Maliskamp JO14-1 – Jong Brabant JO14-1: 2-1 (2-0)

Op deze koude winterdag stond de eerste wedstrijd van de competitie op het programma. Het was een pikant affiche, de tegenstander was Jong Brabant, de ploeg die Maliskamp van het mogelijke kampioenschap in het najaar had afgehouden. In Berkel-Enschot werd eind November met maar liefst met 6-1 verloren dus het werd vandaag nou niet bepaald een ‘walk in the park’. Maliskamp was gebrand op revanche.

 

Met het mes tussen de tanden.

Niemand ziek, niemand zwak en niemand misselijk kortom we waren er allemaal, helemaal klaar voor. Er werd gestart met Milan en Morris op de bank en voor de rest stonden de spelers waar je ze mocht verwachten. Mark had de gemengde ‘man’schappen goed klaargestoomd voor dit mentaal belangrijke potje voetbal. Na de 10-0 nederlaag van vorige zaterdag, was de fijne 6-1 overwinning op OJC een goede pleister op de wond gebleken. Maliskamp kwam uitstekend uit de startblokken. Er werd gestreden op het scherpst van de snede en dat gebeurde van twee kanten. Wat vooral opviel was het daadkrachtige optreden van de hele verdediging, het kwieke spel van het middenveld en de scherpte voorin. Femke, Thom en Koen hadden zich erg goed de beelden van 30/11 voor de geest gehaald. Er werd geen centimeter ruimte weggeven, en dus ook geen enkele kans tegen de eerste helft. Maliskamp was gestart met het mes tussen de tanden, zonder grof of gemeen te worden, wat de onze natuurlijk ook niet zijn, ‘de schatjes’ ;-)

 

De versnelling.

Na een kleine tien minuutjes ballen was het de enorme versnelling van Olivier die weer eens het verschil maakte, de bal vrijmakend op het middenveld en het prachtig wegsteken van de bal richting de ontsnapte Josje en daarna het zééér koelbloedig afmaken van onze rechtsbuiten was de boys uit Berkel E. te veel: 1-0, een top combinatie die niet voor het eerst dit seizoen op de mat gelegd werd.

Het doelpunt was verdiend. Maliskamp was de bovenliggende partij al moet wel gezegd dat er altijd dreiging uitging van de gasten. Ervaring had inmiddels geleerd dat er veel snelheid en gewiekstheid in de aanval van JB zit. Maar zoals al eerder aangehaald de scherpte van onze verdediging was bijzonder aanwezig, geen gepit of getreuzel maar rigoureus ingrijpen. Mooi om te zien!

Met nog een 12 minuten te gaan leek er een ‘Vorentscheidung’ te zijn. Olivier kreeg op de middenlijn de bal van Cas K. doorgespeeld, maakte zichzelf vrij van een ‘haffeltje’ tegenstanders en zetten het op een lopen. Wij, en verschillende tegenstanders inmiddels ook, weten dan als hij op de brommer zit is-ie bijna niet te stoppen. De keeper werd omspeeld en de bal in het lege doel geschoven; 2-0. De rust was aanstaande. De wederom uitstekend fluitende Kelvin hield het om 12:39 uur voor gezien. Thee!

 

Billenknijpen.

De tweede helft was er een van een heel ander laken een pak. Jong Brabant was geenszins van plan zonder punten de Maliskampse bossen te verlaten. Ze hadden niet voor niets ergens een 6-1 overwinning in het geheugen zitten, zo groot kon het verschil toch niet zijn? Kortom er ging nog een schepje, toelaatbare, scherpte bovenop. Maliskamp had het hard te halen in het tweede bedrijf. De wil was er nog wel, de energie leek bij sommige wat aan het verdwijnen, was voor een enkeling een 4de wedstrijd in 8 dagen wat te veel geweest?

Gelukkig waren er bij Maliskamp een aantal die energie voor twee hadden en zo gingen Jonas, Cas K., Cas D en Morris tot het gaatje en was de, teruggezakte Oscar, goed voor het broodnodige stofzuiger werk. Er ontstonden toch de eerste echte kansen voor de gasten. Kans één ging, onbegrijpelijk, voorlangs. Kans twee werd in een ultieme scrimmage voor het doel weggerost door Koen en kans drie werd verijdeld door de onverschrokken Julian.

Uiteindelijk, halverwege de tweede helft, kwam de aansluitingstreffer. Een poging van afstand leek in de hoek van het doel te verdwijnen, toch was Julian paraat, helaas de afvallende bal was een prooi voor het enige meisje van Jong Brabant; 2-1 …..SPANNEND!

Zo spannend dat het billenknijpen werd. Jong Brabant rook bloed, Maliskamp kwam nog maar moeilijk aan aanvallen toe en had het zwaar. Om 13:18 uur, met nog ca. 8 minuten te gaan, leek de 2-2 te vallen. Echter grensrechter Roy constateerde buitenspel en dat advies werd door de scheids overgenomen. Ondergetekende kon het vanaf de ander helft niet beoordelen, wat verder ook geen invloed had gehad ;-), en geen VAR aanwezig dus het bleef 2-1.

 

Eind goed al goed.

De laatste minuten was het meer spannend dan goed, Jong Brabant zag langzaamaan de kans op een goed resultaat wegebben. Maliskamp kreeg weer meer controle over de wedstrijd. Ook mocht Olivier nog één keer een vrije trap op het doel jagen en de bal de lat laten kussen. Na nog wat extra speelminuten werd de wedstrijd afgeblazen tegen de klok van half twee. Het zat erop, een zwaar bevochten 2-1 overwinning en de eerste 3 punten zijn binnen. Ik denk zomaar dat we onze borst nat kunnen maken als we ergens in April richting Berkel-Enschot rijden. Volgende week gaan we dan eindelijk de degens kruizen met B.V.V. JO14-1, de wedstrijd die in het najaar afgelast werd, staat in deze competitie ook weer op het programma, als het maar niet te nat gaat zijn de komende week! Tot een volgende…….TOEDELOE!

 

Maliskamp JO14-1 – Jong Brabant JO14-1: 2-1 (2-0)

1-0 Josje (assist Olivier)

2-0 Olivier

Rust

2-1 Jong Brabant

 

Voetbal.nl 'Player of the Match' -  Femke Oppers

 

Ga naar boven