SCG’18 JO14-1 - Maliskamp JO14-1: 1-2 (1-1)

Na de prima start vorige week thuis tegen Willem II mocht de JO14-1 van Maliskamp vandaag aantreden tegen SCG’18 JO14-1 uit op sportpark Zegenwerp in St. Michielsgestel. Al het geel, van RKVV Sint Michielsgestel, is verdwenen bij deze fusie club in Gestel en het blauw is toegevoegd, SCG’18 is een flinke club geworden en na het ‘huwelijk’ tussen SMG en SCI is het een club om rekening mee te houden. En dat geldt zeker ook in onze competitie. SCG’18 had vorige week Jong Brabant JO14-1 op een nederlaag getrakteerd dus we waren gewaarschuwd.  

 

Weer voor het eerst op ‘Nep’ gras.

Na het grote aantal thuiswedstrijden, dus op echt gras, de afgelopen maand, lag er voor het eerst dit seizoen weer een nep grasmat te wachten. Het hoofdveld van SCG’18 heeft deze plastic sprieten en dat was weer even wennen. Voordeel was dan weer wel dat de meegereisde supporters zich tegen de wind konden verschuilen op de tribune die het hoofdveld sierde. Met een complete spelersgroep ter beschikking stuurde Mark de volgende elf als eerste het veld op; Julian, Thom, Koen, Milan, Jonas, Morris, Cas K., Olivier, Joep, Josje en Oscar. Femke en Cas D. begonnen naast hem op de bank.

Maliskamp pakte vanaf de eerste minuut het initiatief, SCG’18 werd teruggedrongen op eigen speelhelft, ondanks het voordeel van de wind schuin mee. Het eerste gevaar was dan ook te noteren voor het doel van de thuisploeg. Na een knappe actie van Cas K., was het Jonas die de bal doorlegde op Morris die een mooie bal gaf op Josje. Josje kwam oog in oog met de grote keeper van SCG’18 en lepelde de bal over de uitstormende goalie, maar helaas zakte de bal net te laat, en kwam vol tegen de lat. Zo kwam de thuisploeg goed weg. Kort daarna was het Milan die ook richting de goal van blauw-zwarten ging maar ook hij kreeg de bal helaas niet langs de keeper.

SCG’18 kwam tot dan toe eigenlijk niet in het spel voor, het liep niet heel erg soepel bij Maliskamp maar toch was de wedstrijd in de greep. In de zeventiende minuut was het een prima lange bal van Koen die de bal over de verdediging schoot en er in één keer drie man aan de buitenspelval ontsnapte, Oscar ontfermde zich over de bal en dus bij de derde poging, alleen op de keeper, was het raak; 0-1 en die was dik verdiend.

 

Julian was er ook bij.

We hadden dik twintig minuten gespeeld en Julian had nog helemaal niets te doen gehad. Maar na het doelpunt leek de thuisploeg toch wakker geschrokken. Er kwam langzaamaan meer en meer balbezit voor de gastheren en er kwam ook wat meer dreiging. Gelijk aan de kansen die wij in het eerste kwartier kregen kwamen ze nu ook voor SCG’18, maar ook als de keeper niet te groot is kan je voor problemen bij de afwerking komen te staan. Ook de aanvallers van SCG’18 konden na twee mislukte pogingen één vrije doorgang wel belonen, aan een derde kans hadden ze genoeg, het ging allemaal wat rommeliger dan bij het doelpunt van de Malis, maar hij telde net zo hard, het werd 1-1 na een klein half uurtje.

Na de eerste helft rustig te hebben uitgespeeld gingen we ook rusten met die stand. Het was na een redelijk eerste deel en een minder tweede een eerlijke afspiegeling van de wedstrijd.

 

Nog maar één hoogte punt.

