Margriet JO14-2 - Maliskamp JO14-1: 1-1 (1-0)

Op zaterdag 15 februari jongstleden speelden we onze laatste wedstrijd, daarna werd er door de Maliskampers, geskied, gecarnavald en, al dan niet thuis, vakantie gevierd. Alleen Olivier had in deze periode nog twee wedstrijden met de ‘KNVB JO14 Zuid selectie’ gespeeld maar de rest van onze manschappen ging met twee trainingen in de benen voor de eerste keer dit seizoen richting Oss. Twee jaar geleden hadden we al eens de degens gekruist met een team van Margriet (de JO12-1) nu wachtte ons Margriet JO14-2, het team dat VV Trinitas JO14-1 op een dikke nederlaag had getrakteerd net voor de vakantie. We konden dus de borst nat maken want dat -2tje achter de 14 dat zegt niet zoveel lijkt mij….

 

Uit dus ‘kunst’

Onze tweede uitduel van de competitie en dus weer op kunstgras, waar we thuis op een heerlijke natuurlijke ondergrond kunnen spelen is het bij uitduels vaak plastic wat de klok slaat, zo ook vandaag. Toch hebben we in het verleden verschillende malen leuke ‘kunstwerkjes’ weggelegd op zo’n stukje nepgras maar of dat vandaag ging lukken? Iedereen was present en we hadden geen noemenswaardige mankementen, alleen Cas K. was de hele week ziek geweest dus begon hij samen met Milan op de bank. In de eerste minuten werd snel duidelijk welk type spel er door Margriet omarmt was, vijf man achterin, een grote sterke snelle spits voorin en dan de kortste weg naar voren zoeken, in de U.K. zijn ze er groot mee geworden!

En dat spel had al bijzonder snel resultaat, de eerste kans werd nog door keeper Julian verijdelt de tweede opgelegde mogelijkheid was een kolfje naar de hand van de eerder genoemde spits; 1-0 voor de thuisploeg. Was Maliskamp hier wakker van geschrokken? Nauwelijks, want de grip op een open liggend middenveld was er niet. Tot wat kleine verschuivingen, Cas K. kwam erbij en dat bracht wat meer balbezit en rust op het veld. Ondanks dat er voorin hard gewerkt werd waren er geen reuze kansen te noteren. Joep had de keeper na 2 minuten al een keer getest, Milan maakte het hem ook een keer lastig, waarna twee steekballetjes van Olivier net te diep waren, het was het allemaal net niet. Kortom geen al te enerverende speelhelft, niet echt slecht maar ook niet om over naar huis te schrijven.

 

Uit een ander vaatje.

De tweede helft moest er uit een ander vaatje getapt gaan worden, wilden we hier met een beetje prettig gevoel van de mat stappen. Dat nog niet gedacht hebbende stond de 1-1 eigenlijk al in mijn reportersboekje. Een mooie steekbal van Jonas op Olivier die de bal met een hakje teruglegt op de volledig vrijstaande Joep en die laatste hoefde de bal maar in het lege doel te tikken……maar soms zijn er dagen en dan is zelfs zo’n bal niet over de lijn te krijgen. Kortom hij lag naast het doel. Ik kon rustig mijn rondje langs het veld vervolgen tot het punt waar ik de eerste helft ook wat korte beeldfragmentjes had geschoten.

Hier aangekomen bleken onze Maliskampers met geheel andere intenties het veld op te zijn gekomen, getuigen ook de eerste grote kans. Het werd vanaf dat moment geen stortvloed van kansen, maar de keeper van Margriet kon laten zien wat hij in huis had en dat was niet niks. Toch moest hij na tien minuten spelen in de tweede helft voor het eerst capituleren. Joep nam een hoekschop en via verschillende hoofden kwam de bal op de rand van de zestien daar stond Josje en zij kende geen enkele twijfel; 1-1.

Waren we deel twee van de wedstrijd al de bovenliggende partij vanaf dat moment helemaal. Margriet kwam nog wel af en toe richting ons doel, maar daar was de complete verdedigende linie weer in oude doen. Eén keer had Julian de hulp van de paal nodig en een tweede keer werd een bal naast gekeken. We kregen, op en rond het veld, langzaam het vertrouwen dat het toch nog weleens drie punten konden gaan worden.

 

Buitenspel en geen VAR.

Met nog een dikke tien minuten te gaan dacht Maliskamp op voorsprong te komen, Oscar maakte zich handig vrij van zijn tegenstander, hij speelde trouwens toch een hele aardige partij op het middenveld, en stoomde op richting het doel, hij legde de bal keurig breed op de mee opgestoomde Olivier die de bal met de linker over de doellijn schoof 1-2 !!!

Maar het fluitsignaal dat klonk over de Osse-voetbalvelden was niet om het doelpunt te bevestigen maar om voor buitenspel te fluiten. Grote vraag bleef wie stond er dan buitenspel? Oscar? Hij die zich knap vrij maakte en de tegenstander achter zich liet, of was het Olivier die met een reuze sprint de bal die breed gelegd werd eerst nog maar eens moest zien te halen? Voor ons een raadsel, voor de man met de vlag blijkbaar niet. Geen VAR, geen GOAL en verder ook geen gezeur want het overkomt ons allemaal wel eens.

Ondanks dat Maliskamp daarna nog driftig op de deur klopte hielden de Ossenaren voor de tweede keer achter elkaar de koploper in de competitie van winnen af, VV Trinitas werd op een vette nederlaag getrakteerd, Maliskamp moest genoegen nemen met een puntje. Margriet is er dus eentje om rekening mee te houden en zoals al eerder gezegd dat -2tje achter de 14 dat zegt niet zoveel…

 

Uit en thuis.

Toch blijft Maliskamp koploper en mogen we de komende twee weekeinde de degens gaan kruizen met de nummer twee in de competitie, VV Trinitas uit Oisterwijk. We mogen eerst thuis en de week erna uit.

Dan even een korte mededeling van het thuisfront; Olivier kon het verdriet van het afgekeurde doelpunt bij thuiskomst snel van zich afschudden want zijn optredens de laatste maanden bij de KNVB JO14 Zuid-selectie is ook de plaatselijke FC DB opgevallen (waar een hattrick tegen FC DB al niet goed voor is ;-) ) hij mag op trainingsstage bij FC Den Bosch en daar is ie best wel heel blij mee….vertrouwde hij mij toe.

Dat gezegd hebbende, komende week dus volle bak in training voor twee toppertjes van wedstrijden tegen de fusie club VV Trinitas JO14-1 uit Oisterwijk we hebben er zin in….TOEDELOE!

 

Beelden van de wedstrijd:klik hier

 

Margriet JO14-2 - Maliskamp JO14-1: 1-1 (1-0)

1-0 Margriet

Rust

1-1 Josje

 

Voetbal.nl ‘Player of the Match’ – Josje Visser

Ga naar boven