Maliskamp JO14-1- NIVO Sparta JO13-1: 1-1 (0-0)

Als je mailbox dan zo af en toe een verzoekje opvangt voor een oefenduelletje moet je daar soms maar eens van profiteren. Zo viel er vorige week het verzoek van NIVO Sparta JO13-1 binnen, een ploeg die tot dan toe zo’n beetje alles gewonnen had, strak bovenaan staan in de hoofdklasse en inmiddels in de bekercompetitie doorgestoomd is naar de 3e ronde en daarbij en passant 2e divisionist OJC JO13-1 heeft uitgeschakeld. Dit team was op zoek naar een goeie JO14 om de degens mee te kruizen. Navraag bij trainer Mark leerde; “als ze een stuk beter zijn dan hun JO14-1, dan is het goed en spelen we een potje”. En wat beter? dat waren ze!

 

Matig spel op een slecht veld.

We waren compleet vandaag, iedereen present, iedereen fit. Kortom 11 jongens en 2 meisjes klaar voor de confrontatie met de 14 jongens en het ene meisje van NIVO Sparta. Bij de JO13-1 van NIVO waren ze natuurlijk bijna allemaal 12 jaar en er liepen er nog twee van 11 rond. Bij ons zijn er natuurlijk ook nog altijd vijf spelers die JO13 zijn, waarvan ook nog één van 11 en maar zes van 13 jaar en nog twee van 14 jaar. Dus een voetbalveld gevuld met spelers van 11 t/m 14 jaar het was een bont gezelschap.

Het werd een, van Maliskamp kant, wedstrijd van zeer matig niveau op een zeer slecht veld. Regelmatig gleden er spelers weg. Het sure plus aan techniek bij de spelers van de tegenstander was in deze situatie echt een voordeel. Daarbij kwam dat het baltempo en balbehandeling van een heel ander ‘nivo’ was dan we in onze eigen competitie gewend zijn.

Maar….dit gezegd hebbende….nu even over naar de wedstrijd, er werden in de eerste helft geen echte kansen genoteerd, beide verdedigingen hadden de zaakjes goed voor elkaar. Af en toe werd er een sprintduel, op het scherpst van de snede, door Femke uitgevochten met haar directe tegenstander, werd Koen getest op z’n overzicht en Thom op z’n onverzettelijkheid. Allemaal slaagden ze in deze examens. Er waren slechts enkele schoten richting het doel te noteren, Olivier liet zich éénmaal zien, Oscar deed één poging en daar was de Maliskampse kous mee af.

 

Hetzelfde laken een pak.

De tweede helft was van hetzelfde laken een pak. Het balbezit was voor de gasten maar tot een overdaad aan kansen kwam het niet. En als er dan eens een mogelijkheid was tot een schot werden er losse flodders geproduceerd. Toch was het al met al een vermakelijke potje om te zien. Tot een minuut of tien voor het einde stond er nog steeds de 0-0 op het score bord, hadden de gasten één bijna niet te missen kans om zeep geholpen en werd er op de tribune gesmiespeld dat het daar wel eens bij zou kunnen blijven. Toch was dat niet zo. Een snelle aanval over rechts van NIVO Sparta werd naar de centrale man op de zestien gespeeld, deze jongeman kapte z’n directe tegenstander uit en schoof de bal beheerst achter de kansloze Julian; 0-1.

Om ze nu zomaar weg te laten lopen met een overwinning, was natuurlijk ook niet helemaal de bedoeling. Dus er werd voor de laatste 10 minuten toch nog een tandje bijgeschakeld. De aanvallen van Maliskamp werden iets venijniger en de eerste echte open mogelijkheid was voor Olivier die zich een weg baande door de verdediging van Rood-Wit-Zwart. Maar de invaller-keeper was niet van plan te capituleren en hield met een knappe safe z’n doel schoon.

 

Het slotakkoord voor Maliskamp.

Het spel was vanaf dat moment op de wagen, er kwam meer ruimte en de gaten werden groter, wat wellicht ook veroorzaakt werd door het naar de kant halen van beide centrale verdedigers, de aanvoerder van NIVO Sparta en onze eigenste Koen. Het was net dat beetje ruimte dat nodig was voor Olivier om toch nog tot de gelijkmaker te komen, met een rush vanaf de middenlijn tot op de vijfmeter vond hij eerst de doelman nog op z’n pad maar in de rebound was het dan toch 1-1. Het slotakkoord was dus voor de thuisploeg, al was daar een magnifieke redding van Julian voor nodig om dat zo te houden. In de allerlaatste seconde van wedstrijd hield hij de bal bij een corner net voor lijn in bedwang. Zo werd de eindstand in dit vermakelijke potje voetbal 1-1, iets waar wij niet ontevreden over hoefden te zijn. Soms moet je gewoon je meerdere erkennen en voetballend was dat vandaag sowieso het geval, qua uitslag kwamen we dus goed weg.

Nu gaan we ons opmaken voor de laatste drie finales in de competitie, geschreven is het heel erg simpel, drie keer winnen en dan ben je kampioen! In de praktijk kan dat weleens een stuk lastiger blijken te zijn maar dat gaan we meemaken…………..TOEDELOE!

 

Maliskamp JO14-1 – NIVO Sparta JO13-1: 1-1 (0-0)

0-1 NIVO Sparta

1-1 Olivier

Verslag vanuit ‘Bommels’ oogpunt; klik hier

Ga naar boven