De tweede helft was een helft waar we kort over kunnen zijn, het was niet best allemaal. En dat gold voor beide teams. Als de thuisclub een zogenaamde killer in de zestien had gehad dan was Maliskamp niet ongeschonden uit de strijd gekomen en als Maliskamp de geboden kansen in de eerste helft beter benut had was het never nooit in deze situatie gekomen. Het hoogte punt van de wedstrijd kwam op een minuut of tien voor het laatste fluitsignaal. Een vrije trap op een 25 á 26 meter van het doel, vanaf links te nemen, was een kolfje naar de hand van Olivier. Waar een vooruitziende blik van grensrechter Roy (“die gaat erin, let maar op”) en, na later bleek, ook bij Richard (papa van Oscar) met de camera in de hand, maakte Olivier het waar, de poeier vloog over de keeper de kruising in en de 1-2 stond op beeld (*). Zonder al te veel moeite in de laatste minuten haalde Maliskamp uiteindelijk de overwinning binnen. Of die helemaal verdiend was…..dat ligt er aan waar je vandaan komt….objectief gezien zeg ik een gelijkspel was misschien het meest juiste geweest.

 (*)Vrijetrap.nl 1-2 Olivier tegen SCG'18

Wat komen gaat.

Volgende week mogen we proberen een goed vervolg te geven aan de prima start in de eerste klasse. Met Sarto JO14-1 staat de tweede tegenstander uit Tilburg op programma, zij staan momenteel derde ondanks dat ze pas één duel gespeeld te hebben. Want de verrassing kwam uit Tilburg deze zaterdag, daar waar de gedoodverfd kampioenskandidaat BVV JO14-1 een pak op de broek (met 6-1 !!) kreeg van……Willem II. Hoe de verhoudingen in deze competitie staan is na dit rondje competitie nog niet helemaal duidelijk. We gaan het de komende weken wel zien, tot de volgende…………….TOEDELOE!!

 

SCG’18 JO14-1 - Maliskamp JO14-1: 1-2 (1-1)

0-1 Oscar (Assist Koen)

1-1 SCG’18

Rust

1-2 Olivier (vrije trap)

 

Voetbal.nl - 'Man of the match': Morris Deckers

Maliskamp JO14-1 – SV BLC JO14-1: 5-8 (1-4)

Vandaag na twee weken trainen en één oefenduel het eerste duel voor Maliskamp JO14-1 dat ergens om gaat. Een bekerduel tegen SV BLC JO14-1 (2e kl.) een op het eerste gezicht leuk potje want we spelen met regelmaat tegen elkaar in ongeveer dezelfde opstelling. Dit jaar iets bijzonderder omdat Vincent de overstap heeft gemaakt naar SV BLC en dus deze keer tegenstander is, i.p.v. ploeggenoot.

 

Bekerduels zijn altijd anders!

We waren compleet bij de aftrap van de eerste bekerwedstrijd, al was dat maar van korte duur, Femke moest na 5 minuutjes al naar de kant met een geblesseerde **** ……sorry, wet van de privacy!!, ff afwachten wat dat gaat doen de komende dagen. We hielden dus één wisseltje over, maar dat zijn we wel gewend. We hadden niet heel veel tijd nodig de eerste kans te verzilveren deze middag. Olivier ging met zevenmijlslaarzen door de verdediging van de gasten en zijn voorzet werd door Joep snoeihard onderkant lat geschoten. Josje was er als de kippen bij om het leer alsnog over de lijn te schuiven en de 1-0 was een feit.

Daarna bleef Maliskamp de aanvallende ploeg, maar er kwamen weinig kansen meer tegen het sterk georganiseerd verdedigende blok van SV BLC. Daarnaast hielden zich een aantal snelle jongens rond de middenlijn op om het de Maliskamp verdediging moeilijk te maken. Het eerste kwartier kwamen we nog wel ongeschonden door maar dat bleek uitstel van executie. Tegen de scherpte in de afronding van SV BLC waren we niet bestand. Binnen een tijdsbestek van 5 minuten werden we op drie doelpunten tegen getrakteerd en werd de stand 1-3. We liepen als geslagen hondjes over het veld en met de staart tussen de benen dropen we af richting de kleedkamer, nadat we ook nog de 1-4 om ons oren hadden gekregen. Zo zie je maar, 1e of 2de klasse, het maakt allemaal niet heel veel uit, bekerduels zijn altijd anders!

