Maliskamp JO14-1; SEIZOEN 2019-2020 ‘De Start’

Na een lange, mooie en warme zomer was vandaag (24 augustus) de aftrap van een nieuw seizoen jeugdvoetbal in de Malis. En de tegenstander op deze mooie zomerse dag was HVCH JO14-1, een team dat komend seizoen uitkomt in de hoofdklasse, daar waar wij in de 1e klasse zullen gaan aftrappen, zal dit een geduchte tegenstander zijn, lijkt me.

Wie is wie?

We beginnen dit seizoen met 13 spelers en 3 begeleiders aan de klus. De basis van het team bestaat uit de JO13-1 van het afgelopen jaar, waarbij we afscheid hebben genomen van Vincent Delmeire, die we gaan tegenkomen in de bekerwedstrijd tegen SV BLC JO14-1. Na een opwarmperiode aan het einde van vorig seizoen is Milan Delhez (’07) van de JO13-2 bij ons aangesloten. Met de terugkeer, na 2 jaar, van Oscar Schepers (’05) zijn we weer helemaal op ‘oorlogssterkte’. Resumé, vanuit de JO13-1; Julian Haan (’07) keeper, Femke Oppers (’07) verdedigster, Thom Oppers (’06) verdediger, Koen Fennis (’05) verdediger, Cas Koekkelkoren (’06) middenvelder, Jonas van Overdijk (’06) middenvelder, Morris Deckers (’07) middenvelder, Cas Donkers (’07) middenvelder, Olivier van Lith (’06) aanvaller/aanvoerder, Joep Schrover (’06) aanvaller en Josje Visser (’06) aanvalster. Kortom met zeven JO14-spelers, twee (dispensatie) JO15-spelers en 4 ‘jonkies’ dus JO13-spelers gaan we eraan beginnen. Daarnaast hebben we Mark vd Ven weer als trainer/coach weten te contracteren en wordt hij, ook dit seizoen, volledig ondersteund door steun en toeverlaat Chantal van Overdijk en daarbij krijgt ook zij wat extra steun en wel van Bas Haan. We spelen ook dit seizoen met hoofdsponsor ‘Oppers consultancy’ op de rug en we zoeken daarnaast nog een ‘Tiepiesse’ sub-sponsor ;-) …en wie weet gaat dat nog lukken ook.

Het eerste potje; tegen HVCH JO14-1; eindstand 4-4.

Met deze gerenommeerde tegenstander op het affiche was er een behoorlijk grote publieke belangstelling te noteren. Gezien; opa’s, oma’s, vaders, moeders, broertjes en zusjes, jeugd- en senioren leden van de Malis, kortom het was gezellig druk. Het begon deze eerste wedstrijd allemaal nog wat onwennig. Gestart werd er met Cas D. en Milan op de bank en de volgende ‘eerste’ opstelling; Julian op doel, achterin Thom, Koen en Femke, op het middenveld Cas K., Jonas, Olivier en Morris en in de voorhoede, Joep, Oscar en Josje. Het was allemaal nog wat zoeken en ook wel erg warm! De wedstrijd in de eerste helft ging behoorlijk gelijk op de 0-1 kwam er van HVCH vanuit een prima aanval. Daarna was het, de juist ingevallen, Milan die een afgeslagen bal binnen wist te werken vanaf de rand van de zestien; 1-1. Daarna drukte HVCH iets meer een stempel op de wedstrijd en liepen ze uit naar een, op dat moment, verdiende voorsprong van 1-3. Dit was tevens de ruststand. De tweede helft had de verslaggever andere belangrijke dingen te doen en komt de rest van het verslag uit ‘van horen zeggen’. De tweede helft was, vanuit Maliskamps oogpunt, duidelijk beter. De aansluitingstreffer werd gemaakt door Josje, wie de assist verzorgde dat is nog niet tot mij gekomen en de fraaie(?) 3-3 kwam op naam van Milan (assist ?). Dat toen HVCH de voorsprong (3-4) weer nam was wat onverwacht maar het laatste woord was aan Maliskamp. Olivier was de doelpuntenmaker en volgens zijn eigenzeggen zat ‘ie’ er wel lekker in, het afstandsschot had blijkbaar geen assist nodig(?). Dat bracht dus de eindstand op 4-4 wat een lekkere opening van het seizoen mocht heten. Het frietvet hoefde niet aangezet te worden, want de regelgeving(*) omtrent beloningen ziet er als volgt uit:

1 - hattrick = Friet

2 – overwinning met de ‘nul’ houden = Snack

3 – hattrick + ‘de nul’ = Friet + Snack

(*)Deze regels kunnen ten alle tijden aangepast worden door de begeleiding van het team, als het gewicht van sommige spelers onverantwoord veel gaat toenemen naarmate het seizoen vordert ;-)

Programma de komende weken.

Voor de komende weken staan de bekerwedstrijden op het programma, we trappen af op 31 augustus thuis tegen SV BLC JO14-1 (met Vincent). Daarna, op 7 september, uit tegen Emplina JO14-2, we proberen deze wedstrijd te verzetten i.v.m. het ontbreken van enkele spelers en we sluiten af thuis tegen BMC JO14-1. We hebben er weer zin in…..TOEDELOE!

Ga naar boven