Maliskamp JO14-1 – OJC ROSMALEN JO15-5: 6-1 (4-0)

Om nou met een 10-0 nederlaag als laatste herinnering aan de competitie beginnen was niet het ultieme idee van Mark. Vandaar zijn vraag of er niet een tegenstander voor de donderdagavond was te vinden om met een beter gevoel de oefenperiode af te sluiten. En gelukkig die was er, OJC Rosmalen al vaker op dat vlak ‘redder in nood’, had de JO15-5 beschikbaar om mee te sparren. Een eerstejaars onder 15, dus eigenlijk ook gewoon JO14, de JO13-2 van afgelopen seizoen was bereid gevonden om de degens met de onze te kruizen.

 

Met z’n allen.

We waren compleet vandaag, iedereen weer fris en fruitig, gaten in hoofd en gemankeerde knieën waren geheeld klaar voor kick-off. Met Joep en Cas D. op de bank en de rest op het veld werd er onder leiding van het weer aanwezige ‘men in black’ duo – Kelvin en Roy van de JO17-1 – gestart. En Maliskamp liet van acquit af aan niets aan het toeval over, de druk ging er direct op. Toch duurde het een kleine tien minuten voor de ban gebroken werd. Uit een prima aanval over links was het Josje die de bal pan klaar legde voor Olivier en zijn schot ging via een tegenstander, wat de keeper kansloos maakte, in het doel; 1-0.

Daarna speelde OJC lekker me, zonder tot één echte kans te komen, Julian had weinig tot niets te doen in de eerste helft. Vanuit zwart-rood oogpunt gezien duurde de eerste helft 5 minuten te lang. Want, wederom op aangeven van Josje, was het Maliskamps aanvoerder Olivier die na een kleine solo alleen voor de keeper kwam en beheerst afrondde; 2-0. Dat was het keerpunt in de wedstrijd. De aanvallen van Maliskamp gingen over meerdere schijven en steeds sneller kwamen er kansen en mogelijkheden.

Op aangeven van Olivier mocht Oscar de 3-0 op het scorebord schieten en knalde Joep na een tikkie breed van Oscar de bal hard en onhoudbaar in het dak van het doel; 4-0. De wedstrijd zat op slot en het was duidelijk wie de betere was vandaag.

 

Geen kind meer aan.

Na de, wel verdiende rust, was de tweede helft een formaliteit. De kansen voor Maliskamp bleven komen maar werden minder goed benut. Mark kon naar hartenlust wisselen. Posities werden anders ingevuld en het spel bleef zeker de moeite waard om te kijken. Na een werkelijk schitterende dieptepass van Jonas mocht Olivier zijn hattrick van de avond compleet maken en dat betekende de 5-0 na een 40 minuutjes voetballen. OJC had het hoofd inmiddels in de schoot geworpen en de wedstrijd was geen ‘strijd’ meer. Na de 6-0, die op naam kwam van Josje, was het wat doelpunten van de thuisclub betrof over en uit. Het slotakkoord was voor de gasten die in de rommelige slotfase van de wedstrijd nog doelpuntje cadeau kregen. Zo werd de eindstand 6-1 en dat gaf de krachtsverhoudingen prima weer. Maliskamp had geen kind meer aan OJC gehad.

Na een leuke en gezellige pot donderdagavond voetbal zijn we nu echt wel klaar voor de competitie, revanche op Jong Brabant komende zaterdag . We zullen zien of het heeft geholpen dit ‘feel-good-potje’...TOEDELOE!

 

Maliskamp JO14-1 – OJC Rosmalen JO15-5: 6-1 (4-0)

1-0 Olivier (assist Josje)

2-0 Olivier (assist Josje)

3-0 Oscar (assist Olivier)

4-0 Joep (assist Oscar)

Rust

5-0 Olivier (assist Jonas)

6-0 Josje (assist Olivier)

6-1 OJC Rosmalen

Ga naar boven