Maliskamp JO14-1 – Berghem Sport JO14-1: 4-1 (2-0)

Op een winderig Sportpark Maliskamp trad de thuisploeg vandaag aan tegen de onbetwiste kampioen van de tweede klasse uit de najaarscompetitie, Berghem Sport. Maliskamp kon met een goed gevoel aan de wedstrijd beginnen; het won de eerste drie wedstrijden in de reeks en iedereen was fit en aanwezig. De tegenstander kende een minder voortvarende start van de competitie. Zij stonden de afgelopen twee wedstrijden met lege handen. Daarnaast stonden beide ploegen al eens tegenover elkaar in vriendschappelijk verband. Dit onderonsje eindigde toentertijd in een 3-1 overwinning.

 

Explosief begin

Met Joep en Cas K. op de reservebank trapte Maliskamp de wedstrijd op gang. Beide teams proberen gelijk de druk op de tegenstander op te voeren om op deze manier kansen af te dwingen. Maliskamp meldt zich als eerste in het vijandig strafschopgebied. Een voorzet van Olivier kan na wat geklungel achterin bij Berghem niet in het doel gewerkt worden. De aanval loopt met een sisser af. Enkele minuten later volgt ook het eerste gevaar van de kant van Berghem, maar het doortastende optreden van Koen als rots in de verdediging, weet de aanvallers het doel van Julian niet te bereiken.

Vervolgens neemt Maliskamp het initiatief weer wat over en dat leverde nog binnen het kwartier de eerste treffer op. Oscar breekt na een goede loopactie door de verdediging van de tegenstander heen en vindt een uitgestoken been binnen de zestien. De scheidsrechter twijfelt niet; strafschop. Deze wordt zuiver binnengetrapt door Cas D., die de keeper de verkeerde hoek in stuurt en de 1-0 op het scorebord zet. Niet veel later breidt Maliskamp de voorsprong uit. Olivier vindt de vrijstaande Jonas en die weet met een bekeken schot de doelman van Berghem te verschalken en verdubbelt zo, vrij kort na de 1-0 van Cas, de score; 2-0.

 

Berghem probeert wat terug te doen

Een comfortabele tussenstand voor Maliskamp, die er voor zorgt dat de ploeg wat gas terugneemt. Voor Berghem de gelegenheid om de druk weer wat op te voeren. De ploeg probeert al combinerend een weg richting het doel van Maliskamp te vinden, maar tot echt grote kansen leidt het niet. Op slag van rust is er dan toch nog een opleving aan beide kanten van het veld. Een lastig weg te werken voorzet belandt bij een aanvaller van Berghem, maar zijn inzet is een makkelijke prooi voor Julian, die te weinig getest werd in de eerste helft. Aan de andere kant lijkt Olivier op weg naar de 3-0, maar zijn poging vindt de paal als eindstation. Rusttand: 2-0.

 

Evenwicht op het middenveld

In de tweede helft is het Berghem dat nadrukkelijk op zoek gaat naar de aansluitingstreffer. De eerste kans is dan ook voor hen, maar het schot mist het Maliskampse doel. Na enkele pogingen van de bezoekers om een goede aanval op te zetten, verplaatst het spel zich toch weer naar het middenveld, waar aan het einde van de eerste helft ook de meeste duels zich afspeelden. Beide teams proberen actief de vrije man te zoeken en richting het doel van de tegenstander te voetballen, maar het blijft vooral een gevecht op het middenveld.

 

Onnodig in de problemen

Niet veel later wordt er dan toch gescoord, en wel door de bezoekers. Een prachtig diagonaal schot wordt van binnen het strafschopgebied in de kruising gewerkt en zo is de 2-1 een feit. Zo leek er lange tijd weinig aan de hand te zijn voor Maliskamp, maar is de marge ineens teruggebracht naar één doelpunt. De aansluitingstreffer brengt zichtbaar het geloof terug bij de Berghem spelers dat een resultaat mogelijk is. Enkele gevaarlijke dieptepasses worden ternauwernood weggewerkt door de verdediging van Maliskamp. Een overtreding op de rand van de zestienmeter levert een vrije trap op voor Berghem Sport, maar de gevaarlijk indraaiende bal wordt goed ingeschat door Koen. Aan de andere kant levert dit een counter op, waarbij opnieuw het doel niet gevonden wordt.

