Jong Brabant JO14-1 - Maliskamp JO14-1: 6-1 (5-0)

Na afgelopen weekend keurig de koploper (Gloria UC) op een gelijkspel te hebben gehouden . Moest vandaag ‘de Break’ (*) verzilverd worden. Een overwinning vandaag was noodzakelijk om de kansen in eigen hand te houden. Daarnaast lag er natuurlijk wel de jaarlijkse Off-day op de loer. Zo’n wedstrijd waarvan je weet dat die kan komen. De tegenstander, Jong Brabant JO14-1, was daar de perfecte kandidaat voor, sinds het krappe verlies bij Gloria UC (3-2) waren er twee grote overwinningen geboekt (5-1 en 6-0) dus het rood-wit van Berkel Enschot zou wel eens in de flow kunnen zitten.

 

Bar en Boos.

Onder een heerlijk herfst zonnetjes stonden de teams rond 13:00 uur klaar voor aanvang. Maliskamp helemaal compleet. Cas D. weer helemaal okselfris, Joep opgeknapt en met de rest ook niets aan de hand. Milan en Morris begonnen aan de kant en de wedstrijd ging van start. Ondanks een prima begin werd al snel duidelijk wat de gastheren van plan waren vandaag. Het mes zat tussen de tanden en de wil om een mooi resultaat te boeken was heel erg aanwezig. Het duurde dan ook maar 6 minuten eer de snelle linksbuiten onze weifelende verdediging de hielen liet zien en onberispelijk raak schoot; 1-0.

Deze situatie was ons natuurlijk al eens eerder overkomen dit seizoen, thuis tegen Willem II en Gloria UC en uit bij FC Tilburg, en toch kwam daar ook nog alles goed. Toch voelde het deze keer heel anders, er sloop al snel iets in de ploeg van gelatenheid. En als een roofdier dat de angst van z’n prooi voelde maakte Jong Brabant optimaal gebruik van de situatie. Binnen een vloek en een zucht liepen de boys uit Berkel Enschot uit naar een comfortabele 3-0 voorsprong. Kortom het was bar en boos wat het Maliskampse publiek te zien kreeg van hun eigen helden.

 

Kleine opleving

Toch leek er, na de 3-0, een kleine opleving te zijn bij Maliskamp. Er volgde een aantal corners waarbij de skills van de thuis-keeper getest werden, en die skills waren uitstekend! Met enkele mooie safes hield hij Maliskamp van het scoren af. Daarna was het woord weer aan Jong Brabant zodra ze in de buurt van het Maliskampse doel kwamen waren ze gevaarlijk. We konden zeker niet zeggen dat Julian z’n dag niet had want hij kwam er gewoon weg niet aan te pas. Elke bal op doel vloog er in, waarbij Julian geen kans kreeg. Het moet een frustrerend middagje geweest zijn voor hem. Kortom in de 25ste en de 27ste minuut was het weer raak en met 5-0 mochten we richting de kleedkamer. Er was hier wel een peptalkje nodig en de mogelijkheid voor Mark om te kijken of hij z’n spelers zo wel kon bereiken.

 

Gelijk opgaande strijd = te weinig

De tweede helft was er eentje die meer paste in het beeld van de laatste weken. Een strijdend Maliskamp dat liet zien er toch nog iets van te willen maken. Maar aankijkend tegen een 5-0 achterstand is dat niet eenvoudig. Het kleine beetje geluk dat je dan nodig hebt om die ommekeer te maken was er vandaag niet. De opmerking van de thuiscoach, die over het veld schalde, “maak die zesde nou is” vertelde genoeg, als de 5-1 zou zijn gevallen had het misschien nog leuk kunnen worden. Maar i.p.v. de eerste voor Maliskamp viel toch de zesde voor JB. Dat wij daarna toch nog de eer konden redden met de 6-1 van Milan was slechts een doekje voor het bloeden. De tweede heft was een gelijk opgaande strijd maar om een 5-0 achterstand weg te werken was dat te weinig. In de eerste helft werden we vandaag afgetroefd op alle fronten. Doeltreffendheid, finesse, accuratesse, precisie, vechtlust en strijd. En als je daar nagenoeg niets tegenover stelt ga je verliezen, ook als je dat nog niet gedaan hebt dit seizoen en je zelf bovenin staat en je tegen de nummer 7 speelt. Een harde les, maar wel eentje waar je grote jongens en meisjes van wordt.

 

Schouders eronder en gaan voor plek 2.

We kunnen na de 4-0 winst van Gloria UC bij Sarto, de eerst genoemde feliciteren met het terecht behaalde kampioenschap en voor ons is, met nog twee duels te gaan, de tweede plaats het hoogst haalbare. Komende zaterdag komt de nummer laatst SVSSS uit Udenhout op bezoek, ook weer een tegenstander waarbij we moeten oppassen voor onderschatting. Spelen we als vandaag dan krijg je gewoon op de broek! Daarnaast wel de ideale tegenstander om het verdriet van het gemiste kampioenschap weg te spelen. Ik kan daarom het zinnetje van twee weken geleden gewoon herhalen; Jongens en meiden succes volgende week en vooral lekker voetballen!...........tot de volgende….....TOEDELOE!!

 

Jong Brabant JO14-1 - Maliskamp JO14-1: 6-1 (5-0)

1-0 Jong Brabant

2-0 Jong Brabant

3-0 Jong Brabant

4-0 Jong Brabant

5-0 Jong Brabant

Rust

6-0 Jong Brabant

6-1 Milan (Assist Jonas)

 

Voetbal.nl ‘Player of the Match’ – Thom Oppers

 

(*)we beginnen al een klein beetje in darts stemming te komen

Ga naar boven