Berghem Sport JO14-1 - Maliskamp JO14-1: 1-3 (1-0)

De winterstop zit er weer op! Op papier was deze van 18 december 2019 tot 7 januari 2020, voor ons team begon hij, door het afgelasten van de laatste twee competitieduels, al op 1 december, trainingen even buiten beschouwing gelaten. Dat was dus al een behoorlijk poosje geen wedstrijd voor onze jongens en meiden. Maar vandaag mochten ze weer de kunststof weide in. Berghem Sport JO14-1 was de tegenstander, Glorieus ;-) kampioen in de 2de klasse, met 27 uit 9!! Dus zeker geen appeltje-eitje.

 

Zoeken en herontdekken.

Met 12 man sterk togen we vandaag richting Berghem, Morris had nog last van een knieblessure, opgelopen tijdens de training, dus die bleef thuis in de lappenmand, de rest was present. We waren ruim op tijd dus kon er een pittige warming-up op de mat gelegd worden. Om ongeveer 14:00 uur floot de scheidsrechter voor aanvang wedstrijd. In de meest gebruikelijke opstelling begonnen we eraan. Direct werd er de nodige druk op het doel van de tegenstander gezet , ondanks de straffe wind tegen. Maar het werd ons langs de lijn al snel duidelijk waarom Berghem Sport JO14-1 de competitie had afgesloten met een doelsaldo van 62 voor en 2 tegen! Opkomende backs, een sterke mandekker en daarachter een echte ausputzer. Er was voor onze aanvallers weinig eer aan te behalen. Toch kwamen we in het eerste kwartier tot drie schotjes richting doel. Maar die van Joep gingen links en rechts van het doel, het schot van Milan kwam in handen van de keeper. Het was, al met al, nog wat zoeken en herontdekken hoe het ook alweer moest.

 

Overhand.

Na het eerste rustige begin aan de kant van de thuisploeg, begon deze zich langzaamaan ook te roeren. Ze hadden een dik kwartier nodig om aan het tempo te wennen en daarin mee te gaan, gesteund door de wind in de rug. Berghem Sport kreeg de overhand en toonde aan niet voor niets te zijn gepromoveerd naar de 1e klasse, naar toevalligerwijs dezelfde poule als die van ons….we speelden dus eigenlijk een voorproefje voor de competitie! Met nog een minuutje of vijf te gaan was er de eerste corner van de geel-blauwen, dat liep nog met een sisser af, maar de druk hield wel wat aan. Uit een prima aanval over rechts werd aan de andere kant de mee opgekomen linksback gevonden en hij drukte uitstekend af, keeper Julian was kansloos op het harde lage schot en de 1-0 stond in het scheidsrechterboekje. Het duurde daarna niet lang tot de scheids floot voor de rust, het publiek kon gaan opwarmen in de kantine, Mark kon z’n manschappen opnieuw gaan instrueren.

 

Met het windje mee.

Met een kleine aanpassing in de opstelling, Olivier schoof van het overvolle middenveld door naar de spits en Oscar ging de omgekeerde weg, werd begonnen aan de tweede helft. Het werd al snel duidelijk wat het effect van wind mee is in wedstrijden als deze. Zonder geweldig te spelen kreeg Maliskamp wel steeds meer de overhand. Verdedigend stond het ook bij Maliskamp goed, Thom – uitstekend! Femke – speelde de één na de andere tegenstander uit het veld en Koen – corrigeerde en ruimde op. Julian? – alles wat er toch nog doorkwam was voor hem. Het middenveld begon eindelijk wat rust te krijgen en de ruimtes te zien die er kwamen en daardoor kon Olivier profiteren, op aangeven van Jonas kon hij, randje buitenspel (?), alleen op de doelman af en werd de eerste echte kans direct omgezet in een doelpunt 1-1. Dit was een mentaal tikje voor de thuisploeg.

 

Erop en erover!

Vrij snel na de 1-1 kwam de volgende kans, Oscar zag Olivier gaan, de voorzet van Olivier op Josje was op maat maar de paal stond de voorsprong in de weg. Er kwam ook nog een opleving van Berghem, een prima aanval werd bekroond met een krachtig schot bovenop de dwarsligger. Dichterbij een doelpunt kwam de thuisploeg niet meer. Het was aan Maliskamp om de eindstand te gaan bepalen. Drie minuten na de gelijkmaker werd op de rand van de zestien meter een overtreding begaan op Olivier, hij posteerde zichzelf achter de bal en met een leep balletje over de muur in de kruising stond 1-2 op het fictieve scorebord. Daarna was het ‘alle hens aan dek’ voor de thuisploeg. Maliskamp mocht nog twee keer aanleggen vanaf de zestien maar beide pogingen van Joep werden niet getransformeerd tot doelpunten. Het slotakkoord was voor Jonas, na een mooie dieptepass van Josje mocht Jonas alleen op de doelman af en rondde hij beheerst af 1-3. Een enkele minuut later vond de scheids het wel welletjes hij floot af. Het was voor de thuisploeg de eerste nederlaag van het seizoen en direct een opwarmertje voor wat ze in de eerste klasse (minimaal) kunnen verwachten. Voor Maliskamp was het een aardige start, niet meer dan dat, het rammelde nog wel zo hier en daar, verdedigend stond het goed en de tweede helft marcheerde het ook wel wat beter op het middenveld en voorin, maar daar valt nog wel wat winst te behalen.

 

Hoe nu verder?

Komende zaterdag oefenduel tegen Wilhelmina JO14-1, 2e in de hoofdklasse (najaar), dus maak je borst maar nat! Daarna, 25 januari, thuis tegen WEC JO15-1 (2e kl.) dus daarvoor kun je de handdoek ook wel bij de hand houden lijkt mij. Volgens mij begint de competitie daarna op 2 februari, voorlopig zijn we ingedeeld in een competitie met 7 andere teams van diverse niveaus, van oud hoofdklassers (Zwaluw VFC JO14-1 en VV Trinitas JO14-1) en oud 2de klassers (Margriet JO14-2, Berghem Sport JO14-1 en ODC JO14-2) en oude bekende (B.V.V. JO14-1 en Jong Brabant JO14-1) kortom een leuke samenstelling, tot nu toe, wellicht komt er nog wat bij?!? Tot een volgende…..TOEDELOE!

 

Berghem Sport JO14-1 - Maliskamp JO14-1: 1-3 (1-0)

1-0 Berghem Sport

Rust

1-1 Olivier (assist Jonas)

1-2 Olivier (vrije trap)

1-3 Jonas (assist Josje)

Ga naar boven