 

Bevrijdende treffer

Tien minuten voor tijd valt de bevrijdende 3-1 dan toch. Een splijtende steekpass van Oscar wordt koel in de hoek geschoven door Olivier. Na enkele mislukte pogingen heeft hij toch nog zijn verdiende treffer te pakken. Dit doelpunt betekent ook gelijk de doodsteek voor het ploeterende Berghem Sport, dat ook bijna direct de 4-1 om de oren krijgt. Een curvebal van Olivier laat de keeper kansloos, maar treft opnieuw de lat.

Van een poging tot een Berghems slotoffensiefje is nog wel sprake, maar Maliskamp komt uiteindelijk niet echt meer in de problemen. Voor de laatste echte kansen moeten we toch nog naar de andere kant van het veld. Een vrije trap van Joep spat uiteen op het aluminium. In het vervolg lijkt het strafschopgebied van de bezoekers wel een flipperkast, maar bij de derde vuurpijl is het dan toch raak. Jonas tekent aan voor de 4-1 en zijn tweede van de middag.

Zo doet Maliskamp JO14-1 wat het moet doen en verslaat het Berghem Sport met duidelijke cijfers. Het is voor de thuisploeg de vierde overwinning op rij en door een misstap van VV Trinitas gaan zij nu alleen aan de leiding. Berghem Sport blijft opnieuw met lege handen achter en zakt zo verder weg op de ranglijst. Maliskamp trekt volgende week de boerenkiel of het skipak aan en na de vakantie gaan ze naar de andere promovendus uit de tweede klasse, Margriet JO14-2, zij die VV Trinitas vandaag verrasten. Kortom opgepast!

 

Wedstrijdbeelden: Klik hier

 

Maliskamp JO14-1 – Berghem Sport JO14-1: 4-1 (2-0)

1-0         Cas D. (Pen.)

2-0         Jonas (assist Olivier)

Rust

2-1         Berghem Sport

3-1         Olivier (assist Oscar)

4-1         Jonas

 

Voetbal.nl ‘Player of the match’ - Jonas van Overdijk

SCG’18 JO14-1 - Maliskamp JO14-1: 1-2 (1-1)

Na de prima start vorige week thuis tegen Willem II mocht de JO14-1 van Maliskamp vandaag aantreden tegen SCG’18 JO14-1 uit op sportpark Zegenwerp in St. Michielsgestel. Al het geel, van RKVV Sint Michielsgestel, is verdwenen bij deze fusie club in Gestel en het blauw is toegevoegd, SCG’18 is een flinke club geworden en na het ‘huwelijk’ tussen SMG en SCI is het een club om rekening mee te houden. En dat geldt zeker ook in onze competitie. SCG’18 had vorige week Jong Brabant JO14-1 op een nederlaag getrakteerd dus we waren gewaarschuwd.  

 

Weer voor het eerst op ‘Nep’ gras.

Na het grote aantal thuiswedstrijden, dus op echt gras, de afgelopen maand, lag er voor het eerst dit seizoen weer een nep grasmat te wachten. Het hoofdveld van SCG’18 heeft deze plastic sprieten en dat was weer even wennen. Voordeel was dan weer wel dat de meegereisde supporters zich tegen de wind konden verschuilen op de tribune die het hoofdveld sierde. Met een complete spelersgroep ter beschikking stuurde Mark de volgende elf als eerste het veld op; Julian, Thom, Koen, Milan, Jonas, Morris, Cas K., Olivier, Joep, Josje en Oscar. Femke en Cas D. begonnen naast hem op de bank.

Maliskamp pakte vanaf de eerste minuut het initiatief, SCG’18 werd teruggedrongen op eigen speelhelft, ondanks het voordeel van de wind schuin mee. Het eerste gevaar was dan ook te noteren voor het doel van de thuisploeg. Na een knappe actie van Cas K., was het Jonas die de bal doorlegde op Morris die een mooie bal gaf op Josje. Josje kwam oog in oog met de grote keeper van SCG’18 en lepelde de bal over de uitstormende goalie, maar helaas zakte de bal net te laat, en kwam vol tegen de lat. Zo kwam de thuisploeg goed weg. Kort daarna was het Milan die ook richting de goal van blauw-zwarten ging maar ook hij kreeg de bal helaas niet langs de keeper.

SCG’18 kwam tot dan toe eigenlijk niet in het spel voor, het liep niet heel erg soepel bij Maliskamp maar toch was de wedstrijd in de greep. In de zeventiende minuut was het een prima lange bal van Koen die de bal over de verdediging schoot en er in één keer drie man aan de buitenspelval ontsnapte, Oscar ontfermde zich over de bal en dus bij de derde poging, alleen op de keeper, was het raak; 0-1 en die was dik verdiend.

