Maliskamp JO14-1 – B.V.V. JO14-1: 3-0 (2-0)

Veel wind en ook veel regen de laatste dagen, maar eindelijk kon dan toch de wedstrijd tegen B.V.V. JO14-1 doorgaan. Ik was niet de enige die dat niet persé verwacht had want vaak laat de kwaliteit van onze velden het afweten bij dit type weer. Maar de ‘073-Derby’; Maliskamp JO14-1 vs B.V.V. JO14-1 kon gewoon gespeeld worden…Moooooi!

 

‘N goede start, ‘t halve werk.

Iedereen was aanwezig vandaag, Morris had donderdag een (trainings)dagje rust gekregen van Mark want zijn ‘fysiek’ kon niet gemist worden in deze clash en met een wat haperende knie moet je voorzichtig zijn. Ook Milan hinkepinkte wat met de knie, groeipijntjes naar verluid, dus ook met hem werd voorzichtig aan gedaan. Beide startte deze middag vanaf de bank. Met de, dit seizoen, meest gehanteerde opstelling werd begonnen aan de wedstrijd en ook ‘scheidsies’ Kelvin en Roy waren weer van de partij, TOP!

De eerste minuten begonnen wat afwachtend, klasgenoten tegenover elkaar, het was wat aftasten. Toch had Maliskamp iet of wat de overhand, het centrale duo op het middenveld, Jonas en Cas K., lieten zich direct gelden. Fel op de bal en profiteren van het overtal op het middenveld. B.V.V. was namelijk verrast door het viermans-middenveld en er was er dus altijd wel iemand die vrij kwam. Die iemand was wel heel vaak Olivier, “die nr. 6….pak die nr. 6!!”, was een vaak gehoorde kreet op de tribune. Ondanks die waarschuwingen vanaf de kant werd de druk toch steeds groter. Een aantal malen werd het schot er nog uitgehaald maar na 20 minuutjes ballen was het ‘breekijzer’ Morris die de bal op Olivier aflegde en die had iets moois in gedachten, met een fraaie curve ging de bal de kruising in vanaf een metertje of twintig; 1-0. Dat was een goede start.

 

En weer door…..

Er staan bij onze Bossche vrienden natuurlijk aardige ‘mondjes’ op en die vielen hierdoor niet stil. Onderling werd al weer wat gebakkeleid en wat verwijten over en weer gemaakt en hier wist Maliskamp vrij snel van te profiteren, want de kop was er bij B.V.V. niet helemaal bij en bij die van ons wel. Een enorm gefrommel voor het doel van B.V.V., Milan die knap doorzette en Olivier die een beetje door het vijfmeter gebied sprong en danste en na twee pogingen de keeper wist te passeren met een klassieke frommel goal; 2-0. Dit vonden onze gasten helemaal niet leuk.

Dit bracht nog wel wat meer rust in de tent, mede omdat de Maliskampse verdediging er weer zin in had vandaag. Koen die rustig zijn man uitschakelde en de hele wedstrijd geen kans weggaf en Femke die, of het nou links- of rechtsachter is, d’r mannetje alle hoeken van het veld liet zien en Thom die, na een moeizame start, met steeds meer zelfvertrouwen op het veld ging staan. En als rustpunt daarachter; Julian, klemvast en met overzicht, met snelle uitworpen en spelhervattingen domineerde hij de zestien. Om 12:35 uur was het tijd voor de rust. Kelvin en Roy hadden de eenvoudige, sportieve partij zonder problemen onder controle.

 

Na 2 minuten was het gedaan.

De tweede helft was nog maar koud op gang of hij werd keihard in het slot gegooid. Na een mooi driehoekje op het middenveld, tussen Oscar en Jonas, kwam de bal bij Josje die de vrijstaande Olivier (natuurlijk) zag staan en hij soleerde door de Bossche verdediging en bleef rustig voor de doelman en de 3-0 was een feit, het hoefde niet hard zoals we zagen.

Met nog een hele halve wedstrijd te spelen zou je kunnen denken, dat kan toch nog wel voor B.V.V.? maar...."dat was nie"....het was gewoon de dag van Maliskamp en niet die van B.V.V. vandaag. Maliskamp bleef rustig door voetballen net als in de voorgaande 37 minuten en kwam eigenlijk nooit in de problemen. De aanvallen die we af en toe nog zagen in de tweede helft waren, qua combinaties, eigenlijk mooier en beter dan in de eerste helft, maar in de afronding lukte het allemaal net niet.

Zo werd het gewoon 13:20 uur en floot Kelvin voor het laatst deze middag op de fluit en was het Maliskamp dat de felicitaties in ontvangst mocht nemen bij een 3-0 eindstand. En dat was geheel terecht, dit was misschien niet de beste wedstrijd van het seizoen, maar toch zeker één van de meest degelijke.

 

3-0, een hattrick en de ‘nul’.

Dat was dus een hattrick en ‘de nul’, wat naslag werk leerde dat dit ‘Friet en Snack’ zou (kunnen) betekenen. Of het zover gekomen is weet ik niet, maar friet was er in elk geval gegeten en die smaakte natuurlijk prima na deze mooie overwinning. We staan weer bovenaan, VV Trinitas won ook voor de tweede keer vandaag, net als wij, dat betekent dat we gedeeld eerste staan. B.V.V. kent een valse start maar heeft voldoende potentie in huis om nog mee te gaan doen in deze competitie, let op mijn woorden.

Volgende week gaan we voor het eerst uit dit ‘voorjaar’. We mogen tegen ODC JO14-2G, de club is bekend, het team onbekend, in de voorbereiding wel tegen ODC JO14-1 gespeeld (2-3 verlies) dus geen idee, we gaan het zien tot een volgende…….TOEDELOE!

 

Maliskamp JO14-1 – B.V.V. JO14-1: 3-0 (2-0)

1-0 Olivier (assist Morris)

2-0 Olivier (assist Milan)

Rust

3-0 Olivier (assist Josje)

VOETBAL.NL 'Player of the Match': Olivier van Lith

Ga naar boven