ODC JO14-2G - Maliskamp JO14-1: 0-1 (0-0)

Na twee speeldagen met ex-eerste-klassers de strijd te zijn aangegaan stond er vandaag een wedstrijd op het programma tegen een promovendus. ODC JO14-2G kwam als nummer 7 (?!?!) uit de tweede klasse door naar de eerste klasse, hoe dat mogelijk is vroeg ik me af maar het bleek mogelijk te zijn. ODC JO14-2 speelt dus op hetzelfde niveau als ODC JO14-1 een ongeveer gelijkwaardig team dus. De thuisploeg had tot vandaag 1 keer gewonnen en 1 keer verloren en wij? Wij gingen voor de derde overwinning op rij.

 

Van dik hout….

We waren compleet, alleen Cas K. had lichte liesklachten en daar moesten we dus wat voorzichtig mee zijn. Met Julian op doel, Thom-Koen-Femke achterin, Cas K.-Jonas-Olivier-Oscar op het middenveld en Joep-Milan-Josje voorop begonnen we eraan, Morris en Cas D. bevolkte, tijdelijk, de dug-out. Maar daar in die dug-out gingen die twee niet lang blijven kan ik jullie melden. Het werd een heel erg moeizame eerste helft vanuit Maliskamps oogpunt. ODC was fysiek niet bepaald de mindere, er stonden een flink aantal stevige spelers op het veld, en er werd veelvuldig de lange bal gehanteerd. Gelukkig trok onze verdediging de ingezette lijn van vorige week door en waren ze prima bij de les. Het was een spel van dik hout zaagt men planken! Zonder overigens grof of vervelend te worden, alles bleef binnen de perken mede door het uitstekend fluiten van de scheidsrechter.

 

Dubbele dekking.

Mijn schrijvershart maakt de laatste weken af en toe een klein sprongetje, als ik zie dat de verslagen van Maliskamp JO14-1 driftig gelezen worden!! Echter het heeft ook zo zijn nadelen, een goed verstaander heeft genoeg aan een half (geschreven) woord en dat geldt dus voor de komende tegenstanders! Deze blijken zich uitstekend in te lezen en ook te anticiperen op onze speelwijze, gehanteerde tactieken en spelers. Waarschijnlijk daarom kreeg Olivier de gehele wedstrijd te maken met een soort dubbele mandekking van Annabel en Evy….dus eigenlijk geen ‘man’- maar ‘vrouw’-dekking. En met in het achterhoofd de bekende kwaliteiten van onze twee eigen meiden weet Olivier als geen ander dat je dan geen echt fijne middag hebt ;-)

Wat waren de wapenfeiten van de eerste helft dan? Er was niet al te veel te melden, welgeteld één keer wisten Jonas en Oscar, Olivier alleen voor de keeper te krijgen, maar laatstgenoemde liet het afweten tegenover de uitstekende keeper van ODC. Daarnaast was er één afstandsschot van de thuisploeg dat door Julian voor de doellijn ‘geplukt’ kon worden. Hiermee was alles gezegd…het was niet best, niet spannend, niet veel aan….eigenlijk een beetje saai.

 

Bijschaven en schuren.

Met deze kop lijken we wel in een timmerfabriek te zitten maar het komt toevallig zo uit. Morris en Cas D. waren natuurlijk al wel ingevallen in de eerste helft maar met een kleine aanwijzing en positie wisseling werd het spel in de tweede helft heel anders. De lies van Cas K., die ondanks dat zeker niet slecht speelde, maar het bleek toch te lastig om mee door te spelen, noopte Mark tot wat schuiven. Morris ging rechts op het middenveld spelen, Cas D. op links, Jonas zakte naar de positie van Cas K. en Olivier kreeg een nog iets vrijere rol in combinatie met Oscar (bent U er nog??) en met deze strijdwijze werd ODC in de tweede helft aangepakt. Het effect was er vrijwel direct. Een balverovering van Cas D., een inspeelpas van Jonas op Olivier, even ontsnapt aan de aandacht van zijn directe tegenstanders, het terugleggen op Oscar en de 0-1 was een feit.

De toon voor de tweede helft was gezet, de duelkracht van Morris en Cas D. (beide nog JO13!) was heel hard nodig, af en toe dat kleine vervelende overtredinkje is dan net nodig, even een zetje, even vasthouden, daar zien we dan misschien wel de hand van de trainer ;-).

De tweede helft bracht meer kansen, meer beleving en bezieling maar niet (nog) meer doelpunten. We moeten de eerste helft maar snel vergeten en lekker terugkijken op de strijdvaardige tweede. Waarbij we de conclusie konden trekken dat het een echte wedstrijd was voor en van Morris en Cas D. die voelde zich als vissen in het water. Waarmee blijkt dat als het bij de één niet allemaal wil lukken er weer andere zijn die opstaan en je zo ook een knappe overwinning uit het vuur kunt slepen. Top gedaan…allemaal!

 

Wat nog meer komt.

Volgende week wordt er weer veel regen en wind verwacht en dan is het maar weer hopen dat de velden het redden om zaterdag Berghem Sport JO14-1 te ontvangen. Zij maakten het medekoploper VV Trinitas Oisterwijk erg lastig vandaag. Pas in de laatste minuut wist de oud hoofdklasser de winnende (1-2) te produceren tegen de kampioen uit de 2e klasse, kortom dat wordt echt geen appeltje-eitje. De 3-1 overwinning uit het oefenduel tegen Berghem van 8 januari die telt niet meer… dat weten we maar al te goed.

Nou maar eens afwachten wat Ciara gaat doen vandaag en tot de volgende …….TOEDELOE!

 

ODC JO14-2G - Maliskamp JO14-1: 0-1 (0-0)

0-1 Oscar (assist Olivier)

 

Voetbal.nl ‘Player of the Match’ - Cas Donkers

Ga naar boven