 

Julian was er ook bij.

We hadden dik twintig minuten gespeeld en Julian had nog helemaal niets te doen gehad. Maar na het doelpunt leek de thuisploeg toch wakker geschrokken. Er kwam langzaamaan meer en meer balbezit voor de gastheren en er kwam ook wat meer dreiging. Gelijk aan de kansen die wij in het eerste kwartier kregen kwamen ze nu ook voor SCG’18, maar ook als de keeper niet te groot is kan je voor problemen bij de afwerking komen te staan. Ook de aanvallers van SCG’18 konden na twee mislukte pogingen één vrije doorgang wel belonen, aan een derde kans hadden ze genoeg, het ging allemaal wat rommeliger dan bij het doelpunt van de Malis, maar hij telde net zo hard, het werd 1-1 na een klein half uurtje.

Na de eerste helft rustig te hebben uitgespeeld gingen we ook rusten met die stand. Het was na een redelijk eerste deel en een minder tweede een eerlijke afspiegeling van de wedstrijd.

 

Nog maar één hoogte punt.

De tweede helft was een helft waar we kort over kunnen zijn, het was niet best allemaal. En dat gold voor beide teams. Als de thuisclub een zogenaamde killer in de zestien had gehad dan was Maliskamp niet ongeschonden uit de strijd gekomen en als Maliskamp de geboden kansen in de eerste helft beter benut had was het never nooit in deze situatie gekomen. Het hoogte punt van de wedstrijd kwam op een minuut of tien voor het laatste fluitsignaal. Een vrije trap op een 25 á 26 meter van het doel, vanaf links te nemen, was een kolfje naar de hand van Olivier. Waar een vooruitziende blik van grensrechter Roy (“die gaat erin, let maar op”) en, na later bleek, ook bij Richard (papa van Oscar) met de camera in de hand, maakte Olivier het waar, de poeier vloog over de keeper de kruising in en de 1-2 stond op beeld (*). Zonder al te veel moeite in de laatste minuten haalde Maliskamp uiteindelijk de overwinning binnen. Of die helemaal verdiend was…..dat ligt er aan waar je vandaan komt….objectief gezien zeg ik een gelijkspel was misschien het meest juiste geweest.

 (*)Vrijetrap.nl 1-2 Olivier tegen SCG'18

Wat komen gaat.

Volgende week mogen we proberen een goed vervolg te geven aan de prima start in de eerste klasse. Met Sarto JO14-1 staat de tweede tegenstander uit Tilburg op programma, zij staan momenteel derde ondanks dat ze pas één duel gespeeld te hebben. Want de verrassing kwam uit Tilburg deze zaterdag, daar waar de gedoodverfd kampioenskandidaat BVV JO14-1 een pak op de broek (met 6-1 !!) kreeg van……Willem II. Hoe de verhoudingen in deze competitie staan is na dit rondje competitie nog niet helemaal duidelijk. We gaan het de komende weken wel zien, tot de volgende…………….TOEDELOE!!

 

SCG’18 JO14-1 - Maliskamp JO14-1: 1-2 (1-1)

0-1 Oscar (Assist Koen)

1-1 SCG’18

Rust

1-2 Olivier (vrije trap)

 

Voetbal.nl - 'Player of the match': Morris Deckers

Maliskamp JO14-1 – SV BLC JO14-1: 5-8 (1-4)

Vandaag na twee weken trainen en één oefenduel het eerste duel voor Maliskamp JO14-1 dat ergens om gaat. Een bekerduel tegen SV BLC JO14-1 (2e kl.) een op het eerste gezicht leuk potje want we spelen met regelmaat tegen elkaar in ongeveer dezelfde opstelling. Dit jaar iets bijzonderder omdat Vincent de overstap heeft gemaakt naar SV BLC en dus deze keer tegenstander is, i.p.v. ploeggenoot.

 

Bekerduels zijn altijd anders!

We waren compleet bij de aftrap van de eerste bekerwedstrijd, al was dat maar van korte duur, Femke moest na 5 minuutjes al naar de kant met een geblesseerde **** ……sorry, wet van de privacy!!, ff afwachten wat dat gaat doen de komende dagen. We hielden dus één wisseltje over, maar dat zijn we wel gewend. We hadden niet heel veel tijd nodig de eerste kans te verzilveren deze middag. Olivier ging met zevenmijlslaarzen door de verdediging van de gasten en zijn voorzet werd door Joep snoeihard onderkant lat geschoten. Josje was er als de kippen bij om het leer alsnog over de lijn te schuiven en de 1-0 was een feit.

