijk de speler om in de gaten te houden bij de tegenstander.

Maliskamp probeert onder de aanhoudende druk van de tegenstander uit te komen. De combinaties komen niet echt lekker uit de verf en het is wachten op een doelpunt. Dat komt uiteindelijk toch op slag voor rust. Een voorzet vanaf de rechterflank wordt bij de tweede paal binnen gewerkt door de linksbuiten van de bezoekers: 0-1. Een aantal minuten later fluit de scheidsrechter voor de rust. Het was een moeizame eerste helft met, op wat speldenprikjes van buiten de 16 na, weinig kansen voor Maliskamp. Aan de kant van Gloria zou je dan weer kunnen spreken van een gebrek aan efficiëntie.

 

De twaalfde man helpt een handje

In de tweede helft schiet Gloria opnieuw uit de startblokken en zet direct in op de aanval. De ploeg wil het duidelijk niet bij die ene goal laten en lijkt een flink veldoverwicht te creëren. Maar wacht eens! Na even goed geteld te hebben blijkt er toch een mannetje extra in een blauw shirtje op het veld te staan. Dit misverstand wordt snel opgelost en we kunnen verder. 

Dit is gelijk het punt waarop de wedstrijd weer kantelt. Maliskamp wordt dreigender en weet de bal steeds makkelijker in de ploeg te houden. De druk op de verdediging van de tegenstander wordt opgevoerd en dit resulteert niet veel later in de verdiende gelijkmaker. Jonas wordt met een scherpe dieptepass weggestuurd, omspeelt behendig de keeper en levert de bal in bij Josje, die knap afrondt: 1-1. 

 

Kansen op meer

De mooi uitgespeelde goal geeft de thuisploeg die zelfvertrouwen boost die het nodig leek te hebben. Er wordt vlot gecombineerd en waar de voorhoede van Gloria in de eerste helft voor constant gevaar zorgde, geeft Maliskamp in het vervolg van de tweede helft nauwelijks nog kansen weg. Ook die gevaarlijke nummer 10 van de tegenpartij kan zichzelf terugvinden in de broekzak van Koen. 

De druk naar voren houdt aan en op de tribunes voelt men ook dat er meer te halen valt. Een straffe rush van Jonas, die hele middenveld oversteekt, ziet zijn schot in de handen van de keeper eindigen. Daarnaast nog een bijna wereldgoal van Josje, die het nog eens van afstand probeert en haar poging net naast het doel ziet zeilen. 

 

Spannend tot de laatste seconde

Naar het einde van de wedstrijd toe blijft de spanning en strijdlust aanhouden. Nog een goede poging van de kant van Gloria, die opnieuw het aluminium treffen. Maliskamp schakelt nog een keer om en Jonas legt weer een flink stuk van het veld al dribbelend af en wordt onderuitgehaald. Joep legt aan voor een vrije trap op zo’n 20 meter van het doel, maar met een leep balletje raakt ook hij de lat. De scheidsrechter vindt het genoeg geweest. 

De wedstrijd eindigt in een verdienstelijk gelijkspel dat voor de spelers en het publiek eigenlijk wel aanvoelt als een overwinning. Het gat met de koploper blijft zo vier punten, waarbij Maliskamp nog altijd twee wedstrijden te goed heeft. Naaste achtervolger Willem II speelde op het veld van hekkensluiter SVSSS ook met 1-1 gelijk en loopt dus niet in. Het resultaat van de wedstrijd tussen de nummers vier en vijf uit de stand, SCG’18 en BVV, is nog niet bekend. Volgende week zullen de mannen opnieuw de kans krijgen om in te lopen op de koploper. Maliskamp gaat op bezoek bij middenmoter Jong Brabant, Gloria heeft nog maar een wedstrijd te goed en zal die volgend weekend afwerken op het veld van het Tilburgse Sarto. Hopen dus op een goed resultaat, maar feit is dat we alles nog in eigen hand hebben.

 

RKVV Maliskamp JO 14-1 – Gloria UC JO 14-1: 1-1 (0-1)

0-1 Gloria UC 

Rust

1-1 Josje (assist Jonas)
 

Voetbal.nl ‘Player of the Match’:  Jonas van Overdijk

 

 

(*) De foto's van het trieste aanblik van onze kleedkamers zijn weer off-line. Gloria UC heeft namens de jeugdvoorzitter en leider van Gloria UC JO14-1 op de enige correcte manier gereageerd, spiijt betuigd en de toezegging gedaan dat  er passende maatregelen worden genomen tegen de 'kwajongens'  van Gloria UC JO14-1. Voor RKVV Maliskamp is daarmee de kous af! Bedankt en tot een volgende....TOEDELOE!

 

     

 

 

 

 

 

 

 

 

Ga naar boven