Maliskamp JO14-1 – Wilhelmina JO14-1: 0-10 (0-3)

Zoals in het vorige verslag reeds vermeld, stond er vandaag een oefenduel op het programma tegen Wilhelmina JO14-1 daarbij was ook al aangegeven dat dit “a whole different kind of cookie” zou worden….en daar (?!)….was niets van gelogen. Er werden op deze zaterdagmiddag weer allerlei seizoens-records gebroken! Maar of dit nou de records waren waar we op zaten te wachten?

 

Maar net genoeg.

We waren vandaag maar met z’n elven, Milan was nog geblesseerd aan de knie en Cas D. kon er vandaag niet bij zijn, we waren dus zonder wissels, dat was nog niet gebeurd dit seizoen (recordnummer 1). We mochten aantreden op het hoofdveld waarbij zich naast een fris zonnetje een verrassend groot aantal supporters van beide partijen meldde. Het was dan ook de enige wedstrijd op de Maliskampse sportvelden dus veel meer was er ook niet te zien ;-)

Met Julian op doel, achterin; Thom, Koen en Femke op met middenveld; Morris, Jonas, Cas k. en Olivier en voorin; Joep, Oscar en Josje werd de wedstrijd begonnen. En Maliskamp begon overtuigend. Er werd direct druk gezet op de tegenstander en de duels werden fanatiek aangegaan. Het leverde in de 2de minuut direct een prima mogelijkheid op maar Oscar en Joep, samen voor de goal, waren allebei net te laat voor de voorzet van Josje. Na deze hoopvolle minuten was de domper extra groot toen bij de eerste keer dat Wilhelmina over de middenlijn ging de bal ook over de doellijn ging; 0-1 in de 3de minuut. Maar het spel bleef hoopgevend. Maliskamp werd meegezogen in het duidelijk hogere niveau van de tegenstander. Toch moest in de 7de minuut Julian nogmaals de bal uit het netje halen na weer een prima aanval van de gasten; 0-2.

 

Gelijk opgaande strijd.

Na deze eerste schermutselingen kwam de wedstrijd in balans. Maliskamp vocht voor wat het waard was, Wilhelmina profiteerde nog niet van de surplus aan klasse binnen hun team. Een geweldige steekbal van Jonas net achter de laatste linie van ‘de kanaries’ had de aansluitingstreffer kunnen opleveren, jammer genoeg kreeg Oscar de bal niet onder controle en bleef het na 20 minuutjes nog 0-2. Toch hielden we langs de lijn hoop, hoop op een aanvaardbaar resultaat tegen een team dat afgelopen najaar nog 2de werd in de hoofdklasse B. En het was door de inzet van Maliskamp toch een gelijk opgaande strijd.

Maar zoals vaak in dit soort duels hangt veel af van de details en de momenten. Net voor het rustsignaal zette de linksbuiten van Wilhelmina nog één keer aan en toonde zijn klasse, op zijn daverende knal had Julian geen antwoord; 0-3. Het was tijd om even bij te komen en op te warmen en te zien wat hier nog aan te doen was.

 

Erop en erover (2).

Er viel voor Mark natuurlijk niets te wisselen, hooguit wat te schuiven met wat poppetjes. Net als vorige week ging Olivier weer in de spits spelen, Oscar ging naar linksbuiten en Joep op linkshalf. Maar zoals hierboven al geschreven het zijn de momenten die het doen. We waren koud bezig of de sterke mid-mid van de gasten denderde met 7-mijls laarzen door onze verdediging en de 0-4 was een feit. Met twee doelpunten tegen op twee cruciale momenten was het wedstrijd feitelijk klaar. De fut was er volledig uit, het hoofd werd in de schoot geworpen en de enige kans die we nog kregen schoof Olivier aan de verkeerde kant van de paal voorbij de keeper.

Wilhelmina ging erop en erover, spelend in een samenstelling die in de tweede helft nog iets sterker was dan in de eerste helft. De teller stokte uiteindelijk op 0-10 en dat waren gelijk recordnummers 2 en 3, het was ruim 2 jaar geleden dat we voor het laatst niet scoorden in een duel, toen tegen SBC JO12-1 (4-0) en het was meer dan 16 maanden geleden dat we nog eens 10 tegendoelpunten kregen, toen tegen RKTVC JO13-1 (2-10). Kortom het werd een middag om snel te vergeten. We waren een soort van afgedroogd waarbij ik wel mag opmerken dat je dat een keer kan overkomen tegen een tegenstander die gewoon een klasse hoger speelt en minstens een klasse beter is. We hebben een prima eerste helft op de mat gelegd en daarna was het over en uit, want 35 minuten spelen met het koppie omlaag dat is niet te doen!

 

Op naar de competitie!

Nu weer vooruit kijken! Op naar de competitie waarin we het deze keer uit en thuis mogen opnemen tegen alle tegenstanders, een volledige competitie dus, welke komende zaterdag 25/2/2020 al begint.

Definitieve indeling: Zwaluw VFC JO14-1, VV Trinitas JO14-1,Margriet JO14-2, Berghem Sport JO14-1, ODC JO14-2, B.V.V. JO14-1 en Jong Brabant JO14-1. We beginnen zaterdag aanstaande thuis tegen Jong Brabant JO14-1 , daar hebben we nog een appeltje mee te schillen. Nog voor de Sint in het land was verloren we onze laatste wedstrijd van de vorige competitie, de wedstrijd waarin we ons mogelijk kampioenschap verspeelden met een verlies van 6-1. Vergeet de tweede helft van vandaag, speel als in de eerste helft en dan maak je een grote kans op een mooi resultaat…..TOEDELOE!

 

Maliskamp JO14-1 – Wilhelmina JO14-1: 0-10 (0-3)

0-1 Wilhelmina

0-2 Wilhelmina

0-3 Wilhelmina

Rust

0-4 Wilhelmina

0-5 Wilhelmina

0-6 Wilhelmina

0-7 Wilhelmina

0-8 Wilhelmina

0-9 Wilhelmina

0-10 Wilhelmina

 

Ga naar boven