Maliskamp JO14-1 – SV BLC JO14-1: 5-8 (1-4)

Vandaag na twee weken trainen en één oefenduel het eerste duel voor Maliskamp JO14-1 dat ergens om gaat. Een bekerduel tegen SV BLC JO14-1 (2e kl.) een op het eerste gezicht leuk potje want we spelen met regelmaat tegen elkaar in ongeveer dezelfde opstelling. Dit jaar iets bijzonderder omdat Vincent de overstap heeft gemaakt naar SV BLC en dus deze keer tegenstander is, i.p.v. ploeggenoot.

 

Bekerduels zijn altijd anders!

We waren compleet bij de aftrap van de eerste bekerwedstrijd, al was dat maar van korte duur, Femke moest na 5 minuutjes al naar de kant met een geblesseerde **** ……sorry, wet van de privacy!!, ff afwachten wat dat gaat doen de komende dagen. We hielden dus één wisseltje over, maar dat zijn we wel gewend. We hadden niet heel veel tijd nodig de eerste kans te verzilveren deze middag. Olivier ging met zevenmijlslaarzen door de verdediging van de gasten en zijn voorzet werd door Joep snoeihard onderkant lat geschoten. Josje was er als de kippen bij om het leer alsnog over de lijn te schuiven en de 1-0 was een feit.

Daarna bleef Maliskamp de aanvallende ploeg, maar er kwamen weinig kansen meer tegen het sterk georganiseerd verdedigende blok van SV BLC. Daarnaast hielden zich een aantal snelle jongens rond de middenlijn op om het de Maliskamp verdediging moeilijk te maken. Het eerste kwartier kwamen we nog wel ongeschonden door maar dat bleek uitstel van executie. Tegen de scherpte in de afronding van SV BLC waren we niet bestand. Binnen een tijdsbestek van 5 minuten werden we op drie doelpunten tegen getrakteerd en werd de stand 1-3. We liepen als geslagen hondjes over het veld en met de staart tussen de benen dropen we af richting de kleedkamer, nadat we ook nog de 1-4 om ons oren hadden gekregen. Zo zie je maar, 1e of 2de klasse, het maakt allemaal niet heel veel uit, bekerduels zijn altijd anders!

 

Herstel in de tweede helft.

Na een bemoedigend praatje van onze trainert werd er begonnen aan het tweede bedrijf. Inmiddels wat gewend aan de warme weersomstandigheden stonden we een stuk beter dan in de eerste helft. Achterin met Thom, Koen en Cas D. was er meer controle en werd het redelijk dicht gehouden en voorin werd de druk opgevoerd onder aanvoering van Jonas, Olivier en Cas K. werd het middenveld in beslag genomen. Toch wilde de bal maar niet goed vallen, ondanks verschillende pogingen.

Je weet dat dan een oude voetbalwet, vaak aangehaald in dit soort verslagen, in werking treed. Na 10 minuten aanvallen van Maliskamp zonder resultaat was de eerste de beste uitbraak van SV BLC raak; 1-5. Toch stond de tweede helft de kop er veel beter op. De mouwen werden nog wat hoger opgestroopt waarbij Milan, Morris, Josje en Joep de tanden lieten zien. Bij de zoveelste doelpoging was het uiteindelijk Oscar die de ban brak, op aangeven van Josje werd het 2-5. Maar daarna was het toch weer de beurt aan de gasten die de weer geboden ruimte ten volle benutte en er 2-6 van maakte. Hierna brak de sterkste periode van de thuisploeg aan, binnen 8 minuten werd de aansluiting gevonden. Het was op aangeven van Milan, Josje die haar tweede van de middag liet aantekenen 3-6. Waarna Jonas een prima tweede helft bekroonde met een doelpunt uit een steekpasje van Olivier, het werd hierdoor 4-6. SV BLC raakte aan het wankelen, zeker toen Josje haar uitstekende wedstrijd kracht bijzette met haar 3de doelpunt en de aansluiting een feit was; 5-6!

 

Aanknopingspunten....

Dat SV BLC daarna nog naar een iet wat geflatteerde 5-8 uitliep in de laatste 2 minuten van de wedstrijd was wel jammer. De overwinning van SV BLC was zeker terecht, ze waren over het grootste deel van de wedstrijd het scherpst en het meest effectief. Dat er aanknopingspunten zijn voor Maliskamp JO14-1 bleek ook in de tweede helft, dus het is niet iets om over te wanhopen omdat je een keer een duel tegen een team, uitkomend in de tweede klasse, verliest. Je wint namelijk ook weleens van een hoofdklasser en dat zegt ook niks ;-)

Conclusie kan zijn dat, als we doorgaan op de weg die we in de tweede helft zijn ingeslagen, het zeker goed komt. En er komen sowieso wedstrijden waarbij de ballen er iets makkelijker gaan invallen dan vandaag! Komende zaterdag zijn we vrij, de wedstrijd tegen Emplina JO14-2 is verzet naar woensdag 11 september 19:00 uur. Rest mij Roy te bedanken voor zijn inzet als grensrechter en Kelvin voor zijn inzet als scheids!....TOEDELOE!

 

Maliskamp JO14-1 – SV BLC JO14-1: 5-8 (1-4)

1-0 Josje (Assist Joep)

1-1 SV BLC

1-2 SV BLC

1-3 SV BLC

1-4 SV BLC

Rust

1-5 SV BLC

2-5 Oscar (Assist Josje)

2-6 SV BLC

3-6 Josje (Assist Milan)

4-6 Jonas (Assist Olivier)

5-6 Josje (Assist Joep)

5-7 SV BLC

5-8 SV BLC

 

Voetbal.nl - 'Player of the Match': Josje Visser

 

Ga naar boven