Daarna bleef Maliskamp de aanvallende ploeg, maar er kwamen weinig kansen meer tegen het sterk georganiseerd verdedigende blok van SV BLC. Daarnaast hielden zich een aantal snelle jongens rond de middenlijn op om het de Maliskamp verdediging moeilijk te maken. Het eerste kwartier kwamen we nog wel ongeschonden door maar dat bleek uitstel van executie. Tegen de scherpte in de afronding van SV BLC waren we niet bestand. Binnen een tijdsbestek van 5 minuten werden we op drie doelpunten tegen getrakteerd en werd de stand 1-3. We liepen als geslagen hondjes over het veld en met de staart tussen de benen dropen we af richting de kleedkamer, nadat we ook nog de 1-4 om ons oren hadden gekregen. Zo zie je maar, 1e of 2de klasse, het maakt allemaal niet heel veel uit, bekerduels zijn altijd anders!

 

Herstel in de tweede helft.

Na een bemoedigend praatje van onze trainert werd er begonnen aan het tweede bedrijf. Inmiddels wat gewend aan de warme weersomstandigheden stonden we een stuk beter dan in de eerste helft. Achterin met Thom, Koen en Cas D. was er meer controle en werd het redelijk dicht gehouden en voorin werd de druk opgevoerd onder aanvoering van Jonas, Olivier en Cas K. werd het middenveld in beslag genomen. Toch wilde de bal maar niet goed vallen, ondanks verschillende pogingen.

Je weet dat dan een oude voetbalwet, vaak aangehaald in dit soort verslagen, in werking treed. Na 10 minuten aanvallen van Maliskamp zonder resultaat was de eerste de beste uitbraak van SV BLC raak; 1-5. Toch stond de tweede helft de kop er veel beter op. De mouwen werden nog wat hoger opgestroopt waarbij Milan, Morris, Josje en Joep de tanden lieten zien. Bij de zoveelste doelpoging was het uiteindelijk Oscar die de ban brak, op aangeven van Josje werd het 2-5. Maar daarna was het toch weer de beurt aan de gasten die de weer geboden ruimte ten volle benutte en er 2-6 van maakte. Hierna brak de sterkste periode van de thuisploeg aan, binnen 8 minuten werd de aansluiting gevonden. Het was op aangeven van Milan, Josje die haar tweede van de middag liet aantekenen 3-6. Waarna Jonas een prima tweede helft bekroonde met een doelpunt uit een steekpasje van Olivier, het werd hierdoor 4-6. SV BLC raakte aan het wankelen, zeker toen Josje haar uitstekende wedstrijd kracht bijzette met haar 3de doelpunt en de aansluiting een feit was; 5-6!

 

Aanknopingspunten....

Dat SV BLC daarna nog naar een iet wat geflatteerde 5-8 uitliep in de laatste 2 minuten van de wedstrijd was wel jammer. De overwinning van SV BLC was zeker terecht, ze waren over het grootste deel van de wedstrijd het scherpst en het meest effectief. Dat er aanknopingspunten zijn voor Maliskamp JO14-1 bleek ook in de tweede helft, dus het is niet iets om over te wanhopen omdat je een keer een duel tegen een team, uitkomend in de tweede klasse, verliest. Je wint namelijk ook weleens van een hoofdklasser en dat zegt ook niks ;-)

Conclusie kan zijn dat, als we doorgaan op de weg die we in de tweede helft zijn ingeslagen, het zeker goed komt. En er komen sowieso wedstrijden waarbij de ballen er iets makkelijker gaan invallen dan vandaag! Komende zaterdag zijn we vrij, de wedstrijd tegen Emplina JO14-2 is verzet naar woensdag 11 september 19:00 uur. Rest mij Roy te bedanken voor zijn inzet als grensrechter en Kelvin voor zijn inzet als scheids!....TOEDELOE!

 

Maliskamp JO14-1 – SV BLC JO14-1: 5-8 (1-4)

1-0 Josje (Assist Joep)

1-1 SV BLC

1-2 SV BLC

1-3 SV BLC

1-4 SV BLC

Rust

1-5 SV BLC

2-5 Oscar (Assist Josje)

2-6 SV BLC

3-6 Josje (Assist Milan)

4-6 Jonas (Assist Olivier)

5-6 Josje (Assist Joep)

5-7 SV BLC

5-8 SV BLC

 

Voetbal.nl - 'Player of the Match': Josje Visser

 

Ga naar boven