 

Herstel in de tweede helft.

Na een bemoedigend praatje van onze trainert werd er begonnen aan het tweede bedrijf. Inmiddels wat gewend aan de warme weersomstandigheden stonden we een stuk beter dan in de eerste helft. Achterin met Thom, Koen en Cas D. was er meer controle en werd het redelijk dicht gehouden en voorin werd de druk opgevoerd onder aanvoering van Jonas, Olivier en Cas K. werd het middenveld in beslag genomen. Toch wilde de bal maar niet goed vallen, ondanks verschillende pogingen.

Je weet dat dan een oude voetbalwet, vaak aangehaald in dit soort verslagen, in werking treed. Na 10 minuten aanvallen van Maliskamp zonder resultaat was de eerste de beste uitbraak van SV BLC raak; 1-5. Toch stond de tweede helft de kop er veel beter op. De mouwen werden nog wat hoger opgestroopt waarbij Milan, Morris, Josje en Joep de tanden lieten zien. Bij de zoveelste doelpoging was het uiteindelijk Oscar die de ban brak, op aangeven van Josje werd het 2-5. Maar daarna was het toch weer de beurt aan de gasten die de weer geboden ruimte ten volle benutte en er 2-6 van maakte. Hierna brak de sterkste periode van de thuisploeg aan, binnen 8 minuten werd de aansluiting gevonden. Het was op aangeven van Milan, Josje die haar tweede van de middag liet aantekenen 3-6. Waarna Jonas een prima tweede helft bekroonde met een doelpunt uit een steekpasje van Olivier, het werd hierdoor 4-6. SV BLC raakte aan het wankelen, zeker toen Josje haar uitstekende wedstrijd kracht bijzette met haar 3de doelpunt en de aansluiting een feit was; 5-6!

 

Aanknopingspunten....

Dat SV BLC daarna nog naar een iet wat geflatteerde 5-8 uitliep in de laatste 2 minuten van de wedstrijd was wel jammer. De overwinning van SV BLC was zeker terecht, ze waren over het grootste deel van de wedstrijd het scherpst en het meest effectief. Dat er aanknopingspunten zijn voor Maliskamp JO14-1 bleek ook in de tweede helft, dus het is niet iets om over te wanhopen omdat je een keer een duel tegen een team, uitkomend in de tweede klasse, verliest. Je wint namelijk ook weleens van een hoofdklasser en dat zegt ook niks ;-)

Conclusie kan zijn dat, als we doorgaan op de weg die we in de tweede helft zijn ingeslagen, het zeker goed komt. En er komen sowieso wedstrijden waarbij de ballen er iets makkelijker gaan invallen dan vandaag! Komende zaterdag zijn we vrij, de wedstrijd tegen Emplina JO14-2 is verzet naar woensdag 11 september 19:00 uur. Rest mij Roy te bedanken voor zijn inzet als grensrechter en Kelvin voor zijn inzet als scheids!....TOEDELOE!

 

Maliskamp JO14-1 – SV BLC JO14-1: 5-8 (1-4)

1-0 Josje (Assist Joep)

1-1 SV BLC

1-2 SV BLC

1-3 SV BLC

1-4 SV BLC

Rust

1-5 SV BLC

2-5 Oscar (Assist Josje)

2-6 SV BLC

3-6 Josje (Assist Milan)

4-6 Jonas (Assist Olivier)

5-6 Josje (Assist Joep)

5-7 SV BLC

5-8 SV BLC

 

Voetbal.nl - 'Man of the Match': Josje Visser

 

Maliskamp JO14-1; SEIZOEN 2019-2020 ‘De Start’

Na een lange, mooie en warme zomer was vandaag (24 augustus) de aftrap van een nieuw seizoen jeugdvoetbal in de Malis. En de tegenstander op deze mooie zomerse dag was HVCH JO14-1, een team dat komend seizoen uitkomt in de hoofdklasse, daar waar wij in de 1e klasse zullen gaan aftrappen, zal dit een geduchte tegenstander zijn, lijkt me.

Lees meer...

Ga naar boven